tomek daj cynk ktory to geniuszmayer2 pisze:tomek 79 pisze:Mag69 pisze:a przypadkiem SuperMechanikSuper Faziuaz nie pochodzi z Przemyśla![]()
znaczy sie ze o kogo chodzi
.[/quotjesli to ten ziombel o ktorym mysle to trymaj sie od niego z daleka

Moderator: Student
tomek daj cynk ktory to geniuszmayer2 pisze:tomek 79 pisze:Mag69 pisze:a przypadkiem SuperMechanikSuper Faziuaz nie pochodzi z Przemyśla![]()
znaczy sie ze o kogo chodzi
Nie mów mu takich rzeczy, bo będzie Ci zazdrościł......mayer2 pisze:(...)Jaro jak to poco tez chcialbym poczuc wiatr w zaglach.
a co Jaro pociska roweremJA'JACEK pisze:Nie mów mu takich rzeczy, bo będzie Ci zazdrościł......mayer2 pisze:(...)Jaro jak to poco tez chcialbym poczuc wiatr w zaglach.
gitara Dziku.za pare dni pakuje silnik do gaza,jestem na etapie uszczelniania.skrzynie daje tez z zukersa,niewiem czy montowac ja z ta kolyska orginalna czy bezposrednio,czy jest tam doczego przymocowac.aha gdzie wlewa sie olej do reduktora.Dziku2 pisze:też miałem taki problem. Poradziłem sobie tak, że wziąłem stary blok od żuka, założyłem do niego sam dzwon od skrzyni biegów i przykręciłem to na jedną łapę(z poduszką) i dzwon też przez poduszkę, tak jak ma to być, do ramy. Jakimś kołkiem drewnianym klinujesz blok w prawidłowej pozycji, bierzesz tekturkę i robisz szablon łapy. Pamiętaj tylko, żeby zostawić miejsce na poduszkę. Potem wycinasz z grubszej blachy(tam 2mm było? zmierz sobie na drugiej łapie) i spawasz...Ot i cała filozofia.
edit: a śladów po starej nie masz? Ja miałem taka obciętą, że resztki jeszcze były przy ramie, to trochę pomogło. Tak jak pisałeś wcześniej, można też przyspawać żukową jak się da...
ok.dziekiDziku2 pisze:olej do reduktora wlewa się przez górną klapę. Przy okazji możesz sprawdzić stan uzębienia. A jeśli chodzi o skrzynię to montuj bezpośrednio do dzwonu na 4 śruby i tyle. Nie kombinuj nic z kołyską.
cały środek mostu (kosz,talerz,atak)mayer2 pisze:koledzy czy cos z mostu tylniego z zuka przypasuje do gaza,bo wal przeskakuje.moze caly
dzieki Magu.oto chodzilo.a w razie bidy przod tak samo?Mag69 pisze:cały środek mostu (kosz,talerz,atak)mayer2 pisze:koledzy czy cos z mostu tylniego z zuka przypasuje do gaza,bo wal przeskakuje.moze caly
sory.przodu nima.mayer2 pisze:dzieki Magu.oto chodzilo.a w razie bidy przod tak samo?Mag69 pisze:cały środek mostu (kosz,talerz,atak)mayer2 pisze:koledzy czy cos z mostu tylniego z zuka przypasuje do gaza,bo wal przeskakuje.moze caly
dziku zrobilem wg. receptury twojej.jest ok.tylko nie kumam z tym dzwonem przez poduszke.oswiec mnie.mayer2 pisze:gitara Dziku.za pare dni pakuje silnik do gaza,jestem na etapie uszczelniania.skrzynie daje tez z zukersa,niewiem czy montowac ja z ta kolyska orginalna czy bezposrednio,czy jest tam doczego przymocowac.aha gdzie wlewa sie olej do reduktora.Dziku2 pisze:też miałem taki problem. Poradziłem sobie tak, że wziąłem stary blok od żuka, założyłem do niego sam dzwon od skrzyni biegów i przykręciłem to na jedną łapę(z poduszką) i dzwon też przez poduszkę, tak jak ma to być, do ramy. Jakimś kołkiem drewnianym klinujesz blok w prawidłowej pozycji, bierzesz tekturkę i robisz szablon łapy. Pamiętaj tylko, żeby zostawić miejsce na poduszkę. Potem wycinasz z grubszej blachy(tam 2mm było? zmierz sobie na drugiej łapie) i spawasz...Ot i cała filozofia.
