gaz 66 - numer ramy ?
Moderator: Student
gaz 66 - numer ramy ?
Witam!
jestem szczęśliwym posiadaczem Gaz-a 66, mój problem polega na tym, iż muszę zlokalizować numer nadwozia pojazdu (powinien być wybity gdzieś na ramie - lecz nie mam pojęcia gdzie)
pojazd posiada tabliczkę znamionową w kabinie kierowcy od strony pasażera i jest tam ten numer lecz to nie wystarcza gościom w stacji diagnostycznej(uparli sie że mam im pokazać numer wybity na ramie pojazdu) i nie chcą mi go zarejestrować...
z góry dzięki pomoc !
pozdrawiam
jestem szczęśliwym posiadaczem Gaz-a 66, mój problem polega na tym, iż muszę zlokalizować numer nadwozia pojazdu (powinien być wybity gdzieś na ramie - lecz nie mam pojęcia gdzie)
pojazd posiada tabliczkę znamionową w kabinie kierowcy od strony pasażera i jest tam ten numer lecz to nie wystarcza gościom w stacji diagnostycznej(uparli sie że mam im pokazać numer wybity na ramie pojazdu) i nie chcą mi go zarejestrować...
z góry dzięki pomoc !
pozdrawiam
mors
...Niestety z przyczyn ode mnie niezależnych jestem skazany na tą a nie inną stację diagnostyczną 
- skargi do starostwa odpadają (raczej do MON-u) ale postraszyć zawsze można
poprzedni użytkownik dobrze zakonserwował całe podwozie i nie mogę odnaleźć tego numeru (nie chciałbym skrobać całej ramy w poszukiwaniu kilku cyferek - trochę szkoda czyjejś pracy)
tak więc informacja o przybliżonym położeniu numeru byłaby mi bardzo pomocna
pozdrawiam

- skargi do starostwa odpadają (raczej do MON-u) ale postraszyć zawsze można

poprzedni użytkownik dobrze zakonserwował całe podwozie i nie mogę odnaleźć tego numeru (nie chciałbym skrobać całej ramy w poszukiwaniu kilku cyferek - trochę szkoda czyjejś pracy)
tak więc informacja o przybliżonym położeniu numeru byłaby mi bardzo pomocna
pozdrawiam
mors
Miałem podobny problem. Sprawa wygląda następująco - oryginalnie nie było numerów ramy, później w wojsku były nadawane i malowane na ramie... następnie zazwyczaj znikały
więc później już w prywatnych rękach znowu były nadawane i tym razem nabijane, ale każdy diagnosta może nabić te numery właściwie tam gdzie mu się podoba... ważne, żeby były na ramie. w takim razie masz dwie możliwości albo ich zwyczajnie nie ma... albo są, ale musiałbyś skrobać całą ramę. Może w takim razie warto zastanowić się nad zrobieniem nowych?

błąd wieszcza...jest:A imię jego czterdzieści i cztery...
powinno być:A imię jego cztery na cztery!
ok biję się w pierś - nie wolno doradzać nie legalnych metod. tu masz link z Uaza co i jak zrobić http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=25947
błąd wieszcza...jest:A imię jego czterdzieści i cztery...
Koledze mors juz nie pomoge,ale moze innym sie przyda:
Gaz 66 ma nabite numery na ramie (przynajmniej moje mają a mam 2 gazy 66) są od strony pasazera na samym koncu prawie ramy za tylna osia.Kamaz ma w podobnym miejscu nabite i podejrzewam,ze inne radzieckie ciezarówki też.
Malowane były,ale tylko w gazach 69 i uazach też w tych okolichach ramy.
Gaz 66 ma nabite numery na ramie (przynajmniej moje mają a mam 2 gazy 66) są od strony pasazera na samym koncu prawie ramy za tylna osia.Kamaz ma w podobnym miejscu nabite i podejrzewam,ze inne radzieckie ciezarówki też.
Malowane były,ale tylko w gazach 69 i uazach też w tych okolichach ramy.
Gaz 69 2,1 1970;
Gaz 12 "ZIM"1955 ;
Dodge WC63 1944;
Żuk 4x4 V8 1992;
Gaz 12 "ZIM"1955 ;
Dodge WC63 1944;
Żuk 4x4 V8 1992;