A to mój nowy nabytek.
Silnik dolniak, amortyzatory ramieniowe, fotele i ławeczki oryginalne ale w nie najlepszym stanie, stelaż, plandeka od mojego drugiego,dwa zbiorniki paliwa, blachy i rama w dobrym stanie.
Minusy: cały pomalowany na zielono nawet z szyb i szkieł reflektorów musiałem skrobać farbę, ramka wewnętrzna szyby zrobiona ale nie specjalnie mi się podoba, kierunkowskazy przód i tył do wymiany, kierownica FSC Lublin, brak pokrywek od wewnątrz na zamki blacha mocująca koło zapasowe, lusterka, przełącznik kierunkowskazów hebelkowy (oryginał już zaklepany), nie wiem czy pokrywka wlewu paliwa jest oryginalna ( jest na kluczyk i wygląda jak od syreny). Na masce chyba tona szpachli ,nie wiem po co bo od wewnętrznej strony pokrywa jest gładka.
Samochód przeszedł naprawę główną w WZMot w Poznaniu. Wewnątrz mam chyba 5 gniazd takich jak do podłączenia lampy przenośnej, na zewnątrz dwa gniazda jak do podłączenia oświetlenia przyczepy.
Chciałbym doprowadzić do stanu bliskiego oryginałowi. Liczę na krytyczne uwagi jak i pomoc w uzyskaniu niektórych gadżetów.
według poprzedniego właściciela 1968 rok wg papierów 1979, staram się żeby przy przerejestrowaniu zmienić rocznik.
A tu jeszcze kilka zdjęć
http://HAndy.fotosik.pl/albumy/658887.html