Przekładnie w GAZikach 1970-71 były jakby przejściowe między starymi z GAZika a nowymi z UAZa. Przekładnia z UAZa ma jedynie dodatkowe czwarte ucho do przykręcenia poza typowymi trzema. Montażowo wszystkie przekładnie są zamienne(mocowanie do ramy).
Na oko przekładnie są nie do odróżnienia. Przekonałem się o tym, że są różne kiedy chciałem naprawić przekładnię z GAZika 1970. Wymontowałem ją sobie , wziąłem inną z Żuka i chciałem przekładać elementy a tu sie okazuje, że części nie pasują.
Wałek z rolką z tej przekładni GAZikowej był tak o ok. 10% większy i jak się okazało taki jak w UAZie.
Obudowa, dekielki, ślimak podobnie.
luz w układzie kierowniczym
Moderator: Student
Re: luz w układzie kierowniczym
Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
dzięki za info teraz radośnie szukam żukersa
czy w Gazie drąg z ślimakiem jest jednością ?
czy jak znajdę funkiel nówkę przekładnie żukersową to będę musiał ją zaszczepić starym ślimakem
czy w Gazie drąg z ślimakiem jest jednością ?
czy jak znajdę funkiel nówkę przekładnie żukersową to będę musiał ją zaszczepić starym ślimakem
Tak, ślimak jest wprasowany na drąg.
Tak, do nowej przekładni Żuka trzeba zamontować stary drąg ze ślimakiem z GAZika. Wąs oczywiscie też i jeżeli masz działający klakson to też dolna płytke trzymającą łożysko ślimaka, która w GAZiku posiada przelot na kabelek.
Tak, do nowej przekładni Żuka trzeba zamontować stary drąg ze ślimakiem z GAZika. Wąs oczywiscie też i jeżeli masz działający klakson to też dolna płytke trzymającą łożysko ślimaka, która w GAZiku posiada przelot na kabelek.
Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)