Włącznik świateł hamowania
Moderator: Student
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Włącznik świateł hamowania
Wyglada na to że padł mi włącznik świateł hamowania. Gdy podłączyłem dwa dochodzące przewody ze sobą, stop zapala się przy deptaniu hamulca niestety nie zapalaja się światła stopu. Czy taki włącznik mozna podebrać z innego samochpdu bez przeróbek ?
Pzdr
Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
Znaczy się że w pompie?? Bo nie zdekodowałem. W jednostopniowej nie ma (a taka oryginalnie jest w GAZie). Tak jak wspomniałem zamontowany jest oddzielnie za pompą hamulcową.klucz13 pisze:A nie ma pompie jak w syrenie i szmelcwageniewladimir.r pisze:Wkręcany jakieś 15cm za pompą (na wysokości tyłka kierowcy).
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Dokładnie tak jak pisze wladimir. Pompa jednostopniowa, włącznik jest jakies 15 cm za pompą na wysokości akumilatora pod siedzeniem.wladimir.r pisze:Wkręcany jakieś 15cm za pompą (na wysokości tyłka kierowcy).
Wladimir czy ten włącznik idealnie pasuje od Żuka ? Gwint również jest taki sam ?
Pzdr
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
Jak będziesz miał pod ręką drugi czujnik i zrobisz to sprawnie to płyn nie powinien prawie wcale wyciec, ale odpowietrzyć dla świętego spokoju wypadałobyJakub_AK77 pisze:To by sie zgadzało, u mnie tez sa takie dziubki i należy zaginać wsuwki. Rozumiem że przy wymianie włącznika czeka mnie wymiana płynu hamulcowego i odpowietrzanie hamulców ?
Pzdr
Są dwa rodzaje włączników , na bolce płaskie lub okrągłe.Jakub_AK77 pisze:To by sie zgadzało, u mnie tez sa takie dziubki i należy zaginać wsuwki. Rozumiem że przy wymianie włącznika czeka mnie wymiana płynu hamulcowego i odpowietrzanie hamulców ?
Pzdr
ŻUK ma płaskie, a wymieniaj śmiało nic nie wycieknie, zbyt mały otwór żeby
przy zerowym ciśnieniu zalać sobie garaż płynem hamulcowym.
Szybko wykręć i szybko wkręć..... będzie git.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Jacek i jest git. Po wykręceniu wyciekły mi może 2 - 3 krople. Na spokojnie wymieniłem bez pośpiechu nic nie ciekło.JA'JACEK pisze:Są dwa rodzaje włączników , na bolce płaskie lub okrągłe.Jakub_AK77 pisze:To by sie zgadzało, u mnie tez sa takie dziubki i należy zaginać wsuwki. Rozumiem że przy wymianie włącznika czeka mnie wymiana płynu hamulcowego i odpowietrzanie hamulców ?
Pzdr
ŻUK ma płaskie, a wymieniaj śmiało nic nie wycieknie, zbyt mały otwór żeby
przy zerowym ciśnieniu zalać sobie garaż płynem hamulcowym.
Szybko wykręć i szybko wkręć..... będzie git.
Tylko nie daje mi spokoju umiejscowienie tego wyłącznika. Jak przejade po krzakach to jak nic jakaś gałąź wyciągnie mi wsuwke.
Pzdr
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Poprzedni włącznik miałem na okrągłe wsuwki i ciągle sie to rozsuwało. Dlatego pomyslałem ze moze cos z tym zrobić. Może nie potrzebnie panikuje , bo teraz mam płaskie wsuwki to powinno sie trzymać.maksz pisze:a ja jeżdżę po krzaczorach i nigdy nie uszkodziłem tego włącznika
jest blisko ramy, przewody idą do góry... chyba nie ma sensu montować osłony
Pzdr