GAZ 66
Moderator: Student
GAZ 66
Witam wszystkich! Znalazłem gdzieś w necie takie zdjęcia przerobionej 66.
Co myślicie o tym projekcie , może jakieś sugestie związane z tym akurat pojazdem ,bądż informacje o takim pojeżdzie w Polsce może już ktoś coś takiego zbudował ,jakieś plusy i minusy .Prawdę mówiąc bardzo podoba mi się ten pomysł , bądz co bądz "4x4" dla mnie zamożnych!
[img][img]http://images23.fotosik.pl/132/9234a64a38efb324.jpg[/img][/img]
Co myślicie o tym projekcie , może jakieś sugestie związane z tym akurat pojazdem ,bądż informacje o takim pojeżdzie w Polsce może już ktoś coś takiego zbudował ,jakieś plusy i minusy .Prawdę mówiąc bardzo podoba mi się ten pomysł , bądz co bądz "4x4" dla mnie zamożnych!
[img][img]http://images23.fotosik.pl/132/9234a64a38efb324.jpg[/img][/img]
Poszukałem troche o tym samochodzie w necie. Niby robi go jakaś firma pod nazwą Partisan.
Generalnie pomysł fajny, wykonanie poniżej jakiejkolwiek krytyki. Kąt przegubu kolumny kierowniczej zblizony do 90 stopni. Oryginalna przekładnia kierownicza pocięta (obudowa) i zamocowana tak, że nie ma nalezytego smarowania (o ile wogole jakieś jest). Gażnik z filtem przeniesiony obok silnika. Dolot pomiedzy gaźnikiem a silnikiem, pozlepiany taśma izolacyjną.
Zawartość komory silnika to obraz nędzy i ropaczy.
Pojazd chyba raczej przeznaczony jest do zastosowań ozdobnych na działce albo ogródku.
Generalnie pomysł fajny, wykonanie poniżej jakiejkolwiek krytyki. Kąt przegubu kolumny kierowniczej zblizony do 90 stopni. Oryginalna przekładnia kierownicza pocięta (obudowa) i zamocowana tak, że nie ma nalezytego smarowania (o ile wogole jakieś jest). Gażnik z filtem przeniesiony obok silnika. Dolot pomiedzy gaźnikiem a silnikiem, pozlepiany taśma izolacyjną.
Zawartość komory silnika to obraz nędzy i ropaczy.
Pojazd chyba raczej przeznaczony jest do zastosowań ozdobnych na działce albo ogródku.
Panowie ! ale mając ograniczony budżet a mając trochę czasu miejsca i narzędzi to lepiej coś podobnego skleić czy lepiej np.wydać na np.Daihatsu Feroza !Potrzebowałbym coś użytecznego czym mógłbym od czasu do czasu wyskoczyć poza miasto lub wypad na jakiś "rajd".Bardziej do zabawy niż do jakiegoś off-rodu.
przeczytaj to jeszcze razJA'JACEK pisze:Toroo pisze:(...)
Dlaczego ładne autko zmieniać w taką poczwarę![]()
(...)....a o jakim autku mówisz.....?

skoro go robia z 66 to moja wypowiedz jest odpowiedzia na twoje pytanie
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...