Krecik pisze:Zaczynamy od początku, nie było tez mozliwosci zniżki powyżej 70% ? :> Chce ci sie, bo mi juz niespecjalnie, zadzwoń do PZU, zapytaj, jest. 50+40 liczone za jednym razem - 90%.zbig pisze:Zniżki 90% nie ma. 50% i 40% to nie 90%
K.
Nie było wg jedego pisma ale nie przeczę było wg drugiego.
Nie chciało mi sie przytaczać całego pisma ZKSS-510-175/2004 z dnia 22.01.2004 gdzie w tym samym punkcie o obniżkach 50% i 40% dla pojazdów zabytkowych było też "..Obniżki składki z różnych tytułów oblicza sie kolejno.." (dysponuję ksero).
Ale chciało mi się zadzwonić do Oddziału Okregowego w Warszawie na ul. Moniuszki 8 (centrala 827-84-71, dział komunikacji) gdzie potwierdzono mi że obniżki 50% i 40% z powyższych tytułów liczy się metodą iloczynową a nie sumuje..
Jak to mówią: z każdym dniem nieuchronnie wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupę
Aż z ciekawości zadzwoniłem do swojego oddziału - ursynowskiego - wg. nich - 50% za wiek > 25 lat - wiadomo weteran, a jesli do tego zabytek to wtedy 40% wiecej - sumowane 90%, nie liczone iloczynem. I wiem ze tak było dwa czy trzy lata temu jak przerabiałem papierkologie do PZU Bielany.zbig pisze:Krecik pisze:Zaczynamy od początku, nie było tez mozliwosci zniżki powyżej 70% ? :> Chce ci sie, bo mi juz niespecjalnie, zadzwoń do PZU, zapytaj, jest. 50+40 liczone za jednym razem - 90%.zbig pisze:Zniżki 90% nie ma. 50% i 40% to nie 90%
K.
Nie było wg jedego pisma ale nie przeczę było wg drugiego.
Nie chciało mi sie przytaczać całego pisma ZKSS-510-175/2004 z dnia 22.01.2004 gdzie w tym samym punkcie o obniżkach 50% i 40% dla pojazdów zabytkowych było też "..Obniżki składki z różnych tytułów oblicza sie kolejno.." (dysponuję ksero).
Ale chciało mi się zadzwonić do Oddziału Okregowego w Warszawie na ul. Moniuszki 8 (centrala 827-84-71, dział komunikacji) gdzie potwierdzono mi że obniżki 50% i 40% z powyższych tytułów liczy się metodą iloczynową a nie sumuje..
Cos sie zdecydować nie mogą

K.
Oddział Okręgowy jest jednostką nadrzędną nad inspektoratem. W związku z tym w ursynowskim albo nie przeczytali pisma albo je "interpretują". Tym bardziej że zniżka 40% jest za zrzeszenie w powyższych trzech organizacjach (wynegocjowały taką możliwość) a nie wprost za pojazd zabytkowy. (nie wiem co prawda czy rejestracja na zabytkowy nie jest związana automatycznie z przynależnością), nie mniej tak jest w piśmie.Krecik pisze:Aż z ciekawości zadzwoniłem do swojego oddziału - ursynowskiego - wg. nich - 50% za wiek > 25 lat - wiadomo weteran, a jesli do tego zabytek to wtedy 40% wiecej - sumowane 90%, nie liczone iloczynem. I wiem ze tak było dwa czy trzy lata temu jak przerabiałem papierkologie do PZU Bielany.
K.
http://www.weteranszos.pl/archiwum/pora ... index.html
Jak to mówią: z każdym dniem nieuchronnie wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupę
zbig pisze:Oddział Okręgowy jest jednostką nadrzędną nad inspektoratem. W związku z tym w ursynowskim albo nie przeczytali pisma albo je "interpretują". Tym bardziej że zniżka 40% jest za zrzeszenie w powyższych trzech organizacjach (wynegocjowały taką możliwość) a nie wprost za pojazd zabytkowy. (nie wiem co prawda czy rejestracja na zabytkowy nie jest związana automatycznie z przynależnością), nie mniej tak jest w piśmie.Krecik pisze:Aż z ciekawości zadzwoniłem do swojego oddziału - ursynowskiego - wg. nich - 50% za wiek > 25 lat - wiadomo weteran, a jesli do tego zabytek to wtedy 40% wiecej - sumowane 90%, nie liczone iloczynem. I wiem ze tak było dwa czy trzy lata temu jak przerabiałem papierkologie do PZU Bielany.
K.
Zabytek to zabytek - żółte tablice itd, przynaleźność do klubu to przynależność do klubu - można miec zabytka i nie przynależeć do klubu, nie mozna przynależeć do klubu nie mając zabytka. Zniżka jest i w jednym i w drugim przypadku - na zabytka , i na zabytka przynależącego do klubu - takie jest zdanie kobitki w PZU.
Do do władzy oddziału okręgowego vs. inspektorat - to pytanie takie - który z nich ci papierki wypełnia i w którym podpisujesz umowe ? Bo ja w inspektoracie. Wiec jesli ich wykładnia jest korzystniejsza dla petenta, to dlaczego nie ?
K.
Jest korzystna dla tych co ubezpieczają się w tym inspektoracie.Krecik pisze:Zabytek to zabytek - żółte tablice itd, przynaleźność do klubu to przynależność do klubu - można miec zabytka i nie przynależeć do klubu, nie mozna przynależeć do klubu nie mając zabytka. Zniżka jest i w jednym i w drugim przypadku - na zabytka , i na zabytka przynależącego do klubu - takie jest zdanie kobitki w PZU.
Do do władzy oddziału okręgowego vs. inspektorat - to pytanie takie - który z nich ci papierki wypełnia i w którym podpisujesz umowe ? Bo ja w inspektoracie. Wiec jesli ich wykładnia jest korzystniejsza dla petenta, to dlaczego nie ?
K.
Trudno będzie jednak komukolwiek gdzie indziej powoływać się na taki przypadek, tym bardziej, że jest to interpretacja wyraźnie sprzeczna z przepisami centrali.
Przedewszystkim pytanie - osobowy czy ciężarówkaŻurek pisze:Panowie pomocy! co ja robię nie tak skora za gza płacę ponad 600 na pół roku po znizkach własnych i weteranie 30% stawka wyjściowa za 2430 cm w PZu wyszła 2500 co robić i czy można coś zrobić

Druga rzecz - weteran szos daje 50%, dlaczego tobie dali tylko 30?? Pisac pismo i prosic o pełne 50%
no i potem jeszcze swoje zniżki

Mi wyszło za rok 2004/2005 399zł - 1400zł podstawa, 50% weteran, 40% swoich, 5% kontynuacja.
Pozdrawiam
K.
za stary jestem na zwyżki a auta jest 8 osobowe i faken nie wiem jak i czy się da to zmienić na ciężarówke a tematu z tytułu weterana nie chcę ruszać bo podobno można mieć zniżkę tylko na jeden pojazd ( to ja już limit dwa razy wyczerpałem)
a jeśli się nie da to jeszcze jest opcja żeby przerejstrować auto na kogoś gdzie są niższe stawki a siebie zrobic współwłascicielemtylko nie wiem jak go ugryżć
a jeśli się nie da to jeszcze jest opcja żeby przerejstrować auto na kogoś gdzie są niższe stawki a siebie zrobic współwłascicielemtylko nie wiem jak go ugryżć
no to na takie kombinacje to juz nie mam pomysłu. Nie słyszałem o tym zeby weteran był limitowany do jednego na twarz. Ja miałem w dowodzie 8 osób i cieżarowo-osobowy, potem przy przerejstrowywaniu dostałem ze stacji kontroli pojazdów tak: 2/8 osób 630kg i sam. ciężarowy uniwersalny. Dzieki temu składki płace za ciezarówke a nie osobowy. Ale zmiana teraz osobowego na ciezarowy jest chyba nierealna. Wiec nie zostaje ci nic innego jak pokombinowac z tym weteranem, zawsze to 500zł mniej do płacenia.Żurek pisze:za stary jestem na zwyżki a auta jest 8 osobowe i faken nie wiem jak i czy się da to zmienić na ciężarówke a tematu z tytułu weterana nie chcę ruszać bo podobno można mieć zniżkę tylko na jeden pojazd ( to ja już limit dwa razy wyczerpałem)
K.
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
popierwsze przerejstrować auto poza warszawę
po drugie - za wterena dają 50 % na samochód a nie własciciela
po trzecie - gaza to może i uda się przerobic na ciężarowy - ale to trza zbadać
po czwarte to stawka za rok to max 1000 zł co powinieneś płacić - kombinuj
no ja płacę 279/rok
no ja płacę 279/rok
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
ale zeby ciezarówke z niego zrobic to chyba trzeba by mu kratke wstawićkpeugeot pisze:popierwsze przerejstrować auto poza warszawę
no ja płacę 279/rok

K.