Wyciągarka w Gazie
Moderator: Student
Wyciągarka w Gazie
Drodzy koledzy, mam zamiar założyć wyciągarkę elektryczną na przód, ale nie chcę zbyt oszpecić Gaza. Czy ma ktoś może zdjęcia Gazików z zamontowaną windą? Szukam inspiracji 

GAZ 69 EVO II - zmota się mota
Daihatsu Feroza - zemsta Yakuzy
- nie_mientki
Re: Wyciągarka w Gazie
Był artykuł w nieregularniku. Wyglądało to mniej więcej tak:
http://www.frycz.pl/pliki/4ccb38034cf80 ... 35e793.pdf
http://www.frycz.pl/pliki/4ccb38034cf80 ... 35e793.pdf
bez "oszpecenia" się nieda 

GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
Ktoś na forum powiedział:
(z pamięci) "Instalowanie wyciągarki drastycznie ogranicza procesy myślowe kierowcy".

(z pamięci) "Instalowanie wyciągarki drastycznie ogranicza procesy myślowe kierowcy".

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
To było coś o przedwczesnym montażu
Zaqowi to już chyba nie grozi

Zaqowi to już chyba nie grozi

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
W zamyśle wyciągarka ma służyć w sytuacjach awaryjnych, głównie podczas wypraw dalekich typu Rumunia. Podczas zabawy na rajdach mam zamiar ją plombować i jeździć w wyczynie 

ten otwór na korbę to po kiego ci jeszcze?

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

ja mam wstawioną wyciągarkę zamontowaną na płycie 1cm i też mam nosek wycięty by wszystko się zmieściło a linę wypościłem przez zderzak do którego są rolki przymocowane w jedno popołudnie można zamontować

Zapodaj foto.klon pisze:ja mam wstawioną wyciągarkę zamontowaną na płycie 1cm i też mam nosek wycięty by wszystko się zmieściło a linę wypościłem przez zderzak do którego są rolki przymocowane w jedno popołudnie można zamontować![]()
![]()
Ta na zdjęciu wyżej jest niestety zbyt narażona na uszkodzenia jak dla mnie

jak znajdę foty to wstawię albo pojutrze wystawię gaziora z garaży i porobię foty i będzie najlepiej
Był jeszcze kiedyś wątek w dziale "wyciągarki" o montażu wyciagarki na pace i mogącej obsługiwać zarówno przód jak i tył. Niestety temat zniknął, podobnie jak i zdjecia. Było to robione w suzuki. Kilka rolek. prowadzenie liny pod autem i wyjście przez przedni zderzak. Nie trzeba wtedy masakrować grilla... Może ktoś ma informacje i zdjecia z takiego rozwiazania ?
Nic nie będzie już takie jak dawniej. Kupiłem Gaza...
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!

trzeba tylko pomyśleć....
ten sposób jednak wymaga więcej pracy - ale coś za coś
low range 4x4 team na prawym
-= GAZIOR =- - robi się
-= GAZIOR =- - robi się

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
łoś też człowiek
Intensywne myslenie sprawia mi trudność, bo w moim wieku komórki mózgowe obumierają 2 x szybciej. Nie możesz powiedzieć co i jak ? No chyba, że patent zastrzeżony... Jeszcze mam wszystko na wierzchu i mógłbym się przymierzyć do realizacjiJarem pisze:jest na 100% sposób który nie oszpeci gaza
trzeba tylko pomyśleć....
ten sposób jednak wymaga więcej pracy - ale coś za coś

GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
czeka na najlepszą ofertę.....
A ja czekam aż pęknie i się pochwali.......

A ja czekam aż pęknie i się pochwali.......

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
witam...ja mam zamiar założyć machanika...od gaza66...styłu na pakie ale sie tego troche boje 

GAZ 69M
Ja zaszalałem ale nie trybię co artysta miał na myśligri74 pisze:płyta 1 cm .... ktos niezle zaszalał ....

na nic nie czekam - no poza tym że może ktoś się domyśli
no ale skoro nikt nic nie proponuje to może by tak wyciągarkę elektryczną zamontować za fotelami ?
Linę puścić pod samochodem a z przodu zamontować jedynie grzybek. Taki co to przy mechanikach stosują.
I w takim przypadku nie szpecimy GAZiorka
bo kawałek podłogi można wspawać zawsze 

no ale skoro nikt nic nie proponuje to może by tak wyciągarkę elektryczną zamontować za fotelami ?
Linę puścić pod samochodem a z przodu zamontować jedynie grzybek. Taki co to przy mechanikach stosują.
I w takim przypadku nie szpecimy GAZiorka

-= GAZIOR =- - robi się
-= GAZIOR =- - robi się
No i kocepcja jest słuszna... Przygotowałem pod tym kątem miejsce do przymocowania płyty pod wyciągarkę za fotelami. Tylko rodzi się pytanie jak puścić linę pod spodem ? Czy prostopadle w dół, rolki , zwrot znowu o 90 stopni i mijajac wał przedni i miske silnika do zderzaka ? Czy od razu po skosie między fotelami, obok nóg pasażera, kolektora wydechowego do zderzaka ? I czy syntetyk czy stalówka ? O to jest pytanie 

GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
wedlug mnie wyciagarka gaza nie szpeci, wystarczy się rozejzec kupic np. na aledrogo nosek na zapas, jak nagle się bedzie chciało do "łorginała " wracac
Wyciagarka za siedzeniem to wedlug mnie nieporozumienie...bo nie widac jak się lina układa
Wyciagarka za siedzeniem to wedlug mnie nieporozumienie...bo nie widac jak się lina układa
"Jeżdżę z kim chcę"
faust 12 pisze:No i kocepcja jest słuszna... Przygotowałem pod tym kątem miejsce do przymocowania płyty pod wyciągarkę za fotelami. Tylko rodzi się pytanie jak puścić linę pod spodem ? Czy prostopadle w dół, rolki , zwrot znowu o 90 stopni i mijajac wał przedni i miske silnika do zderzaka ? Czy od razu po skosie między fotelami, obok nóg pasażera, kolektora wydechowego do zderzaka ? I czy syntetyk czy stalówka ? O to jest pytanie
lina musi iść w linii prostej nie może być mowy o jakimkolwiek załamaniu.
Syntetyk czy drut

-= GAZIOR =- - robi się
-= GAZIOR =- - robi się
że za gruba i ciężkaklon pisze:Ja zaszalałem ale nie trybię co artysta miał na myśligri74 pisze:płyta 1 cm .... ktos niezle zaszalał ....

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )