Gaz 67
Moderator: Student
Interesuje Cię historia czy instrukcje ?
Jeżeli historia to polecam...... -> http://www.historyton.pl/catalog/produc ... ts_id=1582
Jeżeli historia to polecam...... -> http://www.historyton.pl/catalog/produc ... ts_id=1582
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Jedno i drugie, ale instrukcje bardziejJA'JACEK pisze:Interesuje Cię historia czy instrukcje ?

tel 695-288-825
G.Wassermann i N. Kuniajew:
Samochód GAZ - 67B (po polsku).
Znakomita książka. Podaje nawet materiał z jakiego został wykonany blok silnika. W razie przestrzelenia można naprawić. Ksiązka dla mechanika.
Wydawnictwo Ministerstwa Obrony Narodowej.
Samochód GAZ - 67B (po polsku).
Znakomita książka. Podaje nawet materiał z jakiego został wykonany blok silnika. W razie przestrzelenia można naprawić. Ksiązka dla mechanika.
Wydawnictwo Ministerstwa Obrony Narodowej.
Jurek tel: (602) 632 093
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !
VW T - 3 Syncro x 2
Myślę że książka, którą posiadam jest numerem jeden jeśli mówimy o książkach napisanych w języku polskim. Schemat instalacji elektrycznej, wymiary i numery wszystkich łożysk, rysunki wszystkich podzespołów auta itd. Dużo wiedzy pisanej. Około 210 stron.
Jurek tel: (602) 632 093
VW T - 3 Syncro x 2
VW T - 3 Syncro x 2
Nie chcialem zakladac nowego tematu, wiec pytam tutaj.
Ostatnio na allegro byl do kupienia czapajew na ramie i podzespolach Uaza.
Generalnie tylko buda/karoseria byla z Gaza67, tak przynajmniej bylo napisane w opisie aukcji.
W zwiazku z tym mam pytanie czy duzo jest kombinowania zeby osadzic bude gaza 67 na innym podwoziu niz oryginalne ?
Generalnie tylko buda/karoseria byla z Gaza67, tak przynajmniej bylo napisane w opisie aukcji.
W zwiazku z tym mam pytanie czy duzo jest kombinowania zeby osadzic bude gaza 67 na innym podwoziu niz oryginalne ?
Na ramie uaza to mniej wiecej wiemcoxarmy pisze:Nie chcialem zakladac nowego tematu, wiec pytam tutaj.

Musisz skracac rame o okolo 30 cm, pozniej waly, elektryka, uklad hamulcowy

Narazie tyle wiem a podczas roboty pewnie eyjdzie jeszcze kilka innych rzeczy

tel 695-288-825
Wiesz plany sa a co z tego wyjdzie to sie zobaczy podczas praccoxarmy pisze:czyli wszystko trzeba przerobicBanko pisze: Musisz skracac rame o okolo 30 cm, pozniej waly, elektryka, uklad hamulcowy
Narazie tyle wiem a podczas roboty pewnie eyjdzie jeszcze kilka innych rzeczy
masz jakies "plany" takowej przebudowy ?
A co z rama od Gaza 69 ? po przerobkach sie nada ?

jak jakies pomoce uda mi sie zeskanowac podesle

Odnosnie ramy Gaz 69 - nie mam pojecia

tel 695-288-825
chyba niebardzo mamy w muzeum u nas po rekonstrukcji czapaja i prubowalismy cos wmotac do przedniego mostu bo poprzedni kustosz uplynnił komus caly wkład mostu przedniego i mamy lipe , pozatym gdzie skad zdobyc kiere do ciapka w super stanie ktos wie ?p69k pisze:mam pytanie ?
czy do mostów gaza 67 podejdą jakieś inne bebechy (zamienniki)
UNIMOGI :MB U1200 i 406 sztuk 1 i 416 sztuk 2 i 421
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara