silnik mercedesa?
Moderator: Student
silnik mercedesa?
Witam!
Jestem posiadaczem Gaza 69a z oryginalnym silnikiem i chcę go wymienic na mercedesowski 2.4D lub 3.0D jednak zabardzo sie na tym nie znam. Jakie zmiany są potrzebne żeby wsadzic taki silnik? Czy jest ktos z Warszawy kto sie na tym zna i moglby ewentualnie pomoc przy zmianie silnika?
Pozdrawiam Vic
Jestem posiadaczem Gaza 69a z oryginalnym silnikiem i chcę go wymienic na mercedesowski 2.4D lub 3.0D jednak zabardzo sie na tym nie znam. Jakie zmiany są potrzebne żeby wsadzic taki silnik? Czy jest ktos z Warszawy kto sie na tym zna i moglby ewentualnie pomoc przy zmianie silnika?
Pozdrawiam Vic
-
- Kontaktowanie:
Wsadzaj andorie. Mercedes to padaka. Chyba ze wsadzisz conajmniej 3,0, ale to znowu ciezkie jest i dlugie bo 5 garkow ciezko sie zmiescic z chlodnica. A andoria: przerabiasz tylko dwie lapy dokupujesz obudowe sprzegla od zuka diesla i pasi do oryginalnej skrzyni.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Przejrzyj stare posty,to tyle sie dowiesz,że juz nic nie bedziesz wiedział
Ja Ci np doradzę,żebyś wstawił benzynkę czterocylindrową i to od 124,a nie diesla,chyba że chcesz mieć furmankę.
Proszę adwersarzy o nie traktowanie tej wypowiedzi jako kolejnego poczatku niekończacej się dyskusji.

Ja Ci np doradzę,żebyś wstawił benzynkę czterocylindrową i to od 124,a nie diesla,chyba że chcesz mieć furmankę.
Proszę adwersarzy o nie traktowanie tej wypowiedzi jako kolejnego poczatku niekończacej się dyskusji.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
Re: silnik mercedesa?
victor16 pisze:Witam!
Jestem posiadaczem Gaza 69a z oryginalnym silnikiem ...
a co masz zamiar zrobic z tym oryginalnym (zakładam, że to dolniak) ?
no bo wiesz ja lubię starocie

LJ 70
- DZIK_I_CZAPAJEW
-
ludzie co wy opowiadacie
poczytałem wasze posty i tak sobie mysle jaki tu problem
w gazie 69 macie miejsca do popisu niesamowicie duzo nie powiem andoria nie jest złe rozwiązanie 3,0 MB tez nie głupie
a mowice ze nie ma miejsca na 5 cyl. MB
mi sie udało w 67 wpchnąć zacząwszy od oleju wody powietrza + do tego jeszczed 6 cyl 2,9 nissan patrol po tulejowaniu + skrzynia ułaz reduktor i ok 40cm wału tylnego + aluminium wszystko 1280 kg gotowy do jazdy i oczywiscie mosty made in JAPAN
UWAGA nie zmieniłem zadnego orginalnego wymiaru zewnecznego
wic w czym macie problem nie wiem

poczytałem wasze posty i tak sobie mysle jaki tu problem
w gazie 69 macie miejsca do popisu niesamowicie duzo nie powiem andoria nie jest złe rozwiązanie 3,0 MB tez nie głupie
a mowice ze nie ma miejsca na 5 cyl. MB
mi sie udało w 67 wpchnąć zacząwszy od oleju wody powietrza + do tego jeszczed 6 cyl 2,9 nissan patrol po tulejowaniu + skrzynia ułaz reduktor i ok 40cm wału tylnego + aluminium wszystko 1280 kg gotowy do jazdy i oczywiscie mosty made in JAPAN
cichy samochodzik
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- DZIK_I_CZAPAJEW
-
wybacz mi ale nie przypominam sobie zebym co kolwiek mowił czy [pisał co kolwiek moze mi chodziło o co innego ale napewno nie o wymiary samochodupilmar pisze:oooo...... a kiedyś jak pytałem o długość auta , wtedy miałeś w tym gazie andorie, to twierdziłeś że masz całość krótszą o 10 cm...DZIK_I_CZAPAJEW pisze:
pozdrawiam i przepraszam jezeli coś powiedziałem bedąc nieswiadomym tego pozdrawam
cichy samochodzik
- DZIK_I_CZAPAJEW
-