most tył
Moderator: Student
- swirojas
- jestem tu nowy...
Podstaw autko do mnie do garażu ja zdemontuje całą twoją elektrykę zrobię ci od nowa i założę alternatora. Skasuję cię na jakies 800 zł (bez alternatora) i będzie git.
Albo bądź rozsądny napraw prądnicę i będzie dobrze (ponadto prądnica jest trochę lepsza na wodę tak mówią ja nie miałem dolniaka więc niewiwm.)
Albo bądź rozsądny napraw prądnicę i będzie dobrze (ponadto prądnica jest trochę lepsza na wodę tak mówią ja nie miałem dolniaka więc niewiwm.)
swirojas (swirojasus neandertalensis) - przeewuolowana forma homosapiens neandertalensis nienormalis. Naszczęście do obecnych czasów uchował się tylko jeden!
--GAZ69--
--GAZ69--
witam dzieki za odp. na post ale
............. jest wiele pytan .
przedewszystkim ile kosztyje naprawa prondnicy
i szczeże mówiąc 800 to chwilowo dużo...poszukam fach-mana od napraw prondnic -
z wawki(mam nadzieje że znajde)
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: qwinto dnia 2002-08-19 21:44 ]</font>
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: qwinto dnia 2002-08-19 21:44 ]</font>
- swirojas
- jestem tu nowy...
On 2002-08-19 21:42, qwinto napisał:
witam dzieki za odp. na post ale
kup nową! Może mieć Zbyszek (sulejówek oczywiście) a jak nie to będzie wiedział jak zdobyć.
swirojas (swirojasus neandertalensis) - przeewuolowana forma homosapiens neandertalensis nienormalis. Naszczęście do obecnych czasów uchował się tylko jeden!
--GAZ69--
--GAZ69--
Świrku dzieki Zbig z Sulejówka to debeściak złorzył mi most pierwyj sort choć na nowych częsciach to namęczył się co niemiara niby nowe a nie pasuje na łożyskach półosi nadwymiar po 12 setek i łozyska nie wcisniesz.itd.Ale moze z innej beczki przy 60 km/h wpada w lekki rezonans jakby wał co ty na to.
A tak w temacie krzyżaków, to już wymnieniłem z 5, rwą się ile wlezie, czy oprócz długości wału tylnego są jakieś inne przyczyny? I co sadzicie o wstawieniu wału z 3 krzyżakami, ponoć w niektórych nissanach jest to rozwiązanie standartowe. Krzyżaki z Żuka pasują, ale czy są równie wytrzymałe jak ruskie żelastwo? Problem dotyczy szczególnie krzyżaków przy tylnim moście.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- swirojas
- jestem tu nowy...
Taa rezonans w gaziku to praktycznie tylko wały!
Jeżeli przedni masz w czasie jazdy nie odłączony to go odłącz to pierwsza zasada pryjemnej jazdy. Tylni można przeżyć, wywazyć itp. Sprawdź czy nie odkręciły się sróby przy bębnie hamulca ręcznego to typowa usterka. Czasmi flansza na moście ale żadko. Niestety aby sprawdzić wałek krótki który potrafi narobić strasznych wibracji i równie wielkich szkód podczas urywania (urwał mi się przy 80km /h - nikomu poza c&j nie życzę, no jemu w sumie też nie chyba że jego życie jest nudne i potrzebuje wrażeń)
Jak go zdemiesz sprawdź luzy na wieloklinie krzyżakach itd ale najpierw wykąp go w nafcie przez noc bo inaczej okaże się że niema żadnych luzów! Stawiam niestety na ten wałek!
Jeżeli przedni masz w czasie jazdy nie odłączony to go odłącz to pierwsza zasada pryjemnej jazdy. Tylni można przeżyć, wywazyć itp. Sprawdź czy nie odkręciły się sróby przy bębnie hamulca ręcznego to typowa usterka. Czasmi flansza na moście ale żadko. Niestety aby sprawdzić wałek krótki który potrafi narobić strasznych wibracji i równie wielkich szkód podczas urywania (urwał mi się przy 80km /h - nikomu poza c&j nie życzę, no jemu w sumie też nie chyba że jego życie jest nudne i potrzebuje wrażeń)
Jak go zdemiesz sprawdź luzy na wieloklinie krzyżakach itd ale najpierw wykąp go w nafcie przez noc bo inaczej okaże się że niema żadnych luzów! Stawiam niestety na ten wałek!
--GAZ69--
--GAZ69--
Niestety urwał mi się przy 120 km/h i nie życzę tego nawet C&J, bo cudem przeleciał między innymi samochodami, znalazłem go na zielonym pasie 300 m od miejsca zatrzymania, ręcznego nie posiadam, co nie znaczy , że się o niego w zimie postaram. Zatrzęsło całym autem, nawet to było przyjemne. Przedni wał to prima sort, skoro jeszcze nie odleciał.
- swirojas
- jestem tu nowy...
Kolego nie pisz takich dyrdymałów bo zara jakiś matematyk - feminista wyrodnik się tu włączy i ci wyliczy że maksymalna prętkość jaką można uzyskać takim autem to 146,6 km! - ale ja swojego rozpędziłem kiedyś do 130! na żuczku!
--GAZ69--
--GAZ69--
HI
1. Robi ile cie skasowalza te mosty
2. swirkek poluje na ciebie masz jakies gg
? wiem ze expert jezdes od dziwnych rozwiazan interesuje mnie opona jodla ala rolniczek co to niby za 40 zł zalatwilws gdzie?? wymiary
? firma??? i czego tak drogo
PILNE
3. spece pasi mi ten temat wiec pyt. jak rozpoznac czy most przedni to gaz czy uaz
1. Robi ile cie skasowalza te mosty

2. swirkek poluje na ciebie masz jakies gg

3. spece pasi mi ten temat wiec pyt. jak rozpoznac czy most przedni to gaz czy uaz

GAZ69>Terrano3.0>3xVitara>SAMURAI>TOY LJ70>JEEP TJ,XJ,WJ>2xJIMNY>2xGVII2,7+TJ