nowy - zakup GAZ'a 69
Moderator: Student
Re: nowy - zakup GAZ'a 69
grzesiu81 szukaj gotowego auta, jak sam zaczniesz motać to koszt jest dużo większy i kasa nie do odzyskania.....
np.zakup gaza w średnim stanie 4000 zł do tego minimum 2000 zł średni remont...
instalacja gazowa 1500zł
opony terenowe min. 1500zł
...i tak koszty rosną
np.zakup gaza w średnim stanie 4000 zł do tego minimum 2000 zł średni remont...
instalacja gazowa 1500zł
opony terenowe min. 1500zł
...i tak koszty rosną
"Jeżdżę z kim chcę"
za 2k to taki mocno średni ten remontkUBI pisze:do tego minimum 2000 zł średni remont...

za tyle to ja bym to nawet naprawą, czy lekkim liftingiem nazwał
GAZ-69M: R-125M / RD-115 będzie...
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
2000 przecież kupa szmalu, za tyle kupisz inny silnik i skrzynie biegów, wstawisz go, wstawisz wspomaganie hamulców, które też kupisz, kupisz i wstawisz amortyzatory od uaza, szybkie sprzęgiełka do napędu, wyspawasz całego gaza, pomalujesz,dobre fotele wstawisz...grobas pisze:za 2k to taki mocno średni ten remontkUBI pisze:do tego minimum 2000 zł średni remont...![]()
za tyle to ja bym to nawet naprawą, czy lekkim liftingiem nazwał

"Jeżdżę z kim chcę"
Nie no, jasne, że to wszystko się da zrobić za 2kkUBI pisze:2000 przecież kupa szmalu, za tyle kupisz inny silnik i skrzynie biegów, wstawisz go, wstawisz wspomaganie hamulców, które też kupisz, kupisz i wstawisz amortyzatory od uaza, szybkie sprzęgiełka do napędu, wyspawasz całego gaza, pomalujesz,dobre fotele wstawisz...grobas pisze:za 2k to taki mocno średni ten remontkUBI pisze:do tego minimum 2000 zł średni remont...![]()
za tyle to ja bym to nawet naprawą, czy lekkim liftingiem nazwał![]()
![]()
Ja to frajer jestem jakoś tak liczę i dałem się naciagnać te drobiazgi wyszły mnie dużo więcej

K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
http://otomoto.pl/gaz-69-C22237637.html
A może takie cudo ktoś weźmie. Ma nawet w wyposażeniu dodatkowym....przednią szybę
A może takie cudo ktoś weźmie. Ma nawet w wyposażeniu dodatkowym....przednią szybę

K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
- dawidbajorek
-
Ma na pewno niższe zużycie paliwa dzięki tym zabiegom aerodynamicznym przeprowadzonym na biednej mascegrobas pisze:http://otomoto.pl/gaz-69-C22237637.html

46....469 

- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Dlaczego myślisz , że to GAZ 69 AM , a nie gaz 69 A ? Gdyby był podany orginalny silnik było by łatwiej.dawidbajorek pisze:Ma na pewno niższe zużycie paliwa dzięki tym zabiegom aerodynamicznym przeprowadzonym na biednej mascegrobas pisze:http://otomoto.pl/gaz-69-C22237637.html
A może takie cudo ktoś weźmie. Ma nawet w wyposażeniu dodatkowym....przednią szybęTak na marginesie to 69AM a nie 69M
Pozdrawiam
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
- dawidbajorek
-
1) Po ramce przedniego oknaJakub_AK77 pisze:Dlaczego myślisz , że to GAZ 69 AM , a nie gaz 69 A ? Gdyby był podany orginalny silnik było by łatwiej.dawidbajorek pisze:Ma na pewno niższe zużycie paliwa dzięki tym zabiegom aerodynamicznym przeprowadzonym na biednej mascegrobas pisze:http://otomoto.pl/gaz-69-C22237637.html
A może takie cudo ktoś weźmie. Ma nawet w wyposażeniu dodatkowym....przednią szybęTak na marginesie to 69AM a nie 69M
Pozdrawiam
2) przez okno widać dwie pary drzwi...
46....469 

- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Zgadza się dwie pary drzwi, czyli to jest komandorka. Ale skąd wiadomo że to jest komandorka AM, a nie A ?dawidbajorek pisze:
1) Po ramce przedniego okna
2) przez okno widać dwie pary drzwi...
Gdyby była podana orginalna pojemność silnika można by było to określić dokładnie. Tak myśle.
Pzdr
- dawidbajorek
-
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
No tego to nie wiem, w jakich latach była produkowana komandorka AM , a w jakich A.dawidbajorek pisze:rok produkcji?
Myśle , że komandorka A w latch 1952-1972 , a AM troche krócej. W końcy to wersja eksluzywna gazika.
Pzdr
Źle myśliszJakub_AK77 pisze:No tego to nie wiem, w jakich latach była produkowana komandorka AM , a w jakich A.dawidbajorek pisze:rok produkcji?
Myśle , że komandorka A w latch 1952-1972 , a AM troche krócej. W końcy to wersja eksluzywna gazika.
Pzdr

A była produkowana do drugiej połowy 1960r. a później to już AM.
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Witam Gazikowców .
Może ktoś doradzić co to warte . Naszło mnie na takie cuś ale nie jestem w temacie a nie chciał bym bardzo namoczyć na dzień dobry .Może to być jako baza do odbudowy . ?

