szczęki i okładziny hamulcowe

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

radegand

szczęki i okładziny hamulcowe

Post autor: radegand » sob maja 01, 2004 1:47 pm

kończą mi się okładziny na tylnych szczękach w gazie, i chciałbym pójść na łatwiznę kupująć nowe żukowe szczęki z okładzinami od razu - czy to da radę?jeśli się nie myle, żuk ma z przodu i z tyłu jeden cylinderek ale nie wiem czy szczęki pasują? :-?
może ma ktoś magiczny patent na szybką wymianę okładzin? :lol:

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » sob maja 01, 2004 5:45 pm

Kup okładziny i daj do obicia.W Gdyni robia to w pół godziny...

Awatar użytkownika
krzyś

Post autor: krzyś » ndz maja 02, 2004 9:10 am

buhahhaahahahhaha

do gdyni to on ma troszku daleko .:)21
Range Rover Classic Pickup/discovery 3,9
NIE pisać mi PW, mail w profilu.

Awatar użytkownika
Krecik

Re: szczęki i okładziny hamulcowe

Post autor: Krecik » ndz maja 02, 2004 9:27 am

radegand pisze:kończą mi się okładziny na tylnych szczękach w gazie, i chciałbym pójść na łatwiznę kupująć nowe żukowe szczęki z okładzinami od razu - czy to da radę?jeśli się nie myle, żuk ma z przodu i z tyłu jeden cylinderek ale nie wiem czy szczęki pasują? :-?
może ma ktoś magiczny patent na szybką wymianę okładzin? :lol:
Ty, a po co ? _Nowe_ szczęki są do dostania po 13-15zł/szt, porządnie nitowane, a nie klejone. W wawie gość który dorabia - skleja - okładziny - liczy sobie 50zł za cztery sztuki (ty przynosisz stare szczęki, on juz daje swoje okladziny itd), a za 60zł masz cztery sztuki nowe.

Żukowe nie powinny pasować, ale nie jestem pewien, nie eksperymentowałem.

Magiczny patent na wymianę - wyjąć stare, włożyc nowe, stare wyrzucić ;)

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » ndz maja 02, 2004 6:41 pm

No po kiego ma do gdyni jechać?Albo do wawy.W bydgoszczy też musi byc jakis majster.A nowe to gdzie?Aaaaaa-pewnie uazowskie podchodzą i zmotać można.Ja tam bym majstra poszukał i d sobie nie zawracał.Żukowskie maja inny układ nitów-ale to pestka.

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » ndz maja 02, 2004 8:13 pm

vandall1 pisze:No po kiego ma do gdyni jechać?Albo do wawy.W bydgoszczy też musi byc jakis majster.A nowe to gdzie?Aaaaaa-pewnie uazowskie podchodzą i zmotać można.Ja tam bym majstra poszukał i d sobie nie zawracał.Żukowskie maja inny układ nitów-ale to pestka.
Jeśli zajrzy na giełdę na stronie, to znajdzie namiary do kilku osób które prowadzą takie części, co za problem zadzwonić i zamówić pocztą ? Koszt - 10zł, wiec raczej niewielki.

A jak nie wie gdzie kupic - to [tu usunięto reklamę]

Co do motania, to ja bym sie troche bał, a niech to pusci w trakcie jazdy, albo sie sklinuje i bedzie automatyczne hamowanie, albo co gorsze nie - i nie bedzie hamowania wogóle. Kiedys mi sie odkleiła okładzina, nie było smiesznie (jak ci jedno koło staje dęba to głupio troche celować w czarne).

Aha, uazowskie i gazowskie pasują, bo są identyczne, niezaleznie czy na przód czy na tył.

K.

ps. w związku z szalejącą cenzurą, informacji o tym gdzie zanabyć drogą jakąkolwiek nowe szczęki do uaza/gaza, i gdzie były one w magazynie w piątek, mogę podać juz tylko emailem.... ehhh, co za czasy

gregor
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: gregor » pn maja 03, 2004 10:14 pm

Od zuka nie pasuja cale szczeki,ale okladziny owszem,najlepiej kupic okladziny tylko bez otworow,powiercic otwory i ponitowac.Ja u siebie w gazie zakladalem reczny na tylne koloa w tym celu musialem zaadoptowac cylinderki,szczeki od zuka jak dotad chodzi nienagannie :D
JEDNO JEST PEWNE
NIE MA NIC PEWNEGO
DLATEGO NIE JEST PEWNE,
ZE NIE MA NIC PEWNEGO

radegand

Post autor: radegand » śr maja 05, 2004 7:04 am

dzięki za informacje :)2
czyli żuczek rzeźba, uaz spoko - tylko stare gazy miały chyba po jednym cylinderku z przodu a nowe po dwa i takoż chyba ma uaz

ogur
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

szczenki

Post autor: ogur » śr maja 05, 2004 8:38 pm

pasują ze starego żuka cylinderki i szczenki z tego na wąskih resorah są takie same jak uaz nie pamientam ile szelestów za szczenki cylinderki u mnie tylne 45pln przód 35pln zakładałem je u siebie

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » czw maja 06, 2004 12:11 pm

radegand pisze:dzięki za informacje :)2
czyli żuczek rzeźba, uaz spoko - tylko stare gazy miały chyba po jednym cylinderku z przodu a nowe po dwa i takoż chyba ma uaz
czy jeden cylinderek czy dwa, to akurat dla szczęk nie robi różnicy, wszystkie są takie same.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”