OCENA
Moderator: Student
OCENA
Mam takie pytanko do użytkowników takich samochodów jak:
Suzuki Samurai (obojętny model), gaz 69, Uaz 469b, Muscel.
Załóżmy, że wszystkie te autka stoją na kołach 31 cali; oprócz tego to oryginały.
Proszę o ocenę (nie pytajcie do czego, potrzebne mi to jest poprostu) od 1 do 6 w kategoriach:
Błoto,
Piasek,
Woda,
Podjazdy, Zjazdy
Z góry dzięki.
Suzuki Samurai (obojętny model), gaz 69, Uaz 469b, Muscel.
Załóżmy, że wszystkie te autka stoją na kołach 31 cali; oprócz tego to oryginały.
Proszę o ocenę (nie pytajcie do czego, potrzebne mi to jest poprostu) od 1 do 6 w kategoriach:
Błoto,
Piasek,
Woda,
Podjazdy, Zjazdy
Z góry dzięki.
A te opony to szosówki letnie/zimowe, MT czy AT. Naleki czy oryginały, kierunkowe czy nie? Radialne , diagonalne , o jakiej szerokości i profilu, jaki indeks predkości i nosności, jaka średnica felgi. Jakis specjalny bieznik.
PS
Stawiam na Muscela ze względu na najmocniejsze mosty.
Stawiam na Uaza na afganach.
Stawian na suzukę z mocnieszym silnikiem i wolniejszymi przełożeniami.
Stawiam na Gaza jak ma wyregulowane porządnie mosty.
Stawiam na Tolka Banana.
PS
Stawiam na Muscela ze względu na najmocniejsze mosty.

Stawiam na Tolka Banana.

TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.
- marcin-gaz
- Kontaktowanie:
BĄKU pisze:A te opony to szosówki letnie/zimowe, MT czy AT. Naleki czy oryginały, kierunkowe czy nie? Radialne , diagonalne , o jakiej szerokości i profilu, jaki indeks predkości i nosności, jaka średnica felgi. Jakis specjalny bieznik.
PS
Stawiam na Muscela ze względu na najmocniejsze mosty.![]()
Stawiam na Tolka Banana.

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- nie_mientki
- Mateusz Woj
GAZ 69 króluje 

Ostatnio zmieniony czw maja 05, 2005 12:49 pm przez Mateusz Woj, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko oryginał się liczy. Gaz 69M 1970r.
Nissan Patrol Gr Y60 1992r lift 4"
gg 8708171
Nissan Patrol Gr Y60 1992r lift 4"
gg 8708171
-
-
jeżdzę uazem na 31 calowych kołach mt, brat kupił Suzuki samuraja na orginalnych kołach i szosowych oponach-musiałem go przeciągać przez większość przeszkód. Ale założyliśmy orginalne ogumienie uazowskie na uazowych felgach odwróconych do suzuki (nie jest podniesiona- średnica zew. jest prawie 31 cali Panowie)i wiecie co??
na piaszczystych Os-ach nie mamy startu swoimi autami, grząskim błocie również bo idzie wierzchem. Mówę sobie nic to obiadę go w głębokiej wodzie i co??????? i idzie po wodzie jak trzeba nawet po głebokiej bez rzadnych przeróbek poza snorkelem z PCV. jedynie gdzie możemy konkurować to strome podjazy dość śliskie gdzie teren jest tak ukształtowany że nie można się rozpędzić wtedy Uaz wieżdźa bez bólu suzuka natomiast się śliska. a co do porównania Gaza Uaza i Muscela to wydają mi się te auta o zbliżonych osiągach w zależności od umiejętności kierowcy
. Myślę że trzeba przyznać wyższość suzuce

złota suka...
-
-
<Kacper> pisze:nie chce skasztanic tematu![]()
ale suzuka to jakby nie patrzec to do zabawy i co najwyzej po miescie pomykac. Do pracy sie nie nada i lawety nie pociagnieUaz i szarpnie fadromkie ł200.
![]()
i tu trzeba sie zastanowic czy sie jezdzi tylko w terenie czy ma jescze w czyms pomoc
to zgoda ale kolega pytał o sprawowanie w terenie a nie o walory użytkowe jak ciągnięcie przyczpy itp. Jeżeli zaś chodzi o jazdę tylko w terenie na porównywalnych kołach to niestety w większości przypadków nie mamy szans z suzuką.

złota suka...
-
-
Bo pęknę ze śmiechu...
jak te opinie mogą być obiektywne, skoro pytanie zostało zadane w dziale GAZ. Jak zadasz to pytanie w dziale UAZ to wtedy UAZ będzie najlepszy i to samo z ARO.
Dla mnie MUSCEL jest najlepszy na świecie, ale tylko dlatego że go mam. A to i tak bez różnicy, przecież to wszystko powstało niemal że na jednej desce kreślarskiej. Głupie są te spory, bo przecież to jedna rodzina.
jak te opinie mogą być obiektywne, skoro pytanie zostało zadane w dziale GAZ. Jak zadasz to pytanie w dziale UAZ to wtedy UAZ będzie najlepszy i to samo z ARO.
Dla mnie MUSCEL jest najlepszy na świecie, ale tylko dlatego że go mam. A to i tak bez różnicy, przecież to wszystko powstało niemal że na jednej desce kreślarskiej. Głupie są te spory, bo przecież to jedna rodzina.
wysoka awaryjność ([cenzura] jak w Skodzie FaworitBury pisze:dobra.... ale więcej cos prosze o tych wadach muscela powiedz

Bardzo mi jeszcze leżał GAZ69 chociaż na UAZA też nie nażekałem.