Gaz 69 w Wojsku Polskim, lat 60, 70 i 80
Moderator: Student
Gaz 69 w Wojsku Polskim, lat 60, 70 i 80
Witam
Wspólnie z kolegą piszemy ksiazke o historii samochodów terenowych w Polsce w ostatnich 90 latach. Mamy duzo fotek Polskich Fiatow 508, 518 Lazik, Jeepów Willysów MB, Dodge WC, ale paradoksalnie mało mamy zdjec Gazow 69 w Wojsku Polskim i innych instytucjach w latach 60, 70 i 80. Owszem, fotyki Gazikow mam, ale z lat 90 a tu przydaly by sie z ery PRL-u.
Prosba do forumowiczow - jezeli macie intersujace nas fotki w swoich zbiorach lub albumach rodzinny wdzieczny bedziem ogromnie za uzywcznie ich kopi do publikacji w naszej ksiazce.
Nie wiem jak jest na tym forum z pokazywaniem e-maila, dla tego na wszelki wypadek podaje kontakt:
tszczerb@poczat.onet.p
Pozdrawiaml
Wspólnie z kolegą piszemy ksiazke o historii samochodów terenowych w Polsce w ostatnich 90 latach. Mamy duzo fotek Polskich Fiatow 508, 518 Lazik, Jeepów Willysów MB, Dodge WC, ale paradoksalnie mało mamy zdjec Gazow 69 w Wojsku Polskim i innych instytucjach w latach 60, 70 i 80. Owszem, fotyki Gazikow mam, ale z lat 90 a tu przydaly by sie z ery PRL-u.
Prosba do forumowiczow - jezeli macie intersujace nas fotki w swoich zbiorach lub albumach rodzinny wdzieczny bedziem ogromnie za uzywcznie ich kopi do publikacji w naszej ksiazce.
Nie wiem jak jest na tym forum z pokazywaniem e-maila, dla tego na wszelki wypadek podaje kontakt:
tszczerb@poczat.onet.p
Pozdrawiaml
Tak..., zrobiem czeski blad w slowie "poczta" w adresie poczty elektronicznej, powinno byc:
tszczerb@poczta.onet.pl
Pozdrawiam
tszczerb@poczta.onet.pl
Pozdrawiam
- cziko
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: Gaz 69 w Wojsku Polskim, lat 60, 70 i 80
Witaj, jak masz coś o "Dodżkach" to chętnie poczytam/pooglądambambulu pisze:Mamy duzo fotek Polskich Fiatow 508, 518 Lazik, Jeepów Willysów MB, Dodge WC...

Życzę powodzenia!

Ściema.....Nie wiem jak jest na tym forum z pokazywaniem e-maila, dla tego na wszelki wypadek podaje kontakt:
Nawet zasad rejestracji na forum nie umiał dokładnie przeczytać.
I jakie kwiatki......
(...) za uzywcznie ich kopi (...)
(...)wdzieczny bedziem (...)
Z taką znajomością Polszczyzny jesteś mało wiarygodny.(...)Tak..., zrobiem (...)
A może tak najpierw porozmawiajmy o prawach do wykorzystywania materiałów obcych.
Krótko mówiąc jaka kasa za wykorzystanie zdjęć ze zbiorów prywatnych ?
Kto ma być wydawcą i na zakończenie jako autor tak wiekopomnego dzieła
to może coś o sobie napiszesz.

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Kolego Cziko - ksiazka powinna sie ukazac na poczatku przyszlego roku i bedzie tam kilkadziesiat zdjec z Dodgami WC w roznych wersjach. Wszystko dotyczyc bedzie wykorzystania tych aut w Polsce, glownie w latach 1945 - 1956.
Daruje sebie polemike z kolga Ja'Jackiem, bo ty chyba jakis lokalny oszolom / prowokator. Gdyby uwaznie sledzil news'y na stronie www.rajdy4x4.pl to by wiedzial co za ksiazki, kto pisze i w jaki celu.
Coz, jak widze na kazdym forum musi byc etatowy "element".
Daruje sebie polemike z kolga Ja'Jackiem, bo ty chyba jakis lokalny oszolom / prowokator. Gdyby uwaznie sledzil news'y na stronie www.rajdy4x4.pl to by wiedzial co za ksiazki, kto pisze i w jaki celu.
Jeśli szukasz ciekawych zdjęć gazów i uazów to jest pare pozycji książkowych wydanych w czasie" komuny" o udziale WP w misjach pokojowych, tam jest sporo fotek ze sprzętem, gazy, uazy ,stary w różnym malowaniu i przeróżnych sytuacjach( foty najczęściej czarnobiałe, ale idzie się domyśleć
) Tylko nie wiem jak byłoby z wykorzystaniem "reprodukcji" owych fotek....ale to juz Twoje zmartwienie

"Jeżdżę z kim chcę"
Muszę Cię zmartwić @bambulu ,ale to NIE JEST forum Odkrywcy (na którym się udzielasz), i TU panują "trochę" inne zasady!bambulu pisze:Kolego Cziko - ksiazka powinna sie ukazac na poczatku przyszlego roku i bedzie tam kilkadziesiat zdjec z Dodgami WC w roznych wersjach. Wszystko dotyczyc bedzie wykorzystania tych aut w Polsce, glownie w latach 1945 - 1956.
Tam skaczecie sobie do gardeł i wyzywacie! Z takim podejściem wiele nie zdziałasz! Przemyśl to i ... zapukaj na TO Forum jeszcze raz!
i co ? miała byc książką i co? ktoś ją widział. Kolega bambulu czyli Tomasz Szcz, na forum odkrywcy pytał ostatnio o zdjęcia motocykli Indian, może na tym się skupił?
Alkohol i Brawura
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
Na prawdę wierzyłeś choć przez chwilę że cokolwiek z tego będzie...?
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- dawidbajorek
-
Książka jest...
http://www.vesper.pl/index.php?option=c ... l&catid=35
http://www.vesper.pl/index.php?option=c ... l&catid=35
46....469 

Ciekawe czy jest napisana taką samą polszczyzną jak pierwszy post bambula...?
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.