Pytanie gaz67-toyota 70?
Moderator: Student
-
-
- Kontaktowanie:
Pytanie gaz67-toyota 70?
Czy ktos skladal cos takiego? podwozie i podzespoly od toyoty 70 i buda na to postawiona od gaza 67?
Moze ktos to wykonuje?
Moze ktos to wykonuje?
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

- SebastianS
-
- SebastianS
-
- SebastianS
-
Unimog nie da rady... Za mały rozstaw osi, żeby czapaja postawić na tym. Ostatnio se unimoga obmacałem całego - fajna konstrukcja, ale zmiejszyć mu rozstaw osi do 2 m - nierealne. Tylny most jest prowadzony rurą, która pełni jednocześnie rolę osłony wału napędowego - wszystko to chodzi razem. Trzebaby było tą rurę ciąć, łaczyć (z przodu ma jakiś magiczny kołnierz oporowy), kąt wychylenia przegubów wału zrobiłby się jakiś ponadkrytyczny - nie da rady.MOC pisze:ze tak sie wtrace, przyznaje sie ze nie wiem, daloby sie na unimogu postawic kaste gazioramyslalem zeby moze na ramie od G cos takiego zbudowac (czytaj zlecic taka prace
) ale nie wiem jak z mostami zwolnicowymi, bo chyba od unimoga czy laplandera to ciezkie cholernie beda, ogolnie jak to sie wam widzi
5
bo cos szalencze mysli mnie zaczely nachodzic
Gdzieś tam w mglistej przyszłości marzy mi się monster truck w oparciu o skróconego gaza 66 i budę warszawy pickup - tu wymiary są realniejsze, bo rozstaw osi skrócony musiałby być z 3300 do 2800-2850. Może kiedyś...
Jacek jest moim dobrym kolegą, i znam jego gaza niemalże na wylot, teoretycznie prosta konstrukcja, ale zabawy było co niemiara, bo trzeba było gródź przesówaći takie tam pierdółki, ale czasu potrzeba na to i zapału. Ja po reanimacji i przeróbkach swojego gaza wolał bym na 1100 EURO ściągnąc JEEP-a i jeździć , bo jak by nawet wsadzić i 30tyś w zmote to zawsze będzie zmota, a kasy idzie co niemiara, a części TOYOTY trzeba liczyć razy 4 i wiele jest ściąganych na zamówienie przez TOYOTA MOTOR POLAND.
XJ 4.0 91r, lift 4" - już nie, HONDA TRX 650 RINCON
Zawsze gotów do pomocy
Zawsze gotów do pomocy
- SebastianS
-
Najłatwiejsze do zdobycia afgany... Tylko jaki silnik do tego, bo w dziedzinie wytrzymałości, mistrza świata to one nie mają, choć dużo lepsze, niż normalne uazowe.MOC pisze:no ok skoro nie darady to nie bede sobie dupy zawracal, natomiast rama od G chyba szybciej podejdzie ? Tylko jakie zwolnice zaaplikowac ?
Rama z G na pewno by się nadała, bliższa gabarytowo, niż unimog.
A Tobie to się jakiś monster truck widzi? Jakie tam koła sobie wyobrażasz?
- DZIK_I_CZAPAJEW
-
Re: Pytanie gaz67-toyota 70?
temat dawny.. i zapomniany.
Postanowilem go przypomniec
i mam pytanie do sznownych kolegów, otóż kto z Was ma jezdzącego Gazika na podwoziu od Toyoty LJ70?
bo to moze być ciekawy pomysł..

Postanowilem go przypomniec

Gazior na dozywocie....3.0 TD
Big Gaz już u mnie w garażu, tworzy się nowe
!

- goralski
-
- Kontaktowanie:
przerabiałem temat,kiedyś wątek założyłem (http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=26&t=56534) o podobnej sprawie (chodziło o zmotanie góry gazika na spodzie G) i są tam odnośniki do innych samochodów...może akurat Ci się przyda
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
dzięki za podpowiedź, już sie rozglądam za kupnem podwozia z silnikem i napedami od LJ.
A Ty w końcu zdecydowaleś się na taką zmotę?

!

Gazior69 pisze:temat dawny.. i zapomniany.![]()
Postanowilem go przypomnieci mam pytanie do sznownych kolegów, otóż kto z Was ma jezdzącego Gazika na podwoziu od Toyoty LJ70?
Ano jest taki, o którym 5 lat temu Jerry wspomniał

Jak chcesz do niego kontakt, daj znać na priv.
Wygląda to tak:

Czy chodzi Ci o Jacka B.
Mam do niego telefon , ale jakby był wyłączony..
a mam do niego trochę pytań.. haha
Mam do niego telefon , ale jakby był wyłączony..

a mam do niego trochę pytań.. haha

!

- goralski
-
- Kontaktowanie:
już wsio było dogadane ale jako że samochód miał być używany zgodnie z przeznaczeniem to pojawił się problem ładnej i skutecznej klatki,poza tym trochę tęsknie za "ciepło,cicho,sucho..."Gazior69 pisze:dzięki za podpowiedź, już sie rozglądam za kupnem podwozia z silnikem i napedami od LJ.![]()

Starzejesz się..........goralski pisze:(...)
poza tym trochę tęsknie za "ciepło,cicho,sucho..."

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- goralski
-
- Kontaktowanie:
do klasyka wrócę ale to jeszcze nie teraz...gazior był (póki co jeszcze jest) zadziwiająco sprawny w terenie...udawało nam się objeżdżać patrole (z kumatymi kierownikami),wszyscy byli w szoku (najbardziej my
) ale tam gdzie on jechały my staliśmy...jako najtańsza terenówka na początek sprawdził się w 110%