1.9 TD lub TDI?!?!?!?
Moderator: Student
1.9 TD lub TDI?!?!?!?
Widział ktoś może takową zmotę? Ma ktoś może wstawiony taki silniczek w gaziku? Obojętnie od czego: vw, citroen czy inne badziewia...
Ciekaw jestem jak to się może spisywać...
Ciekaw jestem jak to się może spisywać...
Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
- Grzegorz G.
Ja miałem takie autko. Ten silniczek to cudeńko. Benio na tym 180 jeździ (katalogowo). Wiele BX-ów ma jednak powkładane już te 1,9 - nowsze, troszkę jeszcze mocniejsze. Trzeba jednak pamiętać o turbinie - bez niej to już nie jest ten sam silnik, a nie jest wieczna i di tego nie wiem jak zniesie wodowanie.Silvestr pisze:hmmm... właśnie sprawdziłem i wynika, że BX miał tylko 1.8 TD tak więc coś mi tu nie pasuje
Grzechu_z_UAZ
widziałem silnik citroena 1,9 bez turba w uazie- pod względem parametrów (odczucia z jazdy)bije na łep silnik 240 merca.facet twierdził że największy problem przy montażu to fakt że silnik ten musi być zamontowany nie pionowo (przechylony w prawo)
odnośnie trwałości tego motoru - ja citroenem przejechałem 600 tyś km.bez remontu silnika i jeszcze się sprzedał.
odnośnie trwałości tego motoru - ja citroenem przejechałem 600 tyś km.bez remontu silnika i jeszcze się sprzedał.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Grzegorz G.
No niedokłądnie, znajomemu jak się taki poldek posypał (głowica) to twierdził, że części od citroena nie pasowały. On coś już zakombinowany musiał być.czesław&jarząbek pisze: ja miałem we firmie bx 1.9 td kumbi...1.9 takie jak w polonezach puziotach i inszym badziewiu
Ja jak bym miał założyć to koniecznie z cytryny bym szukał. Inna sprawa, że możnaby może skrzynię od takiego poldka zapodać.
Grzechu_z_UAZ
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- bilans
- Kontaktowanie:
odp
TD od peugota śmiga ślicznie ale razem ze skrzynią jego gazowska jest raczej niebardzo , znajomy ma takiego UAZA z reduktorkiem od gaziora na silniczku i skrzyni peugota autko używane jest na polowaniach , i lekko offroudowo zero jakiejkolwiek usterki
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
... i jak tu wierzyć "fachowcom" od cytryn. Zapierał się, że były tylko 1.8 TD montowane.czesław&jarząbek pisze:Silvestr pisze:hmmm... właśnie sprawdziłem i wynika, że BX miał tylko 1.8 TD tak więc coś mi tu nie pasuje![]()
ja miałem we firmie bx 1.9 td kumbi...1.9 takie jak w polonezach puziotach i inszym badziewiu

Silvestr
fachowcy z prawdziwego zdarzenia
Cytyna, fiacio i peżot se załarzyli koncern PSA i jebali te same silniki do wszystkich swoich aut mówie tu np o fiacie dukato, peugocie boxerze i cytyna jumpy-to wszystko na 1 motorze chodziło nawet wyglada tak samo, wieęc i w tym wypadku jest podobnie, bo w xanti jest 1,9d i td własnie z peugota
Cytyna, fiacio i peżot se załarzyli koncern PSA i jebali te same silniki do wszystkich swoich aut mówie tu np o fiacie dukato, peugocie boxerze i cytyna jumpy-to wszystko na 1 motorze chodziło nawet wyglada tak samo, wieęc i w tym wypadku jest podobnie, bo w xanti jest 1,9d i td własnie z peugota
Forek narazie... 

O tym ze wychodziły diesle 1.9 to sprawa wiadoma, ale ja skupiłem się na modelu BX. Ten model produkowany był chyba do 1992 roku i pewien gość, który podobno się dobrze na tym znał twierdził uparcie, że w tym modelu nie montowano 1.9 tylko 1.8 - o to mi chodziło.
Silvestr
nie no spoko wiem o co chodzi ten motor wkładali chyba dłużej niz do 92 http://gratka.wp.pl/moto/tresc.phtml?id ... yka=1&nr=4
ale zresztą ch.uj wie bo z 91 są z 1.8
ale zresztą ch.uj wie bo z 91 są z 1.8
Forek narazie... 

- Grzegorz G.
I człowiek ten miał w 99% rację. Z tego co wiem to najdłużej produkowali kombi - np. pompa hydrauliczna w niektórych egzemplarzach była już taka jak w Xantii (z oddzielną sekcją do wspomagania kierownicy), ale do końca wkładali chyba silniki 1,8D 1,9D i 1,8TD. 1,9TD dopiero w Xantii.Silvestr pisze:O tym ze wychodziły diesle 1.9 to sprawa wiadoma, ale ja skupiłem się na modelu BX. Ten model produkowany był chyba do 1992 roku i pewien gość, który podobno się dobrze na tym znał twierdził uparcie, że w tym modelu nie montowano 1.9 tylko 1.8 - o to mi chodziło.
Grzechu_z_UAZ
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
jaki wyrób tacy fachowcySilvestr pisze:... i jak tu wierzyć "fachowcom" od cytryn. Zapierał się, że były tylko 1.8 TD montowane.czesław&jarząbek pisze:Silvestr pisze:hmmm... właśnie sprawdziłem i wynika, że BX miał tylko 1.8 TD tak więc coś mi tu nie pasuje![]()
ja miałem we firmie bx 1.9 td kumbi...1.9 takie jak w polonezach puziotach i inszym badziewiu

#noichuj
- ---Ryba---
- Kontaktowanie: