nie...te zadania robie za czteropak...na złość tym którzy po tygodniu odpuszczają a gdyby zrobili to z 300 pln by wzieliczesław&jarząbek pisze: hiena

Moderator: Student
moze leza ci zbedne beznadziejne strombergi od v8?czes³aw&jarz±bek pisze:kolektor samoróba jest [o ile wogóle istniejebanan pisze:niemo¿liwe to jest...widzia³em wsie motory mercedesowskie ³acznie z 6.9 na rzêdowej pompie (benzyna) i 300 SLR...nie by³o takiego motoru...czes³aw&jarz±bek pisze:ale chyba u rajmunda widzia³em le¿eæ kolektor do warzywnioka z czterema strombergami]
a strombergo jak cos d³ubie to z b±czkiem na podci¶nienie-"kó³ko w rurce"
mam 2 strombergi od bmw, od merca jest tego pelno na gieldzie po 100zl,banan pisze:te¿ mam to na my¶li...lata³em przez dwa sezony s-21 na dwóch jikovach - mia³ petarde...(nie mój gaz to by³ )
to tak jak zwezka na turbinie w autach WRC, co do wielkosci gaznikowbanan pisze:na dowód podam przyk³ad podnoszenia mocy w moim motorze ZX7R - by³a ograniczona do 100 koni - poprzez ograniczenie przepp³ywu powietrza - inne przepustnice by³y za³o¿one - wiêc inna maksymalna dawka mieszanki by³a zapodana - troche pracy szlifiereczk± na wzór odblokowanej Ninjy i sta³a siê odblokowana - 28 koni wiêcej
dokładnie tak...jak budować zmote to na innej mechanice....do gaz/uaz nie przekraczać 130 koni...pol pisze:do ruskiego zloma nic oprocz ruskiego silnika nie oplaca sie wsadzac,
no moze jeszcze v6 forda, reszta to przerost formy nad trescia,
pozatym ulepszanie radzieckiej mysli technicznej jest bardzo
ciekawe i pouczajace
pawel
banan pisze:dok³adnie tak...jak budowaæ zmote to na innej mechanice....do gaz/uaz nie przekraczaæ 130 koni...pol pisze:do ruskiego zloma nic oprocz ruskiego silnika nie oplaca sie wsadzac,
no moze jeszcze v6 forda, reszta to przerost formy nad trescia,
pozatym ulepszanie radzieckiej mysli technicznej jest bardzo
ciekawe i pouczajace
pawel
Dzieki za dobre checi,ale szczerze watpie zebym tym swoim złomem do Ciebie dojechał bo mieszkam z drugiej strony Polski (kotlina Kłodzka)banan pisze:przykro mi ale nie dasz rady sam z tym gaźnikiem...będziesz w okolicy to ci go ustawie...wojtasM461 pisze: O kurcze i tu jest problem, a gdzie jej mam szukaćbo ze mnie taki mechanik jak z koziej dupy trąba-wsyt mi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość