korba
Moderator: Student
Jak dlugo bedziesz sie upieral, ze masz racja skoro wszyscy wiedza, ze jej nie masz.
Jak spzreglo klowe wyglada to ja widzialem ale zeby miec pewnosc, ze Ty wiesz o co chodzi wklejam Ci tu zdjecie.
Ogladnij je dokladnie i wytlumacz mi jakim cudem kurba ma wypasc ze sprzegla kiedy wal obroci sie w przeciwna strone?
http://www.mwds.pl/gaz69/korblowanie.jpg[/url]
Jak spzreglo klowe wyglada to ja widzialem ale zeby miec pewnosc, ze Ty wiesz o co chodzi wklejam Ci tu zdjecie.
Ogladnij je dokladnie i wytlumacz mi jakim cudem kurba ma wypasc ze sprzegla kiedy wal obroci sie w przeciwna strone?
http://www.mwds.pl/gaz69/korblowanie.jpg[/url]
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
widzisz ten kat pod jakim prowadzne sa "wasy" korby w gniazdo sprzegla
jezeli jak pisalem bedziesz dociskal korbe do silnika to faktycznie obroci ci korbe silnik, w przypadku jej puszczenia wlasnie ten ksztalt i kat pod jakim jest zrobione wejscie w gniazdo zapewnia, ze korba zostanie wyrzucona z gniazda...
ale widze ze to dla niektorych jest za trudne do zrozumienia

jezeli jak pisalem bedziesz dociskal korbe do silnika to faktycznie obroci ci korbe silnik, w przypadku jej puszczenia wlasnie ten ksztalt i kat pod jakim jest zrobione wejscie w gniazdo zapewnia, ze korba zostanie wyrzucona z gniazda...
ale widze ze to dla niektorych jest za trudne do zrozumienia

MOC&OFFROAD-GOOD IDEA 
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

czlowieku lecz sie na prostate bo na glowe juz za pozno....MOC pisze:calkowicie bezpodstawny belkot MOCy

Ostatnio zmieniony ndz wrz 26, 2004 4:08 pm przez wupasek, łącznie zmieniany 1 raz.

- SebastianS
-
Wiecie, ja proponuję mały test pomidorowy...
Na najbliższym zlocie weźmie się jakiegoś delikwenta z S-21 pod machą, upije się go, żeby nie widział co robimy z jego syfem...
Następnie przestawimy zapłon na za wczesny, żeby sprowokować odbicie, weźmiemy korbę i będziemy robić doświadczenia... Co Wy na to?
Na najbliższym zlocie weźmie się jakiegoś delikwenta z S-21 pod machą, upije się go, żeby nie widział co robimy z jego syfem...
Następnie przestawimy zapłon na za wczesny, żeby sprowokować odbicie, weźmiemy korbę i będziemy robić doświadczenia... Co Wy na to?

domyslam sie, ze MOC zostal jednoglosnie wybrany na "ochotnika", ale przeciez OCZYWISCIE nic mu sie nie stanie bo nie ma prawa odbic, czyz nie?SebastianS pisze:Wiecie, ja proponuję mały test pomidorowy...

Rude Boy pięknie sprzęgło pokazał, a ja dla MOC-y dołączyć moge opis budowy korby. Otóż korba składa się z przedkorbia korby, śródkorbia korby i zakorbia korby. Przedkorbie korby składa się z przedkorbia przedkorbia korby, śródkorbia przedkorbia korby, zakorbia przedkorbia korby. Śródkorbie korby składa się z przedkorbia śródkorbia korby, śródkorbia śródkorbia korby, zakorbia śródkorbia korby..... 

Prowadziłem beztroskie życie, ale kupiłem gza.
BUUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAMOC pisze:no wlasnie ksztalt rowkow i kat pod jakim zakleszczne sa bolce korby powoduje to ze przy odbiciu silnika jest ona wyrzucana ze sprzegla i nastepuje jej rozsprzeglenie z silnikiem, dzieje sie to na skutek sily odsrodkowej i uksztaltowanych pod odpowiednim katem prowadnic sprzegla na wale![]()
wloz korbe i sproboj pokrecic w lewa strone silnikiem zobaczymy na ile ci sie to uda![]()
z tego co sie orientuje to jedynie korba moze zostac zatrzymana w silniku i odbic wowczas gdy jest dociskana do silnika przez niedoswiadczonego delikwenta z sila wieksza od sily odsrodkowej