Gazior Uaz zmierzch bogów ?

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
kacper44

Post autor: kacper44 » wt kwie 19, 2005 9:16 pm

Zbowid pisze: Ja swoim smigam do bulu i nie narzekam a jak ktos pyta to od razu mówię 12 tyś! - a on że drogo.. - a ja, że tyle włozyłem!!!! a jak nie wierzy to go mogę 120 km/h bez hamulców przewieźć :lol:
A tak przy okazji jak z '89r Uaz prosto z woja tylko po remoncie blacharki leci 110km/h bez robionego silnika to mozliwe by mial uazowolge juz czy to normalne? Moze licznik zle dziala? 8)

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » wt kwie 19, 2005 9:17 pm

moze tyle jechac
Obrazek

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » wt kwie 19, 2005 9:37 pm

<Kacper> pisze:
Zbowid pisze: Ja swoim smigam do bulu i nie narzekam a jak ktos pyta to od razu mówię 12 tyś! - a on że drogo.. - a ja, że tyle włozyłem!!!! a jak nie wierzy to go mogę 120 km/h bez hamulców przewieźć :lol:
A tak przy okazji jak z '89r Uaz prosto z woja tylko po remoncie blacharki leci 110km/h bez robionego silnika to mozliwe by mial uazowolge juz czy to normalne? Moze licznik zle dziala? 8)
wszytsko ok
normalny silnik, ale juz z nowsza glowica, na okraglych kolektorach, po 80 ktoryms takie wstawiali

Awatar użytkownika
m.organisciak

Post autor: m.organisciak » pt kwie 22, 2005 1:27 pm

A ja kupilem Uaza, bo mi sie cholernie podobal jego wygld, styl "innosc", generalnie marzylem o takim aucie z piec lat, i stwierdzilem - ze czas realizowac marzenia. Pierwsza jazda to byl koszmar - powrot noca 50 km do domu (prowadzilem przez polowe odcinka potem oddalem kieronice kolesiowi co przedtem GAZ-em jezdzil) kupilem z peknietym kolektorem, polamanymi resorami, niesprawnymi hamulcami szpara w drzwiach na 2 cm i bez ogrzewania (w lutym). A teraz z kazda chwila jestem coraz bardziej zadowolony, samochod czasem numer wywija (nie odpala, gasnie, cos przestaje dzialac) na razie to w wiekszosci kabelki przestaja laczyc, ale poza tym jest git. Jest po prostu super , ktos tu pisal o wrazeniu jakie robi po zdjeciu plandeki - testowalem to na chwile obecna dwukrotnie i mordy ludzi na ulicach sa super. Dodatkowo jak sobie przed szacownym urzedem - w ktorym pracuje zaparkuje UAZ-em to robi to wrazenie:). A wozik dosc zadbany wiec wizualnie ok.
To by bylo tyle jesli chodzi o "zwykle uzytkowanie" bowiem nie bylem nigdy fanem off road-u, az do pierwszego razu. Zapiac redukror wcisnac pedal na PP i wskoczyc na gorke czy przejechacprzez jakas "kaluze" to jest cos. Mam nieustajace prosby od zanjomych by ich "przewiesc" lub "jeszce raz przewiesc" mam z tego niezla satysfakcje - za calkiem przystepne pieniadze - wiec zyc nie umierac. nie sprzedam tej bryki predko - moze nigdy jej nie sprzedam
Orgi

Awatar użytkownika
p69k

Post autor: p69k » ndz kwie 24, 2005 6:21 pm

MOC pisze:o zrobic ciezko caly czas byc pierwszym :-?
:)21
kiedy masz czas być pierwszy jak cały czas na forum siedzisz ?? ??
to ja
67,69, m-72, bmw r35,willys

Awatar użytkownika
korba
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: korba » pn kwie 25, 2005 8:29 pm

Czy ktoś będzie wietrzył Gaza w okolicach stolicy w weekend?
Smutno tak samemu.. :cry:
GAZ 69M już prawie oryginał...

