Czujnik temperatury
Moderator: Student
A to taki nawyk,zeby nie psuć,a sie dostosować.Może zły... nie wiem.Mag69 pisze:A to czemu?
ja mam rozwiercona ,od nowa nagwintowana na czujnik żuka i wsio pasi .
Rzeknijcie kelerowi jak to dokładnie zrobić bo mnie nie starcza talentu.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
- SebastianS
-
- SebastianS
-
- SebastianS
-
- SebastianS
-
ja mam tego warzywnioka jeszcze z meśka 115 i w nim tylko jest wyjście na jedne czujnik i tak sobie kombinowałem żeby może właśnie jakiś trójnik wstawić coby jeszcze można wkręcić czujnik od lampkiSebastianS pisze:A tak serio, to w czym Twój problem? Przecież warzywniok miał chyba kontrolkę też?

Gazy 69
- SebastianS
-
Ja też mam silnik od 115 i mam dwa wyjścia jeden na lampke a drugi na ciśniniomież tylko taki mercedesowski na rurke.Darek pisze:ja mam tego warzywnioka jeszcze z meśka 115 i w nim tylko jest wyjście na jedne czujnik i tak sobie kombinowałem żeby może właśnie jakiś trójnik wstawić coby jeszcze można wkręcić czujnik od lampkiSebastianS pisze:A tak serio, to w czym Twój problem? Przecież warzywniok miał chyba kontrolkę też?
Sugeracja trójnika nyplowego?Jak najbardziej....Takich gówienek mozna szukac w sklepach z pneumatyką.A gwincik jak nie pasuje-to przelecieć i na pakułę go!SebastianS pisze:No to wkręć...
Tylko pamiętaj, że albo wykonując trójnik robisz zatoczenia pod miedziane podkładki albo robisz stożkowe gwinty, coby się uszczelniwszy...
Czujnik lampki z czegokowiek - od malucha do kamaza...

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
SebastianS pisze:...Czujnik lampki z czegokowiek - od malucha do kamaza...
nie chce sie wtracac w zdanie

innymi slowy mozesz miec dobre cisnienie natomiast czujnik ze wzgledu na wyzsza wartosc nastawy, wciaz bedzie sygnalizowal niskie cisnienie oleju

MOC&OFFROAD-GOOD IDEA 
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

- SebastianS
-
Masz rację, mogą się nieznacznie różnić, ale i tak lampka to jest instrument orientacyjny...
Bo skoro podczas pracy zużytego już mocno silnika luzem przy - powiedzmy - 600 obr/min. graniczne ciśnienie oleju wynosi 0,4 kg/cm2 i tak też ustawiona jest lampka, to po dodaniu gazu na pewno zgaśnie, co wcale nie świadczy o tym, że dla wyższych obrotów i obciążeń ciśnienie bedzie wystarczające, nie? MOże na przykład osiągnąć zaledwie 0,9, pzy wymaganym min. 1,5....Dlatego lampka jest w terenie przydatna głownie jako wskaźnik radykalnej zmiany w postaci braku ciśnienia, gdy olej odejdzie spod smoka wskutek przechyłu lub urwania miski
W tej sytuacji różnice pomiędzy czujnikami (nie większ jak sądzę, niż 0,2-0,3 kg/cm2) nie mają specjalnie znaczenia...
Bo skoro podczas pracy zużytego już mocno silnika luzem przy - powiedzmy - 600 obr/min. graniczne ciśnienie oleju wynosi 0,4 kg/cm2 i tak też ustawiona jest lampka, to po dodaniu gazu na pewno zgaśnie, co wcale nie świadczy o tym, że dla wyższych obrotów i obciążeń ciśnienie bedzie wystarczające, nie? MOże na przykład osiągnąć zaledwie 0,9, pzy wymaganym min. 1,5....Dlatego lampka jest w terenie przydatna głownie jako wskaźnik radykalnej zmiany w postaci braku ciśnienia, gdy olej odejdzie spod smoka wskutek przechyłu lub urwania miski

W tej sytuacji różnice pomiędzy czujnikami (nie większ jak sądzę, niż 0,2-0,3 kg/cm2) nie mają specjalnie znaczenia...
- SebastianS
-