wymiana serca
Moderator: Student
wymiana serca
witam.jestem tu nowy.szukam kogos kto ma w gazie silnik z zuka.potrzebuje info jak to sie sprawuje
Re: wymiana serca
opcja szukaj....znajdziesz na pewno odpowiedz na to nie dające Ci zasnąć pytanie
ps. skąd jesteś kim jestes??
Dla informacji dla tubylców:
PIERWSZY!!

ps. skąd jesteś kim jestes??
Dla informacji dla tubylców:
PIERWSZY!!

"Jeżdżę z kim chcę"
- Bezrzecze4x4
-
- Kontaktowanie:
Wstaw i nam powiedzmayer2 pisze:witam.jestem tu nowy.szukam kogos kto ma w gazie silnik z zuka.potrzebuje info jak to sie sprawuje

Toj Toj LJ70 - sprzedany
VW Golf plaskaty
JCB 3CX
VW Golf plaskaty
JCB 3CX

Ja ........ja Ci powiem......mayer2 pisze:witam.jestem tu nowy.szukam kogos kto ma w gazie silnik z zuka.potrzebuje info jak to sie sprawuje
To się sprawuje jak silnik czterosuwowy, benzynowy zasilany pompą paliwa
poprzez gaźnik jedno lub dwu gardzielowy........
Po co Ci takie wiadomości.... Prace dyplomową piszesz czy co....?
Bo GAZa chyba nie masz.......
Takie informacje są zastrzeżone dla odpowiedniej grupy osób zainteresowanych.
Wymień 3 powody dla których powinieneś znać takie szczegóły......
W opcji “szukaj” to prawdopodobnie gówno znajdziesz......

@kUBI

@Bezrzecze4x4

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
zapoczątkowana przez starozytnych sztuka podmieniania silników w gazikach,z czasem ewoluowała z silnika dolnozaworowego, do silnika górnozaworowego. Magiczna pojemnośc 2120 za sprawą ewolucji z czasem przekształacała się w pojemność 2400. Gaziki które na skutek rozdzielenia się kontynentów ,trafiając w specyficzne okoliczności przyrody
potrafily wykształcic w sobie nawet V6 .Niektóre gazy narażone na czeste ucieczki przed cięzkimi silnymi jeepami, nissanami itp. z pomoca szamanów dostawały silniki o pojemnosci mniejszej tj. 2.0 ale za to lzejsze i o mocy zacnej, która to pozwalała gazowi wiac po stromych zboczach wąwozów przed cielskami łowców.
Niestety szamanów coraz mniej, a gatunek gazikowy na wymarciu, jedynie ekolodzy i rasisci
w swoich sztucznych hodowlach walczą i sztucznie rozmnażają gaziki, aby gatunek nie wymarł

Niestety szamanów coraz mniej, a gatunek gazikowy na wymarciu, jedynie ekolodzy i rasisci

"Jeżdżę z kim chcę"
kupilem niedawno takie autko.mialem dwoch ;mechanikow; ale nie dali rady sprostac tej robocie.jestem z przemysla.czulem ze dostane do pieca od ja jacek.
[quote="mayer2"]kupilem niedawno takie autko.mialem dwoch ;mechanikow; ale nie dali rady sprostac tej robocie.jestem z przemysla.czulem ze dostane do pieca od ja jacek.[/quote]
Prowokacja...
Prowokacja...

"Jeżdżę z kim chcę"
Jasnowidz.....?mayer2 pisze:(...)czulem ze dostane do pieca od ja jacek.

Opisz auto i napisz czemu to nie potrafili sprostać Twoi mechanicy.
Może pomożemy...........

A mnie się wydawało że nie ma prostszej konstrukcji od GAZa...... no maże hulajnoga.