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » wt kwie 26, 2005 7:34 am

Z tem pytaniem to raczej idz do dzialu 4x4warszawa.... :)2
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
Koyot

Post autor: Koyot » wt cze 07, 2005 12:53 pm

cytom cytom

i powiem wam ze jest swiatelko w tunelu

ale nie dla uaza i gaza :lol:

kiedys zabilbym sie za gazika
chialem startowac nim w RMST dla "militranych"

ale glupi bylem

takimi struclami strach wyjechac dalej powrot na lawecie moze przekroczyc wartosc ruska :evil:

Jedno wam powiem MYLICIE sie mowiac ze przesiadaja sie ludzie to plastika czy chroma

moim kolejnym etapem byl nissan tyran potezny silnik itp. ale strach w lesie jezdzic bo to w nim byly utopione wszystkie oszczednosci !!

zazdreoscia patrzylem jak Peugeot posiadajacy Uaza fantazjuje w terenie :)2

ale znalazlem rozwiazanie "swiatelko w tunelu" SUZUKI :)2 :wink:

tak kupic mozna do 5000 zł jak uaza !!
mozna ja samemu zapchac do domu :wink:
cos jak sie zrobi to pewne ze pojezdzi troche - nie jak ruski !!
male oplaty !!
malo pali !!
waga 1 T !!
opony 31' robia potwora nie trza wiecej

zabawa przednia i tez nie strach o blachy jest tego w hu.jjjjjjj

Panowie nadeszla nowa era SUZUKOMANIA

zlomowac strucle lub zostawic se je na zloty militarnych 8)
GAZ69>Terrano3.0>3xVitara>SAMURAI>TOY LJ70>JEEP TJ,XJ,WJ>2xJIMNY>2xGVII2,7+TJ

Awatar użytkownika
Mateusz Woj

Post autor: Mateusz Woj » wt cze 07, 2005 1:34 pm

Zamiast złomować oddajcie mi :D
Tylko oryginał się liczy. Gaz 69M 1970r.
Nissan Patrol Gr Y60 1992r lift 4"
gg 8708171

Awatar użytkownika
nie_mientki

Post autor: nie_mientki » wt cze 07, 2005 2:30 pm

Koyot pisze:cytom cytom

ale znalazlem rozwiazanie "swiatelko w tunelu" SUZUKI :)2 :wink:
Suza ma jedną wadę- nie jest made in ZSRR. Wszystko co nie jest od naszych przyjaciół wydaje mi sie jakies takie kruche i tandetne :wink:

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » wt cze 07, 2005 4:12 pm

ja tam sie nie znam.......ale jak jade po Szklarskiej Gazorkiem bez plandeki (i tak całą zime) to nie ma nikogo,kto się nie obróci...zwłaszcza jak ze swoim 3.0 wyprzedzam wypaśnego merdecesa...i nie pisać że "nie ma to jak oryginał"...tak naprawdę to gazik ma to "coś",UAZ ma tego mniej a Suza wcale...i co z tego że jest tańsza,lepsza i mniej szkoda...tu chodzi o "MIT"...
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S

Awatar użytkownika
wiking

Post autor: wiking » wt cze 07, 2005 5:37 pm

gural19 pisze:ja tam sie nie znam.......ale jak jade po Szklarskiej Gazorkiem bez plandeki (i tak całą zime) to nie ma nikogo,kto się nie obróci...zwłaszcza jak ze swoim 3.0 wyprzedzam wypaśnego merdecesa...i nie pisać że "nie ma to jak oryginał"...tak naprawdę to gazik ma to "coś",UAZ ma tego mniej a Suza wcale...i co z tego że jest tańsza,lepsza i mniej szkoda...tu chodzi o "MIT"...
:D Prowde godocie !! :)2 a jak się komu GAZ nie podoba to niech se Forum zmieni :)3 !! !!
ostatni wiking w RzeczpospolitejObrazek

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » wt cze 07, 2005 5:56 pm

Gaz się wszystkim podoba. Z tym że właściwości jezdne, niezawodność itd. są dyskusyjne. Jak się ma sporo pieniędzy można taki trzymać by się nim cieszyć i czasami przejechać. Jeśli jednak chce się uczynić z niego samochód do faktycznej jazdy traci to sens.
Kompromisy są do dupy.

