Witam.
Po zasiegnieciu jezyka u rosyjskich braci...a wlasciwie to brata...przekazuje co nastepuje

...co nie przyszlo wcale bez trudu, bo o ile google translator nie jest zly w prostej korespondencji to jak juz jezyk bardziej techniczny itp...to naprawde trzeba miec spora wyobraznie by zrozumiec co tez po rosyjsku kolega napisal

.
Z tego co udalo mi sie rozkminic to jest tak:
To sa dane ,,techniczne jesli chodzi o ten material''
АРТИКУЛ С-124ЮГ
ТО 8314-57107232-003-2005
ГОСТ 7297-90
ширина 150см.
плотность 260гр/кв.м.
состав хлопок 100%

!!!!!!!
производство г.Иваново
ARTYKUŁ C-124YUG
DO 8314-57107232-003-2005
GOST 7297-90
szerokość 150cm.
gęstość 260gr/kv.m.
z 100% bawełny!
produkcja w Iwanowie
http://www.ivtkani.ru/gallery?view=125814&p=1
Kolega byl nawet w tej fabryce w sprawie tego materialu...z jakis rok temu - o ile dobrze zrozumialem.
Material ten w rosyjskiej armi jest uzywany do produkcji wojskowych plecaków, plandek, namiotów...nawet jakis czesci marynarek...chyba, i orginalna plandeka do gaz69 byla z tego wykonana.
problemy sa jak by dwa...przynajmniej dwa udalo mi sie zrozumiec

.
Pierwszy to taki ze jak kolega przedemna napisal...w orginale byla to kombinacja tkanina - guma- tkanina...a teraz dostepna jest tylko ta tkanina.
Druga kwestia jest taka ze material ten na sprezynach wystempowal podczas produkcji w trzech kolorach: RAL 7011, RAL 7012, RAL 7015 a teraz chyba juz tych kolorów nie robia.
Tam wczesniej napisalem...co slusznie kolega ,,grubas'' mi wytknol

....ze to jakis fioletowy czy cos w tym stylu..ale to pewnie dlatego ze pare fotek widzialem z tym materialem i byly one tak jak na linku...fioletowe/ niebieskie- po prostu ktos postaral sie o material by w miare orginalny byl...ale kolor zostawil taki jaki aktualnie jest dostepny w fabryce.
To na razie tyle wiesci od rosyjskiego znawcy tematu...moze z czasem cos tu u nas napisze...bo sie juz zarejestrowal na naszym forum...ale wiadomo...potrzebuje czasu by nasz jezyk rozkminic itp.