Może ktoś doradzić co to warte . Naszło mnie na takie cuś ale nie jestem w temacie a nie chciał bym bardzo namoczyć na dzień dobry .Może to być jako baza do odbudowy . ?
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
No ale o co kaman...Fiba pisze:Witam Gazikowców .![]()
Jakiś link, zdjęcie, opis, może choć typ GAZa jakiego chcesz kupić....

K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
O sory nie wkleiłem linku .grobas pisze:No ale o co kaman...Fiba pisze:Witam Gazikowców .![]()
Jakiś link, zdjęcie, opis, może choć typ GAZa jakiego chcesz kupić....
http://otomoto.pl/gaz-69-orginal-100-do ... 55613.html
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
- dawidbajorek
-
Jedno jest pewne kupując tego gazika dołączysz do posiadaczy specjalnych GAZów-69 rsM1 do rozpozania chemicznego...Fiba pisze:grobas pisze:
Ogłoszenie wisi już długo więc nie spodziewał bym sie rewelacji, może jest bardziej zżarty niż to widać na zdjęciach. Trzeba poprostu dobrze obejrzeć i potargować sie...
46....469 

I dokładnie posprawdzać tę "sprawność". Mały przebieg poświadczony plombą też nic nie znaczy - odłącz linkę od skrzyni i nawet plomba na liczniku nie pomoże
Co do zżarcia przez rdzę to widać, że ramka szyby też może już być bliska śmierci.
Sprawdź też czy silnik to 2.4 pod maską, czy tylko w dowodzie. I poproś o zdjęcia środka, bo teraz jest jedno i to słabe.
Co do tytułu aukcji to może i 100% dolniak, ale napewno nie 100% oryginał
Jakbyś potrzebował listę "nieoryginalności" do targowania to daj znać - zaraz tu wyliczankę koledzy zrobią, a pewnie i ja dorzucę z 1 grosz
Ogólnie po tych zdjęciach i po tym co pisze sprzedający to rokuje nadzieję.
Jak Dawid pisze: pooglądać i targować

Co do zżarcia przez rdzę to widać, że ramka szyby też może już być bliska śmierci.
Sprawdź też czy silnik to 2.4 pod maską, czy tylko w dowodzie. I poproś o zdjęcia środka, bo teraz jest jedno i to słabe.
Co do tytułu aukcji to może i 100% dolniak, ale napewno nie 100% oryginał

Jakbyś potrzebował listę "nieoryginalności" do targowania to daj znać - zaraz tu wyliczankę koledzy zrobią, a pewnie i ja dorzucę z 1 grosz
Ogólnie po tych zdjęciach i po tym co pisze sprzedający to rokuje nadzieję.
Jak Dawid pisze: pooglądać i targować
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Nie znam się ale wiem że z tyłu lampy nie oryginał i z przodu też tam były tzw. szyszki .Tyle zauważyłem porównując zdjęcia .
Może że długo wisi to właściciel będzie bardziej uległy .
A ten :
http://moto.allegro.pl/gaz-69-m-i2039940399.html
Rokuje coś .
A ten :
Rokuje coś .
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
tamten z rzeszowa na 100% ma silnik 2100 nie 2400 / tylko zapis w dowodzie 2400/
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Ale napisz coś więcej czym się te silniki różnią .
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
- dawidbajorek
-
Jeśli chcesz odbudowywać, to jaważniejsze (najdroższe) są detale. Im ich mniej im więcej zmian tym droższa odbudowa. Nigdy nie remontowałem gazika ale przyjoł bym sobie takie kryteria.Fiba pisze:Nie znam się ale wiem że z tyłu lampy nie oryginał i z przodu też tam były tzw. szyszki .Tyle zauważyłem porównując zdjęcia .
A ten :
Rokuje coś .
- zdrowa rama ( choć można i kupić zdrową ramę )
- gaz bez modyfikacji ( nie pocięte-podcięte nadwozie, ramieniowe amortyzatory, stelaż pod plandekę, oryginalne fotele, silnik, ławki, koła itd)
Patrząc na powyższe ten pierwszy jest lepszy... A co lepsze czy kupić odremontowanego gazika ( ryzyko ) czy remontować i być pewnym tego co sie ma to już inna bajka...
46....469 

- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Silniki różnią się tylko pojemnością, a co za tym idzie i mocą. Ale w tym przypadku to chyba nie istotne, jeżeli gazik ma być w orginale. Do upalania ani jeden , ani drugi się nie nadaje.Fiba pisze:Ale napisz coś więcej czym się te silniki różnią .
Pzdr
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Gaz ma być do odrestaurowania i lansu
do terenu mam Patrola

Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Porzuć tę drogę póki możeszFiba pisze:Gaz ma być do odrestaurowania i lansudo terenu mam Patrola

Później to już tylko wydatki i ciągłe bieganie za oryginalnym nitem, śrubką, gałką, opaską itp. itd....a ile kombinowania będzie czy to jest oryginalne dla tego rocznika i co wogóle jest oryginalne a co nie

Żeby nie było, że nie ostrzegałem

K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
proste - lepszym wyjsciem są gołębie - jak ci sie znudzą lub braknie kasy na te ziarna czy to co tam jedzą - to przestaniesz karmic, same odlecą. A tak to tylko problem - przyjdzie tesciu bedzie chcial wsiaść do twojego nowego nabytku , zapakuje czołem w uchwyt od ramki - i staniesz sie wrogiem rodziny, po co ci to....