Awatar użytkownika
wiking

Post autor: wiking » wt cze 07, 2005 6:02 pm

wieprzowina pisze:Gaz się wszystkim podoba. Z tym że właściwości jezdne, niezawodność itd. są dyskusyjne. Jak się ma sporo pieniędzy można taki trzymać by się nim cieszyć i czasami przejechać. Jeśli jednak chce się uczynić z niego samochód do faktycznej jazdy traci to sens.
Kompromisy są do dupy.
:D I tu się nie zgadzam,raz dobrze zrobiony i zadbany gazik się nie psuje !! ale kto pamięta o ponad trzydziestu punktach smarowania,otym żeby nie przegrzać silnika czy też o stanie oleju ?? poza tym gazik nigdy nie był i nie będzie samochodem rajdowym !!

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » wt cze 07, 2005 6:18 pm

wiking pisze:
wieprzowina pisze:Gaz się wszystkim podoba. Z tym że właściwości jezdne, niezawodność itd. są dyskusyjne. Jak się ma sporo pieniędzy można taki trzymać by się nim cieszyć i czasami przejechać. Jeśli jednak chce się uczynić z niego samochód do faktycznej jazdy traci to sens.
Kompromisy są do dupy.
:D I tu się nie zgadzam,raz dobrze zrobiony i zadbany gazik się nie psuje !! ale kto pamięta o ponad trzydziestu punktach smarowania,otym żeby nie przegrzać silnika czy też o stanie oleju ?? poza tym gazik nigdy nie był i nie będzie samochodem rajdowym !!
Potwierdzasz tylko to co piszę. Czasy aut z setką punktów smarowniczych i wymagające specjalnej troski znanej tylko starym taksówkarzom w dzisiejszych szalonych czasach skończyły się. Mając nadmiar pieniędzy też bym kupił, ale nie jako auto do codziennego jeżdżenia

Awatar użytkownika
Koyot

Post autor: Koyot » wt cze 07, 2005 7:15 pm

:wink: taaaaaaaaaaaaa MIT

do czasu jak pojedziesz na rajd/zlot

o ile dojedziesz bo po drodze nie przeprowadzisz malego remontu :evil:

a na rajdzie nie przelezysz kiedy inni sie bawia i wracaja w poniedzialek do pracy :)2

tabela smarowan uaz/gaz o ile samrujecie jest tak gesta i czesta ze nawet ja rzadziej tankuje paliwo do suki :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » wt cze 07, 2005 7:25 pm

szczerze to z ceną to macie racje...ale ja i tak go kocham,jest może i wrednym psującym sie pudełkiem,które nigy nie bedzie rajdowym faworytem...tylko ze mi akurat to lata !! :D
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S

Awatar użytkownika
zaq

Post autor: zaq » wt cze 07, 2005 7:30 pm

Wiking ma rację. O Gaza trzeba po prostu dbać. Ja robię czasami w trakcie wakacji Gazem trasy o długości ok. 400 km w ciągu jednego dnia i nigdy nie miałem poważniejszych awari. Ale pamiętam o smarowaniu, sprawdzaniu płynów, regulacji zaworów i wielu innych drobiazgach. To poprostu nie jest bezobsługowy samochód. Rajdówka też to nie jest, ale jego dzielność terenowa jest dużo powyżej przeciętnej. Czasu na OSie może nim nie wykręce, ale prawie zawsze przejadę tam gdzie chcę. A na pewno przejadę tam, gdzie nie modyfikowany Samurai zostanie. :wink:
Poza tym ten samochód jest po prostu śliczny, nie jakiś tam kanciaty kiosk na kołach.
GAZ 69 EVO II - zmota się mota
Daihatsu Feroza - zemsta Yakuzy

Awatar użytkownika
wiking

Post autor: wiking » wt cze 07, 2005 8:04 pm

:D Popieram zaq-a w całej rozciągłości !! panowie w czasie długiego Weekendu zrobiłem po Kaszubach 370km i to po takim gdzie tylko traktor przejdzie.Tylko bez bezsensownych skoków, brodzenia powyżej pasa i innych cudów potrafiących zniszczyć każdy pojazd.Gazior to już niestety zabytek na który niebawem stać będzie tylko bogatych i czubków. !! :wink:

Awatar użytkownika
kUBI

Post autor: kUBI » śr cze 08, 2005 8:19 am

:lol: hmm większosc narzeka na gaza czy uaza....a kto tak naprawde zastanawiał sie co ten "pojazd " przeszedł zanim staliscie sie ich posiadaczami.....parenascie lat jazdy w armi....dziesiątki kierowcow i tyleż stylów jazdy, odwalone od niechcenia przeglądy, naprawy....następnie kolejni własciciele w cywilu......a te wozy wciąz jeżdżą!!, więc jak tych gazików i uazów nie kochać i nie czuc przed nimi respektu....które inne auto zniesie takie traktowanie....??? :wink:
"Jeżdżę z kim chcę"

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » śr cze 08, 2005 9:04 am

Koyot pisze::wink: taaaaaaaaaaaaa MIT
do czasu jak pojedziesz na rajd/zlot
o ile dojedziesz bo po drodze nie przeprowadzisz malego remontu :evil:
a na rajdzie nie przelezysz kiedy inni sie bawia i wracaja w poniedzialek do pracy :)2
tabela smarowan uaz/gaz o ile samrujecie jest tak gesta i czesta ze nawet ja rzadziej tankuje paliwo do suki :lol: :lol: :lol:
KOYOT Ty normalnie się prosisz żeby Ci szpadlem przyjebać !! i jak tak dalej bedziesz pierdzielić to w Iłży to zrobie :)21
jak tam mam swojego gazieorka już tyle lat że co niektórzy jeszcze tyle nie przeżyli i byłem na różnych zlotach, rajdach i bez awarji się obyło.
Zobaczysz że w Iłży jeszcze bede musiał Cie wyciągąć jak sie utopisz :)21
Gazy 69

Awatar użytkownika
Koyot

Post autor: Koyot » śr cze 08, 2005 2:41 pm

ojjjjjjjj :o zapomnialem ze sie wybieram na Iłżecka poierdulke bedzie wstyd jak vitara wymieknie :evil:

a zapowiada sie na to

to ja wroce na lawecie :roll:

ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj odwoluje wszystko

ale po powrocie pogadamy jeszcze policz eilos cawarii ruskow do innych samochodow :lol:

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » śr cze 08, 2005 3:17 pm

ja jezdze gazikiem i na codzien i w teren, nigdy nic sie nie popsuło z kazdej imprezy samochód wraca w takim samym stanie technicznym w jakim na nia pojechało. A silnik mam 115 konny i 31"
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD

Awatar użytkownika
p69k

Post autor: p69k » śr cze 08, 2005 8:21 pm

wiking pisze::D Popieram zaq-a w całej rozciągłości !! panowie w czasie długiego Weekendu zrobiłem po Kaszubach 370km i to po takim gdzie tylko traktor przejdzie.Tylko bez bezsensownych skoków, brodzenia powyżej pasa i innych cudów potrafiących zniszczyć każdy pojazd.Gazior to już niestety zabytek na który niebawem stać będzie tylko bogatych i czubków. !! :wink:
popieram wikinga i wielu innych
gaziory sam sobie robie i nimi pomykam na codzień( dopuki nie sprzedam)
w zeszłym roku zrobiłem traske z góg nad może (przez Szczecin) i nawet gałka na lewarku sie nie odkręciła
Japonia to kit dla tych co mają miekie dupy
koniec !!
to ja
67,69, m-72, bmw r35,willys

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » śr cze 08, 2005 8:41 pm

p69k pisze:(...) Japonia to kit dla tych co mają miekie dupy
koniec !!
:)2 :)2 :)2
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.