2.0 V6
Moderator: Student
2.0 V6
Jak w temacie- fordowskie, na gaźniku - zastanawiam się, czy wydoliło by do giezika?
No coś za coś , jeśli chcesz dobrze przypycić to potrzebny ci mocny silnik to i pewnie oponki większe to i pewnie więcej przejedzie a jak problem to po pedale a jak włączysz dobrego sandała to gdzieś ta moc musi wypycić i z regułu kończy się to jakąś większą lub mniejsz awarią. Przy mocnym silniku naprawdę trza uważać i nie dac ponosić się , w tym roku zmieliłem 3 dyfry w gaźiku, przechodzę z 33" na 31" bo nie da się tym długo jeździć. Niestety w wyniku wyścigu zbrojeń trasy coraz trudniejsze. Suma sumarum dodstosowanie gazika będzie kosztować cię tyle co zakup patrola lub podobnego auta. Silnik mam 2 l z opla omegi śmiga cały zestaw bardzo ładnie tylko krótko.Mag69 pisze:A to dlaczego ? czyżby ta MOC

TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.
Etam niema złych mostów gazowych i uazowych tylko są żle poskładaneBĄKU pisze:No coś za coś , jeśli chcesz dobrze przypycić to potrzebny ci mocny silnik to i pewnie oponki większe to i pewnie więcej przejedzie a jak problem to po pedale a jak włączysz dobrego sandała to gdzieś ta moc musi wypycić i z regułu kończy się to jakąś większą lub mniejsz awarią. Przy mocnym silniku naprawdę trza uważać i nie dac ponosić się , w tym roku zmieliłem 3 dyfry w gaźiku, przechodzę z 33" na 31" bo nie da się tym długo jeździć. Niestety w wyniku wyścigu zbrojeń trasy coraz trudniejsze. Suma sumarum dodstosowanie gazika będzie kosztować cię tyle co zakup patrola lub podobnego auta. Silnik mam 2 l z opla omegi śmiga cały zestaw bardzo ładnie tylko krótko.Mag69 pisze:A to dlaczego ? czyżby ta MOC
Re: 2.0 V6
Odbierz pocztę...Student pisze:Jak w temacie- fordowskie, na gaźniku - zastanawiam się, czy wydoliło by do giezika?
Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Tą pocztę bedę mógł przeczytac dopiero wieczorem w pracy. Jak możesz to puść na studentgaz@interia.plSilvestr pisze:Odbierz pocztę...Student pisze:Jak w temacie- fordowskie, na gaźniku - zastanawiam się, czy wydoliło by do giezika?
Trochę późno, ale wysłałem...Student pisze:Tą pocztę bedę mógł przeczytac dopiero wieczorem w pracy. Jak możesz to puść na studentgaz@interia.pl
Silvestr
Na początku myślałem o V6 2.3 - wiem jak to chodzi bo mam to przy Granadzie, ale znieniłem zdanie. Wkładam to co mam - 2.0 w benzynie od Merca 115. Do Gieza powinno wystarczyć.banan pisze:a ty Sylwek takiego czasami nie zakładasz do siebie? jak tam twoje gzy? robią się?
Czy Gaziki się robią? - Trochę wolno...

Silvestr
- Grzegorz G.
Tyle, że podzespoły liczone są na moment obrotowy a nie na moc, więc jak włożysz silnik o podobnej (niewiększej) pojemności i bez turbo to wszystko powinno chodzić. Jeśli tak nie jest to znak, że poprostu nie było sprawne (zajeżdżone lub właśnie źle poskładane).Mikołaj pisze:Masz rację, ale w oryginalnym gazie lub uazie. Jeżeli ktoś wkłada silnik dwukrotnie mocniejszy lub więcej, nawet najlepiej poskładane most zczezną...Artur pisze: Etam niema złych mostów gazowych i uazowych tylko są żle poskładane
Grzechu_z_UAZ
- Grzegorz G.
Nie chcę nikogo urazić, ale jak tak czytam ciągle o tej mocy to nie mogę zrozumieć dlaczego wszystkie GAZy-UAZ-y nie jeżdżą na silnikach motocykli 750-1000cm3 o mocy 100-160 koni i wadze wraz ze skrzynią i chłodnicą wielokrotnie niższej od tych meli co mamy pod maskami. I są to prawdziwe koniki a nie ruskie. Do tego taki silnik możnaby śmiało zmieścić między fotelami żeby lepiej wyważyć autko.
Oczywiście przełożenie musiałoby być większe, ale to chyba nie problem?
Grzechu_z_UAZ
- Grzegorz G.
No własnie o to mi chodzi.Darek pisze:takie konstrukcje z silnikami motocyklowymi to już przerabiali w maluchach i tamto się sprawdzało. A w terenówce z obrotami ponad 10 tys. to nie bardzo byś pojeździł .
Chciałem "pismem obrazkowym" wyjaśnić tym którzy ciągle nie wierzą, że sama moc nic tu nie poradzi.
A co do obrotów to tak jak pisałem, można dać przekładnię pośrednią i je obniżyć, ale to i tak ciągle nic nie da - tak jak i ta moja gadka. I tak za chwile ktoś napisze, że 120 koni rozniesie skrzynię lub most gazika.
Grzechu_z_UAZ
- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
Podejrzewam że nawet byś takim z miejsca nie ruszył bo by zdechł. 0ne kręcą ale na wysokich obrotach bo tylko tam jest moment obrotowy. A tu potrzeba momentu od zera czyli najlepiej V12 od mesia , albo w układzie gwiezdnym od Antonow -2Grzegorz G. pisze:Nie chcę nikogo urazić, ale jak tak czytam ciągle o tej mocy to nie mogę zrozumieć dlaczego wszystkie GAZy-UAZ-y nie jeżdżą na silnikach motocykli 750-1000cm3 o mocy 100-160 koni i wadze wraz ze skrzynią i chłodnicą wielokrotnie niższej od tych meli co mamy pod maskami. I są to prawdziwe koniki a nie ruskie. Do tego taki silnik możnaby śmiało zmieścić między fotelami żeby lepiej wyważyć autko.

Niby tak, ale jak dopracujesz konstrukcje to raczej juz jezdzi.B¡KU pisze:Bez problema to ¶miga znam 2 przypadki takowych zmotek i fanie sobie pyc±, aczkolwiek zaczyna siê tu spirala ¶wiadczeñ socjalnych w postaci czêstszego serwisu krzy¿aków, wa³ów, przegubów, dyfrów reduktora itp.
Ja mam 150 koni, opony rolniki 34cale, 2 ruskie blokady.
Poloski i przeguby juz opanowalem.
Mialem w zeszlym roku problem z reduktorem, a konkretnie z lozyskami
te ktore maja wyjsca na walki padaly po kazdej imprezie. teraz wmontowalem wszedzie 2 bierzniowe w reduktorze i skrzyni na wejsciu
walka sprzeglowego, zobaczymy jak to wyjdzie.
pawel
- Grzegorz G.
Jednak wyraźnie niejasno się wysławiam i albo nikt rzeczywiście mnie nie zrozumiał, albo chcecie mnie dobić...Artur pisze: Podejrzewam że nawet byś takim z miejsca nie ruszył bo by zdechł. 0ne kręcą ale na wysokich obrotach bo tylko tam jest moment obrotowy. A tu potrzeba momentu od zera czyli najlepiej V12 od mesia , albo w układzie gwiezdnym od Antonow -2

Grzechu_z_UAZ