układ wydechowy
Moderator: Student
układ wydechowy
A więc tak mój stary układ wydechowy szlak trafił ( praktycznie wszystko poszło ..... ) No i już wszystko tłumaczę mam silnik z Multicara(diesel oczywiście). Dziś byłem w sklepie z częściami rolniczymi i widziałem tłumik z jakiegoś traktora w atrakcyjnej cenie, ale nie mam pojęcia czy to wogóle się nadaje( nawet nie mam pojęcia ile kosztuje orginalny tłumik od multicara.. i czy można coś takiego kupić gdzie kolwiek) ? A drugie pytanie to to jakie rury stosuje się do wydechu czy poprostu zwykłe cieńko ściene czy jakieś specjalne? Jak je się łączy i tak dalej. Muszę cały wydech praktycznie na nowo robić .... Za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję.
Gaz, Gaz, jeszcze raz gaz.
Krótko:
1/ ładuj od trachtora jak pasuje.
2/ fi rur zachowaj jak oryginał
3/ rury cienkoscienne-żadnych ocynków hydraulicznych,jak nie masz jakiegoś Centrostalu pod bokiem,to kup proste rury np od rzeczonego atrakcyjnego cenowo trachtora
4/ weż pod uwagę spore wydłuzenie sie wydechu po nagrzaniu
5/ brak gietarki?To nacinaj i załamuj klejac migomatem
6/ wersja wypasiona:złącze elastyczne po drodze
7/ wersja super wypas:jak wyżej,ale rury z nierdzewki
A poza tym to juz było ...nie raz
1/ ładuj od trachtora jak pasuje.
2/ fi rur zachowaj jak oryginał
3/ rury cienkoscienne-żadnych ocynków hydraulicznych,jak nie masz jakiegoś Centrostalu pod bokiem,to kup proste rury np od rzeczonego atrakcyjnego cenowo trachtora
4/ weż pod uwagę spore wydłuzenie sie wydechu po nagrzaniu
5/ brak gietarki?To nacinaj i załamuj klejac migomatem
6/ wersja wypasiona:złącze elastyczne po drodze
7/ wersja super wypas:jak wyżej,ale rury z nierdzewki
A poza tym to juz było ...nie raz

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
A co to jest "kajner"?Dragunov pisze:przestaniesz sie cieszyc jak sie dowiesz ile kajner kosztuje
A już nie związane z "kajnerem" . Kolejna porcja pytań. Z poprzednich postów wnioskuję, że nie można przeprowadzić rury wydechowej z jednej strony ramy na drugą pod ramą. To w takim razie jak to mam zrobić? ( chyba nie środkiem

I tu pojawia się problem ponieważ jeszcze nie miałem okazji sprawdzić jak się sprawujeMarci pisze:a jak ci sie spisuje silnik od multikara i jakie to ma parametry moc i moment obrotowy