Cieknie!!!!!!
Moderator: Student
Cieknie!!!!!!
Z mojego slinika od mamentu kupienia ciekła woda, ale nie przejmowałem sie tym bo chciałem jeździć i dolewałem wody. Ale ostatnio zaczeło ciec bardzej więc postanowiłem sie za to wziąśc, chłodnice oddałem do naprawy, a potem sprawdziem skąd cieknie w silniku, no i ku mojemu zaskoczeniu wofda sączy sie z połączenia pomiędzy blokiem a obudową sprzęgła, tak w 2/3 wysokości. I teraz moje pytanie czy ma prawo z tamtąd ciec ( bo wydaje mi sie że nie!) Czy znaczy że coś jest nie tak z blokiem?????????????
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
Silnik juz wyciagniety, obudowa sprzegla tez i jak sie okazalo nic nie trzeba spawac bo na tej powierzchni do ktorej przylega obudowa sprzegla jest metalowa zaslepka, taka jak po lewej stronie (s21) ktora sobie przekorodowala, a co ciekawsze woda sie saczyla a nie ciekla bo bylo tam tyle syfu ze mozna by kwiatek posadzc
. We wtorek zaopatrze sie w nowa blaszke i mozna by skaladac, mozna by tyle ze jak sie okazalo tarcza sprzegla jest tak zjechana ze jedzie juz po nitach z jednej strony.
I teraz pytanie czy mozna kupic same okladziny i je przynitowac zamiast kupowac cala tarcze. Jesli tak to jak to przynitowac?? Nity daja w komplecie?? Jaki jest przyblizony koszt takiej operacji? No i wszytkie inne porady mile widziane.

I teraz pytanie czy mozna kupic same okladziny i je przynitowac zamiast kupowac cala tarcze. Jesli tak to jak to przynitowac?? Nity daja w komplecie?? Jaki jest przyblizony koszt takiej operacji? No i wszytkie inne porady mile widziane.
Choroba Gaz69.
-