Wspomaganie w Gazie
Moderator: Student
Wspomaganie w Gazie
Wprawdzie zaczołem temat w dziale UAZ,ale w związku z tym że ja mam wspomaganie założone w Gazie ,więc przeniosłem temat do dzieału GAZ.
Zaczeło sie od tego że miałem bardzo duze luzy na kolumnie nie dające sie wyregulować(kolumna złom) postanowilem unowoczesnić.I tak kupiłem komplet wspomagania do Uaza za 1,6 k/zł ,w komplecie wszystko
oprócz kierownicy.Z tego kompletu wykorzystałem kolumne i drązki kierownicze.Trzy z czterech srub mocujących kolumnę pasują ,czwarty trzeba dospawać ale bez problemu idealnie miesci na ramie.
Silnik mam z MB razem z pompą tak że pompa płyta mocujaca pompę(pasuje tylko do oryginalnego Uaza) i zbiorniczek oleju sa zbędne.
Wspomaganie nie chodzi jak w osobówce ale róznica miedz tym co było a jest ,jest taka jak star 28 a star200(oczywiscie ze wspomaganiem).
Myśle że gdyby można było dostać sama kolumnę bez tego dodatkowego badziejstwa to polecam naprawdę warto.
Zaczeło sie od tego że miałem bardzo duze luzy na kolumnie nie dające sie wyregulować(kolumna złom) postanowilem unowoczesnić.I tak kupiłem komplet wspomagania do Uaza za 1,6 k/zł ,w komplecie wszystko
oprócz kierownicy.Z tego kompletu wykorzystałem kolumne i drązki kierownicze.Trzy z czterech srub mocujących kolumnę pasują ,czwarty trzeba dospawać ale bez problemu idealnie miesci na ramie.
Silnik mam z MB razem z pompą tak że pompa płyta mocujaca pompę(pasuje tylko do oryginalnego Uaza) i zbiorniczek oleju sa zbędne.
Wspomaganie nie chodzi jak w osobówce ale róznica miedz tym co było a jest ,jest taka jak star 28 a star200(oczywiscie ze wspomaganiem).
Myśle że gdyby można było dostać sama kolumnę bez tego dodatkowego badziejstwa to polecam naprawdę warto.
LJ 70
Re: Wspomaganie w Gazie
Nie chcąc zakładać nowego wątku postanowiłem moje pytanko umieścić tutaj
Szukam zdjęć, moze dokumentacji z motania wspomagania kierownicy z OPLA OMEGI w gaziku.

Szukam zdjęć, moze dokumentacji z motania wspomagania kierownicy z OPLA OMEGI w gaziku.
"Jeżdżę z kim chcę"
-
- Kontaktowanie:
A co bys chcial wiedziec na ten temat??
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
wszystko
jak zamontowana przekładnia w ramie, od czego wąs...itd. Nie chce wywazać juz otwartych drzwi . Jesli dysponujesz fotkami jak to wygląda byłbym wdzięczny

"Jeżdżę z kim chcę"
-
- Kontaktowanie:
Moje zdjecia nic ci nie dadza bo ja mam mocno pomotane. Pierwsza sprawa to to ze was z przekladni omegi wychodzi to wtylu a nie do przodu jak w gazie. Was mam w polowie gaz w polowie omega.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Dlaczego upierasz się przy Omedze ? Nie wyważanie otwartych drzwi to BMW. Sprawdzony patent. U mnie wprwdzie jeszcze nie wypróbowany ale juz zmontowany. Przekładnia BMW, pompa mercedees, wąs uaz z tulejką wspawana BMW, koluma kierownicza polonez... Jak cos blizszego to daj znać.
Nic nie będzie już takie jak dawniej. Kupiłem Gaza...
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
-
- Kontaktowanie:
Omega tez otwarte drzwi a bmw musi byc nisko zamocowana chyba ze drazek pod sporym katem co jes nie wskazane.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Mam po drodze dwa przeguby i kat nie jest za duzy... Mocowanie wypada trochę nizej, fakt ale to kwestia dorobienia płyty mocujacej... Ale i tak widzę, że zainteresowanego nie ma no to może szkoda wyważać otwarte drzwi

Nic nie będzie już takie jak dawniej. Kupiłem Gaza...
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
Upieram się przy omedze z prostego powodu...mam silnik z omegi w gaziku, do tego rozebrałem na częsci omege no i mam od niej przekładnie, wiec chcialbym to zaadoptowac w gaziku
"Jeżdżę z kim chcę"
tiger mimo wszystko jakbyś mial jakies fotki to zapodaj, ja wzrokowcem jestem hehe popatrze pokombinuje, bedzie łatwiej 

"Jeżdżę z kim chcę"
-
- Kontaktowanie:
Zadzwon i sie przypomnij to zrobie foty bo dzisiaj bede po 12 cos przy nim robił. 609210987
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL