komandorka i silnik V6
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
komandorka i silnik V6
Witam. Robię moją komandorkę wybór silnika padł na ford 2.0 V6 z oryginalną skrzynią. Jak to pasować ? i jak to pracuje z reduktorem gaza ? Dziękuje za każdą radę . Na dzień dzisiejszy patrzę na tą długą skrzynię forda i myślę jak to wszystko mądrze to zapakować ...
Re: komandorka i silnik V6
JA'JACEK - spokojnie... 

Gaz 69 A, 69 M, 67b, jeep wyllis MB 42r
gg. 7185505
gg. 7185505
to jest grubymi nicmi szyta prowokacja 

-
- jestem tu nowy...
jak na razie same nowiny Panowie piszecie
no a czego oczekujesz - ja mysle zebys to mądrze zapakowal ale osobno, komandorka - rarytas a ty to chesz ciąć, ani to jechac nie bedzie ani ładne. Dla mnie to hu....niaPiachu469PP pisze: i myślę jak to wszystko mądrze to zapakować ...

-
- jestem tu nowy...
auto jest oryginał i takie ma być więc żadne wycinki nie wchodzą w grę i pewnie za parę lat dostanie taki silnik oryginał. ale na dzień dzisiejszy nie mam ochoty na tą oryginalną babkę.
- alien256
-
- Kontaktowanie:
jeżeli masz tą żeliwną, długą skrzynie n9 z forda to przy motaniu redu będzie musiało być mocno z tyłu, a przedni wał bardzo długi.
moja rada daj sobie spokój z n9 i szukaj mt75(ale tylko od v6, rzędówki mają mniejszy dzwon), jest krótsza i aluminiowa.
moja rada daj sobie spokój z n9 i szukaj mt75(ale tylko od v6, rzędówki mają mniejszy dzwon), jest krótsza i aluminiowa.
N4x4D
Najlepiej w skrzynie i na strych....Piachu469PP pisze:(...) Na dzień dzisiejszy patrzę na tą długą skrzynię forda i myślę jak to wszystko mądrze to zapakować ...

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Proszszszę.....Piachu469PP pisze:(...)Dziękuje za każdą radę .(...)

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
-
- jestem tu nowy...
A witam kolegę Lubsko pozdrawia . W końcu widzę fachowca . Pamiętam waszego muscelaalien256 pisze:jeżeli masz tą żeliwną, długą skrzynie n9 z forda to przy motaniu redu będzie musiało być mocno z tyłu, a przedni wał bardzo długi.

-
- jestem tu nowy...
A u was to wszyscy tacy mądrzy. Jak nie masz nic do powiedzenia to nie zawracaj mi ...............................JA'JACEK pisze:Proszszszę.....Piachu469PP pisze:(...)Dziękuje za każdą radę .(...)
Czaego ma ci nie zawracaćPiachu469PP pisze:to nie zawracaj mi ...............................

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
a nie lepiej sprzedac to auto komuś co nie popsuje?
kup sobie kolego parcha k160 i nic nie będziesz musiał rzeźbić ze starych i szmelcowatych gratów
kup sobie kolego parcha k160 i nic nie będziesz musiał rzeźbić ze starych i szmelcowatych gratów
- alien256
-
- Kontaktowanie:
A dziękujePiachu469PP pisze:A witam kolegę Lubsko pozdrawia . W końcu widzę fachowca . Pamiętam waszego muscelaalien256 pisze:jeżeli masz tą żeliwną, długą skrzynie n9 z forda to przy motaniu redu będzie musiało być mocno z tyłu, a przedni wał bardzo długi.
moja rada daj sobie spokój z n9 i szukaj mt75(ale tylko od v6, rzędówki mają mniejszy dzwon), jest krótsza i aluminiowa..

Nowy Dwór również pozdrawia
N4x4D
Kolego, jeśli chcesz wsadzić jakiś silnik do Gazika inny niż niż Gazikowy, Żukowy, Uaz, Wołga czy ewentualnie Mesio, to będziesz musiał coś ciąć w Gaziku. A to dla Gazika, który jak piszesz jest w orginale, jest delikatnie ujmując - nieporozumieniem. Lepiej go sprzedaj. A najlepiej mnie
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Gaz 69 AM, Gaz 704, MW-750
jasne - ty tez go zepsujesz 

Gaz w orginale - rzecz świętarafał29 pisze:jasne - ty tez go zepsujesz

fajnie sie rozkreca temat.zaraz piachu sie wturwi i przejdzie do dzialu forda-jak obkleic komandorka silnik fordoski
Tomek, a co masz zamiar posiadać więcej komandorekIKAR pisze:Lepiej go sprzedaj. A najlepiej mniePozdrawiam

Gazy 69
Zagadka :Darek pisze:Tomek, a co masz zamiar posiadać więcej komandorekIKAR pisze:Lepiej go sprzedaj. A najlepiej mniePozdrawiam
Co jest lepsze i piękniejsze od Komandorki ?
Odpowiedź :
DWIE KOMANDORKI !

(Straszna i nie uleczalna choroba - apetyt rośnie w miarę jedzenia)
Wklej tam silnik z Uaza-nie wiele przeróbek, tani, moc zadowalająca i przynajmniej będzie jeździł, ja w Gazie miałem silnik 2,5 d z transita lecz później wróciłem do ruskiej jednostki z Uaza-najrozsądniejsze rozwiązanie. Nie przerabiasz mocowań reduktora, 3 biegowa oryginalna skrzynka z silnikiem Uaza przyjemnie wyrabia, lepiej niż 4 biegowa w Uazie i masz jedynkę i wsteczny w jednej linii 

Aro 243 3.2 D
primo 2.0v6 nie jedzie, a pali....
secundo n9 jest dłuższe od mt75 raptem z 5 cm...
secundo n9 jest dłuższe od mt75 raptem z 5 cm...
Ford- Family of fine cars.
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
-
- jestem tu nowy...
Tak więc panowie skrzynia dobrana. A co do waszych silników które to padały odpowiedź jedna. Ruski silnik to materiał na niego chyba z nosa jest wydłubany, mam dość ich remontowania gdzie wszystko trzeba dorabiać. Gaz będzie pełen oryginał na zewnątrz a pod maską ford. A jak mnie najdzie ochota to wstawię tam dolniaka i będę nim pierdział 70 km/h. Pozdrawiam wszystkich. Pozdrowienia dla znawców tematu z Nowego Dworu