nowy - zakup GAZ'a 69

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
rafał29

Re: nowy - zakup GAZ'a 69

Post autor: rafał29 » wt cze 19, 2012 11:04 pm

przemalowany zewnetrzny lakier, wersja po radiostacji wiec moze nie miec lawek tyl, poza tym dal realna cene do sprzedania, zna rynek i wie ze ta tyle sprzeda.

krys80

Post autor: krys80 » śr cze 20, 2012 7:06 am

rafał29 pisze:przemalowany zewnetrzny lakier, wersja po radiostacji wiec moze nie miec lawek tyl, poza tym dal realna cene do sprzedania, zna rynek i wie ze ta tyle sprzeda.
Acha...teraz to faktycznie jakos kupy sie to wszystko trzyma :wink: . A jak to wersja po radiostacji to jeszcze mozna by sie pokusic o skompletowanie sprzetu grajacego.....co jest jak najbardziej wykonalne.
Cena jest dobra....bo kupujac jakiegos zmotanego gaza za 6-8 tys zlotych.....by go do orginalu wzglednie doprowadzic to napewno ostatecznie wyjdzie znacznie wiecej kasy i czasu niz za tego z russianspares - a jest to jeden z najlepiej wygladajacych gazów dostepnych do kupienia w ostatnim dosc dlugim okresie czasu- moim zdaniem :P

Awatar użytkownika
dawidbajorek

Post autor: dawidbajorek » śr cze 20, 2012 7:22 am

krys80 pisze:

Tu nawet troche taniej :P http://russianspares.com/shop/product_i ... cts_id=772
Jak bym nie mial swojego....to moze nawet bym sie na serio tym zainteresowal :)21 .....jestem pewien ze szybko ktos go kupi...
Jak byś policzył to pewnie na części sie go opłaca kupić...
46....469 :)

krys80

Post autor: krys80 » śr cze 20, 2012 7:42 am

dawidbajorek pisze:
krys80 pisze:

Tu nawet troche taniej :P http://russianspares.com/shop/product_i ... cts_id=772
Jak bym nie mial swojego....to moze nawet bym sie na serio tym zainteresowal :)21 .....jestem pewien ze szybko ktos go kupi...
Jak byś policzył to pewnie na części sie go opłaca kupić...
Tez ta kalkulacja mi przez mysl przeszla :P ....oczywiscie nie to bym kogokolwiek do takowej praktyki zachecal.

Awatar użytkownika
grobas

Post autor: grobas » śr cze 20, 2012 10:05 pm

rafał29 pisze:przemalowany zewnetrzny lakier, wersja po radiostacji...
A po czym widać, że po radiostacji?
rafał29 pisze:...wiec moze nie miec lawek tyl,...
Standardowy "radiowóz" dla układu warszawskiego czyli R-125 miał pozostawione ławki - Rafał, Ty masz takiego :)2
Nie bardzo mogę sobie przypomnieć jakiś wóz radiowy na podwoziu GAZika ze zdemontowanymi ławkami. Polski RD-115 mógł mieć demontowane i zakładane krótsze ławki, ale tych było bardzo mało.
krys80 pisze:A jak to wersja po radiostacji to jeszcze mozna by sie pokusic o skompletowanie sprzetu grajacego.....co jest jak najbardziej wykonalne.
A kupowałeś ostatnio coś do GAZika radiowego?
Wiesz jakie tam radia mają być?
Wiesz jaki ma być system komutacji, strojenia systemów antenowych, anten itp. itd.?
Po czym wnioskujesz, że to jak najbardziej wykonalne :-?
GAZ-69M: R-125M / RD-115 będzie...
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z

Awatar użytkownika
dawidbajorek

Post autor: dawidbajorek » śr cze 20, 2012 10:10 pm

grobas pisze:
rafał29 pisze:..
Dokładny jak aptekarz :)... ziarko do ziarka i sie uzbiera
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... os/u208225
46....469 :)

Awatar użytkownika
grobas

Post autor: grobas » śr cze 20, 2012 10:24 pm

dawidbajorek pisze:
grobas pisze:
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... os/u208225
A bo w tym temacie stwierdzenie "że to jest jak najbardziej wykonalne" trąci optymizmem kompletnie niezmąconym znajomością tematu :)
Trafiają się czasami okazje, ale nie za często.
O ile same radia da się zdobyć, przynajmniej niektóre - R-105d czy R-105dM to ~100 na allegro od ręki, ale R-109 czy R-108 są trudniejsze do zdobycia (R108d jest teraz na all) ale R-104 jest już sporo trudniejsza do zdobycia.
Maszt jest standardowy (typ A-104) stosowany w RD-115 oraz w aparatowniach z radiotelefonami K-1.
O tyle zdobycie systemu komutacji, tablicy zasilania z systemem ładowania akumulatorów czy skrzynek antenowych to już wyczyn.
No i musisz jeszcze określić jaką wersję chcesz kompeltować, bo się różniły, radiami, wzmacniaczami i paroma innymi "szczegółami" :roll:
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z