edit: a śladów po starej nie masz? Ja miałem taka obciętą, że resztki jeszcze były przy ramie, to trochę pomogło. Tak jak pisałeś wcześniej, można też przyspawać żukową jak się da...
dobra musze sprawdzic. w poniedzialek montuje glowice i caly silnik do jamy.bede spawal lape i pytanko czy musi byc spawarka na sile czy starczy elekt.220v.i next .glowica do bloku na ile kilogramow ma byc dokrecona i czy prawda ze trzeba dokrecac na 3 razy w jakis odstepach czasu.dodam ze silnik zukowski.Dziku2 pisze:to jest fragment katalogu Gaza 69. To co nazywasz kołyską to jest poprzeczka ramy i do niej przykręcany jest dzwon. Poduszki z tego co pamiętam chyba pasują od żuka.
EDIT: jak miałeś przerabianą ramę to może ktoś wyciął tą poprzeczkę??
dobra dzieki za syte odpowiedzi-dalem rade.silnik ze skrzynia jest na miejscu.teraz potrzebuje krutki walek -skrzynia-reduktor.dlugosc 21cm.moze ktos doradzic jak przerobic z zukowskiego.chodzi o to ze jak pospawam dwa krzyrzaki to brakuje miejsca na ten wieloklin .mayer2 pisze:dobra musze sprawdzic. w poniedzialek montuje glowice i caly silnik do jamy.bede spawal lape i pytanko czy musi byc spawarka na sile czy starczy elekt.220v.i next .glowica do bloku na ile kilogramow ma byc dokrecona i czy prawda ze trzeba dokrecac na 3 razy w jakis odstepach czasu.dodam ze silnik zukowski.Dziku2 pisze:to jest fragment katalogu Gaza 69. To co nazywasz kołyską to jest poprzeczka ramy i do niej przykręcany jest dzwon. Poduszki z tego co pamiętam chyba pasują od żuka.
EDIT: jak miałeś przerabianą ramę to może ktoś wyciął tą poprzeczkę??
ok.bede szukal.pozdro.dziku.dopiero jak wlozylem silnik to zajazylem o tym co pisales z tym dzwonem.poszlo bez bulu.Dziku2 pisze:szukaj gazowego na aledrogo albo innych ogłoszeniach. Nie masz co przerabiać wału z żuka, bo potem sam go nie wyważysz, a ten wałek jest szczególnie wibracjogenny jeśli nie jest wyważony.
dziku jeszcze cos-ten walek do reduktora krecony jest na 3 sruby a do skrzyni na 4-i tu chyba bedzie bol.mayer2 pisze:ok.bede szukal.pozdro.dziku.dopiero jak wlozylem silnik to zajazylem o tym co pisales z tym dzwonem.poszlo bez bulu.Dziku2 pisze:szukaj gazowego na aledrogo albo innych ogłoszeniach. Nie masz co przerabiać wału z żuka, bo potem sam go nie wyważysz, a ten wałek jest szczególnie wibracjogenny jeśli nie jest wyważony.
sory pomylilem flansze.ta na 3 sruby byla kombinowana do skrzyni oplowskiej.na alegro niema.szukam dalej.teraz sprzeglo.pedal jest podwieszany i wychodzi dluga linka.kominowac z tym czy montowac wszystko z zuka.nie wiem jak lepiej,w zuku pedal idzie z podlogi.Dziku2 pisze:jest to niemożliwością, żebyś miał taką sytuację, jaką opisujesz... wszędzie wszystkie wały są przykręcane na 4 śruby. Wychodzi na to, że masz albo jakiś lewy reduktor, albo sama flansza była przerabiana.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość