Jaki silnik najlepszy do GAZA
Moderator: Student
POSZUKIWANY: Oryginalny silnik do GAZ'a 69
Tak niestety nie mam innej mozliwosci jak tylko zarejestrowac go jako zabytek. No chyba ze ktos ma tutaj jakis sprytny pomysl 

- michal_k
- jestem tu nowy...
Re: POSZUKIWANY: Oryginalny silnik do GAZ'a 69
Wal do mnie na e-mail. Może coś się wymyśli. Opisz dokładnie sytuację prawną samochodu.basteks pisze:Tak niestety nie mam innej mozliwosci jak tylko zarejestrowac go jako zabytek. No chyba ze ktos ma tutaj jakis sprytny pomysl
- SebastianS
-
Ja mam chyba sprytny pomysł...basteks pisze:Tak niestety nie mam innej mozliwosci jak tylko zarejestrowac go jako zabytek. No chyba ze ktos ma tutaj jakis sprytny pomysl
Załóż normalnego dolniaka M20 - jak się znajdzie rzeczoznawca, który odróżni go od M-21G, to ja zjem swój klucz dynamometryczny. W pozyskaniu takiego silnika mogę dopomóc... Wal na pw. A z michalem_k też pogadaj, jego wujek jest mafiosem od tych spraw

POSZUKIWANY: Oryginalny silnik do GAZ'a 69
Wow!! bardzo dziekuje za szybkie reakcje, to tylko potwierdza to ze sa na tym swiecie milosnicy produktu made in Gorkowskij Awtomobilnyj Zawut
WIELKIE dzieki

WIELKIE dzieki

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
zawodbasteks pisze:Gorkowskij Awtomobilnyj Zawut
#noichuj
-
- Kontaktowanie:
silnik do gaza
Czy ktos moze mi doradzic czy lepiej kupic andorie 2,4TD od lublina za 2,5 tys zł , silnik Uaza czy może wWołge po remoncie za 3000zł??? A może jakieś inne propozycje?? Chodzi mi tez o to żeby yło jak najmniej kombinowania.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Re: silnik do gaza
Bierz andorię ,sprawdzonetiger pisze:Czy ktos moze mi doradzic czy lepiej kupic andorie 2,4TD od lublina za 2,5 tys zł , silnik Uaza czy może wWołge po remoncie za 3000zł??? A może jakieś inne propozycje?? Chodzi mi tez o to żeby yło jak najmniej kombinowania.

LJ 70
-
- Kontaktowanie:
silnik do gaza
Skoro sprawdzone tzn ze pasuje do gaza bez wiekszych problemow bo ja slyszlem ze podobno zmienia sie tylko obudowe sprzegla i zaklada sie od zuka i skrzynia od zuka pasuje.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Nie wiem dokładnie co z czym, ale zadzwoń do rajmunda to ci powie ,jusz to wielokrotnie przerabiałtiger pisze:Skoro sprawdzone tzn ze pasuje do gaza bez wiekszych problemow bo ja slyszlem ze podobno zmienia sie tylko obudowe sprzegla i zaklada sie od zuka i skrzynia od zuka pasuje.

LJ 70
-
- Kontaktowanie:
silnik do gaza
Nie mam do niego numeru telefonu jakbys mogl to daj mi.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
silnik do gaza
Jaka moc i moment obrotowy maja silniki andori 2,4diesel i 2,4 TD????
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Poszło na pw.tiger pisze:Nie mam do niego numeru telefonu jakbys mogl to daj mi.
LJ 70
- marcin-gaz
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
silinik
Od dwuch dni jestem posiadaczem silnika andori 2,4TD i mam kilka pytac.
1. Czy jak zdejme aluminiowa obudowe kola zamachowego od lublina to czy bedzie mi pasowala obudowa od zuka benzyniaka??
2. Czy koło zamachowe od Zuka bedzie pasowało do andori??
3. Albo czy ewentualnie docisk sprzegła od zuka bedzie pasowal do zamachu od lublina??
1. Czy jak zdejme aluminiowa obudowe kola zamachowego od lublina to czy bedzie mi pasowala obudowa od zuka benzyniaka??
3. Albo czy ewentualnie docisk sprzegła od zuka bedzie pasowal do zamachu od lublina??
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Re: silinik
Prawdopodobnie wszystko pasi .tzn. trzeba chwasta razem z obudową lublina i sprzęgłem zapodać. Tak samo jak się żuka wtyka. Pasuje tylko frez wałka i mocowanie obudowy do skrzyni czyli te 4 śruby.tiger pisze:Od dwuch dni jestem posiadaczem silnika andori 2,4TD i mam kilka pytac.
-
- Kontaktowanie:
silnik do gaza
Ale do obudowy sprzegal od lubline 2 i 3 nie podejdzie skrzynia zukowska.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Były pierwsze zuki z silnikami andrychowskimi i skrzyną starą zukową 4biegi może trzeba ci takiej obudowy ?.Jeżeli chcesz wiedzieć na 100% zadzwoń do Tarmotu że chcesz taka kupić oni tam montują takie silniki do uazów i nic nie przerabiają www.tarmot.ig.pl
- DZIK_I_CZAPAJEW
-
co do tej ANDORI to super silniczek"częsci do niegi w czenie srebra ale jak wiemy off-road jest drogi"
1.niech Cię Bóg broni przed zamianą koła zamachoewgo na inne takich żeczy się nierobi w fabtyce jeżeli wyważają wał to odrazu z kołem i to samo koło montują wraz z wałem
2.obódowa od żuka pasuje na silnik oj niedoczytałem z obudowa od bęzyniaka to niewiem ale powinna pasować
3.docisk pasuje beznajmniejszego kłpootu
mówię Ci jazda na tym silniku w terenie to duża przyjemność radę Ci uważaj na pasek rozrządu zabezpiecz go bardzo dodrze przed czynnikami zewnątrznymi
1.niech Cię Bóg broni przed zamianą koła zamachoewgo na inne takich żeczy się nierobi w fabtyce jeżeli wyważają wał to odrazu z kołem i to samo koło montują wraz z wałem
2.obódowa od żuka pasuje na silnik oj niedoczytałem z obudowa od bęzyniaka to niewiem ale powinna pasować
3.docisk pasuje beznajmniejszego kłpootu
mówię Ci jazda na tym silniku w terenie to duża przyjemność radę Ci uważaj na pasek rozrządu zabezpiecz go bardzo dodrze przed czynnikami zewnątrznymi
cichy samochodzik