Awatar użytkownika
rafał29

Post autor: rafał29 » czw cze 21, 2012 10:24 am

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zabudowa schowkow pod ławkami - nie widac zeby byly ławki, w jednym miał, moze wiec przełozyl
na jednej z fotek deska rozdzielcza i przed pasazerem uchwyt do montowania pulpitu z radia.
Pisalem do niego, ma mi wyslac dodatkowe foty to jak dojda to wrzuce na forum.

Awatar użytkownika
grobas

Post autor: grobas » czw cze 21, 2012 11:01 am

Racja, nie zauważyłem uchwytu anteny z tyłu na eBayowych zdjęciach i przeoczyłem drugi filtr elektryczny do instalacji ładowania akumulatorów do radiostacji.
Ładne zdjęcia masz, bo wnętrza na eBayu nie było z takim ładnym widokiem mocowania pulpitu dowódcy - chyba, że ja coś przegapiłem :oops:
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z

krys80

Post autor: krys80 » czw cze 21, 2012 2:05 pm

[/quote]

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... os/u208225[/quote]
A bo w tym temacie stwierdzenie "że to jest jak najbardziej wykonalne" trąci optymizmem kompletnie niezmąconym znajomością tematu :)
Trafiają się czasami okazje, ale nie za często.
O ile same radia da się zdobyć, przynajmniej niektóre - R-105d czy R-105dM to ~100 na allegro od ręki, ale R-109 czy R-108 są trudniejsze do zdobycia (R108d jest teraz na all) ale R-104 jest już sporo trudniejsza do zdobycia.
Maszt jest standardowy (typ A-104) stosowany w RD-115 oraz w aparatowniach z radiotelefonami K-1.
O tyle zdobycie systemu komutacji, tablicy zasilania z systemem ładowania akumulatorów czy skrzynek antenowych to już wyczyn.
No i musisz jeszcze określić jaką wersję chcesz kompeltować, bo się różniły, radiami, wzmacniaczami i paroma innymi "szczegółami" :roll:[/quote]

Mój optymizm moze nie tyle byl wywolany kompletna nieznajomoscia tematu, (choc przyznaje ze moja wiedza o gazach radiostacjach jest bardzo podstawowa) ale troche bardziej tym ze ogólnie sprzetu grajacego troche jest dostepne na rynku. Oczywiscie nie twierdze ze wszystko co potrzeba jest dostepne na jedno klikniecie, ale cierpliwy znawca tematu i tych szczegulików chyba nie jest kompletnie bez szans.
I ten gaz z russianspares jak ktos chcialby kupic sobie gaza i miec go jak najbardziej orginalnego to duzo taniej wyjdzie niz przywrócenie tego gaza z tymi pedalami podwieszanymi i dziwnie rozstawionymi, silnikiem od czegos tam, ramka przedniej szyby przez rdze do wymiany sie kwalifikujaca....i Bóg tylko wie co jeszcze :P .
Bo powrócic do orginalu mozna przktycznie z kazdego stanu....wszystko przbija sie o kase. Dlatego napisalem wczesniej ze ten gaz z ogloszenia moim zdaniem nadaje sie dla kogos kto chce sobie miec gaza nie koszernego....bo by miec koszernego to chyba jest wiele innych ofert na rynku ze koniec konców wyjdzie to po prostu taniej.
Oczywiscie to moja subiektywna opinia...ale chyba znajdzie sie choc jeszcze jedna osoba co miala by podobne zdanie :P

