S-21 a uazowołga
Moderator: Student
S-21 a uazowołga
...no własnie...
mój silnik (odprężony uaz) w zasadzie padł... jest już zużyty... Zastanawiam się nad montażem uazowołgi..., ale również nad S-21 (chciałbym przeprowadzić porządny remont takiego silnika przed wstawieniem), stąd pytanie:
Jakie są Wasze wrażenia z silnikami w S-21 w gazikach ?
Mój gazik ma szosowe ogumienie Savy Comet 7.50R16 i standardowe przełożenia 5,125...
mój silnik (odprężony uaz) w zasadzie padł... jest już zużyty... Zastanawiam się nad montażem uazowołgi..., ale również nad S-21 (chciałbym przeprowadzić porządny remont takiego silnika przed wstawieniem), stąd pytanie:
Jakie są Wasze wrażenia z silnikami w S-21 w gazikach ?
Mój gazik ma szosowe ogumienie Savy Comet 7.50R16 i standardowe przełożenia 5,125...
mój znajomy miał s-21 i peiem ci że jak miał bym wybierać między dwoma silnikami to bym wybrał wołgę 

http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
-
-
- Kontaktowanie:
zadzwon do Zbyszka z Sulejówka. I pogadaj. Tylko nei kreć z komórki bo Zbyszek lub gadac i duzą wiedzę ma wiec jak dostaniesz rachunek to Ci na silnik nie starczy 
Zbigniew Jan Jarczyński
Sulejówek, ul. Paderewskiego 74, tel. (+48-22) 783-12-06 lub 0-605 425-191
gazik4x4@o2.pl

Zbigniew Jan Jarczyński
Sulejówek, ul. Paderewskiego 74, tel. (+48-22) 783-12-06 lub 0-605 425-191
gazik4x4@o2.pl
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

tez mam żukiete
i nie narzekam.
mocy brakuje przy dłuższych podjazdach
ale to sporadycznie
ceny sa takie, ze nie opłaca sie robic remontu.
sam szlif panewek wałka rozrządu kosztował mnie 170zl cały remont wyniósłby ok 2000-2500
a cały silnik z osprzętem kupisz za 200zl
opłaca sie wymienic cały silnik od czasu do czasu
i nie narzekam.
mocy brakuje przy dłuższych podjazdach
ale to sporadycznie
ceny sa takie, ze nie opłaca sie robic remontu.
sam szlif panewek wałka rozrządu kosztował mnie 170zl cały remont wyniósłby ok 2000-2500
a cały silnik z osprzętem kupisz za 200zl
opłaca sie wymienic cały silnik od czasu do czasu
- pakjusz_pl
Średnio jestem zadowolony. Do jazdy w terenie trochę mocy brakuje, ale daje radę. Spalanie w trasie to u mnie po regulacjcach około 11-12 litrów. W trasie lecę zwykle około 80/h. Można szybciej, ale po co. Co do remontu to zależy czy masz znajomego mechanika. W sumie silnik prosty w obsłudze i naprawie. Na OSy to zapomnij niestety. W przeprawówkach daje sobie radę, ale tak jak Maksz pisał brakuje mocy na podjazdach. Ogólnie szukam czegoś mocniejszego.Jakub p. pisze:no pewnie , ze mam : jesteś z niego zadowolony ? jak tam spalanie i osiągi na trasie ?
...czy czujesz nieodpartą chęc zmiany na coś mocniejszego ?
pozdrowienia
GAZ 69 EVO II - zmota się mota
Daihatsu Feroza - zemsta Yakuzy
Daihatsu Feroza - zemsta Yakuzy
Dzęki.
Oto mi chodziło...
Niestety, opętany manią mocy i kompresji nabyłem uazowołgę w stanie bdb (zaufany kolega) i ją zamontuję.
Nadmienię , że pojazd przeze mnie posiadany wykorzystuję , a raczej będę wykorzystywać po zmianie silnika do wyjazdów w trasy i dojazd do ciekawych ale trudno dostępnych miejsc (np: obiekty na M.R.U. , Wale Pomorskim itp.) i dlatego pytałem o osiągi.
pozdrowienia
Oto mi chodziło...
Niestety, opętany manią mocy i kompresji nabyłem uazowołgę w stanie bdb (zaufany kolega) i ją zamontuję.
Nadmienię , że pojazd przeze mnie posiadany wykorzystuję , a raczej będę wykorzystywać po zmianie silnika do wyjazdów w trasy i dojazd do ciekawych ale trudno dostępnych miejsc (np: obiekty na M.R.U. , Wale Pomorskim itp.) i dlatego pytałem o osiągi.
pozdrowienia
a było kupic patrolaJakub p. pisze:Dzęki.
Oto mi chodziło...
pozdrowienia

Szanwny Panie Lumpus...
Biorąc pod uwagę pańskie wypowiedzi na forum-wnioskuję, że sam Pan nie może znaleźć odpowiedzi na większość nurtujących Pana pytań przy "pseudorenowacji" Pańskiego 4x4. Stąd też mając na względzie Pańską ograniczona wiedzę - proszę nie wprowadzać szanownych forumowiczów w błąd swoimi hybionymi radami.
Życzliwy.
Biorąc pod uwagę pańskie wypowiedzi na forum-wnioskuję, że sam Pan nie może znaleźć odpowiedzi na większość nurtujących Pana pytań przy "pseudorenowacji" Pańskiego 4x4. Stąd też mając na względzie Pańską ograniczona wiedzę - proszę nie wprowadzać szanownych forumowiczów w błąd swoimi hybionymi radami.
Życzliwy.
-
- Kontaktowanie:
Tak wszyscy mowia o terj woldze ale kolega narazie wie ze zuka kupi za 200 czy 300zl a ile trzeba dac za wolge??
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Jakub p. pisze:Szanwny Panie Lumpus...
Życzliwy.

weź się za robotę, bo silnik sam sie nieprzełozy, czekam do soboty.
taki do poprawki to widziałem gdzieś na necie za 250 zł tylko ciekawe ile tej poprawki było by potrzeba. A w dobrym stanie i po remoncie to pewnie w granicach 1000zł otiger pisze:Tak wszyscy mowia o terj woldze ale kolega narazie wie ze zuka kupi za 200 czy 300zl a ile trzeba dac za wolge??
Zebra OFF-ROAD klub Sochaczew www.zebra4x4.pl
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Coś w tym jestJakub p. pisze:Szanwny Panie Lumpus...
Życzliwy.

za 250 to okazjasteff4 pisze:taki do poprawki to widziałem gdzieś na necie za 250 zł tylko ciekawe ile tej poprawki było by potrzeba. A w dobrym stanie i po remoncie to pewnie w granicach 1000zł otiger pisze:Tak wszyscy mowia o terj woldze ale kolega narazie wie ze zuka kupi za 200 czy 300zl a ile trzeba dac za wolge??
o ile mowimy o Wołdze a nie o Uazo-wołdze
a po dobrym remoncie to i za 2kzł nie kupisz