Lampy tylne oryginalne
Moderator: Student
Witam,JA'JACEK pisze:To może być ruska.
Sprawdz czy gdzieś nie ma "sdiełano w CCCP"
tak Jacku, to są rosyjskie notki. Poniżej link, gdzie wrzuciłem foty, zresztą pewnie i tak je widzieliście na Alledrogo.
http://picasaweb.google.pl/MarekJakubL/ ... euleczalna
Pozdrawiam,
K-68
Jak by co, to leżę pod nim... czasami nawet na nim
Witam,
jeszcze raz w temacie lamp tylnich oryginalnych. Czy Gazy 69 miały lampy z kloszami szklanymi w metalowej ramce, czy od początku wychodziły z plastikowym kloszem bez metalowej ramki?
Może ma któryś z kolegów jakąś fotę? Jakieś info-daty?
Pozdrawiam,
K-68
jeszcze raz w temacie lamp tylnich oryginalnych. Czy Gazy 69 miały lampy z kloszami szklanymi w metalowej ramce, czy od początku wychodziły z plastikowym kloszem bez metalowej ramki?
Może ma któryś z kolegów jakąś fotę? Jakieś info-daty?
Pozdrawiam,
K-68
dzięki Jacek!
a to co w linku? były takie w Gazie 69?
http://picasaweb.google.pl/MarekJakubL/ ... 1604347394
Pzdr
K-68
a to co w linku? były takie w Gazie 69?
http://picasaweb.google.pl/MarekJakubL/ ... 1604347394
Pzdr
K-68
Nie, takich lamp w GAZach nie było. Były montowane np. w elektrycznych wózkach transportowych, które jeździły ( gdzie-niegdzie dalej jeżdżą) na terenie zakładów przemysłowych.
Lampy ze szklanym kloszem i ramką mają taki sam garnek jak te z plastikowym kloszem.
Jako ciekawostka: gniazdo przyczepy (jak to z rys. dla najstarszej wersji) jest takie samo jak z WILLYSa
Lampy ze szklanym kloszem i ramką mają taki sam garnek jak te z plastikowym kloszem.
Jako ciekawostka: gniazdo przyczepy (jak to z rys. dla najstarszej wersji) jest takie samo jak z WILLYSa

Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
Trzeba by pomierzyć i porównać organoleptycznie bo pozory mogą mylić.... przykład;Kuba68 pisze:dzięki bardzo, ale na innej fotce dotyczącej tych lamp, garnki są jak Gazowe, identyko
K-68
Lampa oświetlenia p.lotniczego tylna od Stara , Honkera...itp. niby taka sama jak tylna
lampa od URSUSa C-cośtam , a garnki i ramki różne i nie pasi.....
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
to wiadomo, mnie chodzi o oryginalność tych kloszy z linków, które wkleiłem HandyHAndy pisze:Od URSUSA C330 są podobne do oryginalnych ale większe.
Obecnie mam takie.
Oryginalne są mniejsze , klosze całe czerwone i tylko dwie żarówki jednowłóknowe. Stop i migacz na jednej żarówce.
K-68
Witam,
no to Basman sprawę w dużym stopniu wyjaśnił, a spotkaliście z takim lampami na Gazie 69? Jest szansa że będę miał takie i myślę, czy zamonować je na Gazie, czy zostawić te plastiki. Posiadanie takiego auta powiem Wam, trochę miesza w głowie, znaczy odpier.... mówiąc po ludzku.
Pzdr,
K-68
no to Basman sprawę w dużym stopniu wyjaśnił, a spotkaliście z takim lampami na Gazie 69? Jest szansa że będę miał takie i myślę, czy zamonować je na Gazie, czy zostawić te plastiki. Posiadanie takiego auta powiem Wam, trochę miesza w głowie, znaczy odpier.... mówiąc po ludzku.
Pzdr,
K-68
Całe szczęście że to tylko hobby. Mam nadzieję że poza tym wszystko jest okKuba68 pisze:Witam,
Pzdr,
K-68

zielony UAZ 469(sprzedany),GAZ 69M,GAZ 69M prawie oryginał(GAZ-69/rsM1)