@kUBI
Przestań jarać to świństwo .... może wtedy opanujesz funkcje "cytuj"

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Och.... rzesz ty w....... No to po GAZikuMag69 pisze:a przypadkiem SuperMechanikSuper Faziuaz nie pochodzi z Przemyśla![]()

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- goralski
-
- Kontaktowanie:
życie...ale przedmowa kubiego zacna w rzeczy samej 

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S

"Jeżdżę z kim chcę"
panowie mam pare pytan.plan sprzedarzy gaziora upadl wiec dalej go kleje.mam na oku nowego dawce narzadow-zuka .problem w tym ze mam tylko jedna lape do silnika orginalna a dwie sa dospawane.czy wystarczy odciac i przyspawac te z zuka czy co.poprzednio byl silnik oploski.i dalej czy skrzynia z zukersa podchodzi czy musi byc gazoska.aha i jeszcze mam luz na kierownicy.wiem ze gdzies czytalem ale tak przy okazji.trzeba rozbierac czy jest tam cos do regulacji.
skrzynia żukowa pasuje bez problemów. Odnośnie luzów to jest do regulacji, ale do pewnego stopnia. Później już tylko rozbiórka...
dzieki.odnosnie luzow to znalazlem info .niewiem tylko jak z ta lapa pod silnikDziku2 pisze:skrzynia żukowa pasuje bez problemów. Odnośnie luzów to jest do regulacji, ale do pewnego stopnia. Później już tylko rozbiórka...
- goralski
-
- Kontaktowanie:
z tą regulacją to musisz mi uwierzyć na słowo-dobry mechanik,grzebiący tylko w uazach,gazach itp potrafi się czasem wyłożyć i poskładać to lepiej lub gorzej,ogólnie pozbyć się luzów tak żeby jeszcze kierą obrócić to istna patologia,w dodatku miejsca do regulacji jak kot napłakał...
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Z tym luzem to dobrze popatrz. Może problem tkwi w końcówkach drążków kierowniczych.
Pzdr
Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
dzieki panowie.chyba odpuszcze sobie uklad kierow.dajcie cynk jak z ta lapa.
ja radzę nie pchać się w żuka 

low range 4x4 team na prawym
-= GAZIOR =- - robi się
-= GAZIOR =- - robi się
z tego co tu widze to jest sporo zukersow.gazik niebedzie widzial lasow bagien .od niedzieli do niedzieli .mialem w rzeszowie ale chlop sprzedal.chcial pare groszy to jeszcze chcialem cos utargowac i dupa.zuk poszedl.Jarem pisze:ja radzę nie pchać się w żuka
ale co masz z tą łapą? Nie ma jej przy silniku czy przy ramie?
Mag69 pisze:a przypadkiem SuperMechanikSuper Faziuaz nie pochodzi z Przemyśla![]()
znaczy sie ze o kogo chodzi

nie ma jaj przy ramie.zostala jednaDziku2 pisze:ale co masz z tą łapą? Nie ma jej przy silniku czy przy ramie?
tomek daj cynk ktory to geniusz.tomek 79 pisze:Mag69 pisze:a przypadkiem SuperMechanikSuper Faziuaz nie pochodzi z Przemyśla![]()
znaczy sie ze o kogo chodzi
też miałem taki problem. Poradziłem sobie tak, że wziąłem stary blok od żuka, założyłem do niego sam dzwon od skrzyni biegów i przykręciłem to na jedną łapę(z poduszką) i dzwon też przez poduszkę, tak jak ma to być, do ramy. Jakimś kołkiem drewnianym klinujesz blok w prawidłowej pozycji, bierzesz tekturkę i robisz szablon łapy. Pamiętaj tylko, żeby zostawić miejsce na poduszkę. Potem wycinasz z grubszej blachy(tam 2mm było? zmierz sobie na drugiej łapie) i spawasz...Ot i cała filozofia.
edit: a śladów po starej nie masz? Ja miałem taka obciętą, że resztki jeszcze były przy ramie, to trochę pomogło. Tak jak pisałeś wcześniej, można też przyspawać żukową jak się da...
edit: a śladów po starej nie masz? Ja miałem taka obciętą, że resztki jeszcze były przy ramie, to trochę pomogło. Tak jak pisałeś wcześniej, można też przyspawać żukową jak się da...