Awatar użytkownika
grobas

Post autor: grobas » czw cze 21, 2012 3:01 pm

krys80 pisze:Mój optymizm moze nie tyle byl wywolany kompletna nieznajomoscia tematu, (choć przyznaje ze moja wiedza o gazach radiostacjach jest bardzo podstawowa)
Mógłbym zapytać złośliwe czy jest coś na czym się nie znasz :wink:
A tak naprawdę to co wiesz o GAZikach radiowych oprócz tego że były?
Ja jakiś czas zgłębiam i chętnie łyknę trochę wiedzy z nowego źródła.
krys80 pisze:ale troche bardziej tym ze ogólnie sprzetu grajacego troche jest dostepne na rynku.
Oczywiście. Wystarczy pójść do MediaMarkt, albo innego AGD - jest pełno sprzętu grającego :)3
Ale na GAZiku były RADIOSTACJE i to konkretnych typów z osprzętem konkretnego typu, służące do dwustronnej komunikacji a nie "sprzęt grający" - no chyba że chcesz wrzuć na pakę kilka pudełek, które mniej lub więcej przypominać będę "sprzęt grający"
krys80 pisze:Oczywiscie nie twierdze ze wszystko co potrzeba jest dostepne na jedno klikniecie, ale cierpliwy znawca tematu i tych szczegulików chyba nie jest kompletnie bez szans.
Twierdziłeś tak kilka postów wyżej :roll:
krys80 pisze:I ten gaz z russianspares jak ktos chcialby kupic sobie gaza i miec go jak najbardziej orginalnego to duzo taniej wyjdzie niz przywrócenie tego gaza z tymi pedalami podwieszanymi i dziwnie rozstawionymi, silnikiem od czegos tam, ramka przedniej szyby przez rdze do wymiany sie kwalifikujaca....i Bóg tylko wie co jeszcze :P ..
6500eur x 4.25zł -> 27625pln - 5000pln = 22625 pln'ów na remont - możnaby spróbować może jednak :roll:
krys80 pisze:Bo powrócic do orginalu mozna przktycznie z kazdego stanu....wszystko przbija sie o kase. Dlatego napisalem wczesniej ze ten gaz z ogloszenia moim zdaniem nadaje sie dla kogos kto chce sobie miec gaza nie koszernego....bo by miec koszernego to chyba jest wiele innych ofert na rynku ze koniec konców wyjdzie to po prostu taniej.
Oczywiscie to moja subiektywna opinia...ale chyba znajdzie sie choc jeszcze jedna osoba co miala by podobne zdanie :P
100% racji, kto szuka ten znajdzie. Tylko ile można szukać.
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z

krys80

Post autor: krys80 » czw cze 21, 2012 3:45 pm

Prawdziwy zapaleniec jest wstanie szukac czegos i calymi latami....to wedlug mnie jedna z rzeczy wpisana nie jako w odbudowywanie jakis tam starych samochodów itp....warto tez odnotowac to ze jak cos jest bardzo trudno znalezc......i po ilus tam latach sie uda to gdzies dostac.....to ile radochy :)21 .
Do lingwisty to mi bardzo daleko :P ....ale jesli odczytales to co napisalem pare postów wyzej ze ...,,jest to jak najbardziej wykonalne''...jako proste, czy tez na pare klikniec mysza....to jest to wyrazna nadinterpretacja !!
Ja to znacznie bardziej w chemicznych gazach sie orietuje :D .....i tez wielu elementów nie mozna dostac tak od reki. Wyslalem juz w poszukiwaniu elementów zabudowy sam nie wiem ile maili do ponad 300 osób i jak trzeba bedzie to wysle do kolejnych 1000 :P ...i mimo ze cale to kompletowanie nie wyglada optymistycznie...to nie trace nadzieji....ze kiedys mi sie uda :).....ale moze jako farmaceuta z zawodu mam po prostu inne poczucie cierpliwosci :wink:

Awatar użytkownika
rafał29

Post autor: rafał29 » czw cze 21, 2012 4:01 pm

fotek na razie nie dostalem, odpisal tylko ze ma pare zabawek do sprzedania
-gaz63a / wersja z wyciagarką , skrzyniowa i z plandeką
-gaz66 / wersja z wyciągarką i po zabudowie sanitarnej - przebieg tylko 500km

oraz cos dla duzych chlopców / wymagany teren kilku boisk pełnowymiarowych i zaplecza jak w stoczni :)21

-MAZ502a
-AT-L tractor
-ATS 712

chyba kryzys idzie z poludnia :)9

Awatar użytkownika
grzesiek81
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: grzesiek81 » śr lip 04, 2012 12:50 pm

witam co sądzicie o tym aucie może ktoś już je oglądał lub je zna http://moto.allegro.pl/gaz-69-i2458795721.html
pajero long gen.II mt nexen 31/10.50
gaz 69 zmotaniec

Awatar użytkownika
Jakub_AK77
Kontaktowanie:

Post autor: Jakub_AK77 » śr lip 04, 2012 9:03 pm

grzesiek81 pisze:witam co sądzicie o tym aucie może ktoś już je oglądał lub je zna http://moto.allegro.pl/gaz-69-i2458795721.html
Z gazika , to została w tym samochodzie karoseria ( nie cała ), rama i chyba mosty. Reszta to zmota.

Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”