Wyciek oleju
Moderator: Student
Wyciek oleju
Witam :D
Gaz 69,silnik S-21-po dłuższej jeżdzie "zarzygane"podwozie od silnika,aż do tylnego mostu.Jest to olej silnikowy.Wyciek jest po prawej stronie.Silnik z zewnątrz jest suchy.Co to jest...... ??
Pozdrawiam.
Gaz 69,silnik S-21-po dłuższej jeżdzie "zarzygane"podwozie od silnika,aż do tylnego mostu.Jest to olej silnikowy.Wyciek jest po prawej stronie.Silnik z zewnątrz jest suchy.Co to jest...... ??
Pozdrawiam.
coś z odmą... na moje... może ktoś kiedyś zamienił oryginalną odmę na przycheftaną rurkę i teraz wali ojejem... bo oryginalnie pod pokrywą z prawej strony z której wychodzi odma jest jeszcze taka blacha która sprawia że na zewnątrz silnika wylatują tylko gazy... a ojej się osadza i spływa do michy... jak jej nie ma to wali olejem przy włączonym silniku na maxa...
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
- DZIK_I_CZAPAJEW
-
Tak własnie powinno być, ale jeszcze lepiej kupić kawał rurki, skombinwoać do tego trójnik i podłączyć do obydwu podłużnic ramy(warto chyba wtedy zatkać jej przód np.pianka). Wtedy cały ten olej znajdzie się w środu ramy zabezpieczjąć ją przed utlenianiempiki pisze:z moich oględzin wynika,że w bocznej pokrywie[od wewnątrz] jest jakaś blaszana przegroda.Do niej od zewnątrz jest przykręcona krótka rurka skierowana w dół.Czy można ją jakoś przedłużyć i połączyć z filtrm powietrza?

To że przegoda od wewnątrz jest to dobrze, bo tak powinno być.

Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
A na końcach ramy tobym wiaderka przymontował,co by nadmiar wlac z powrotem w motor /ekologija/luk pisze: Tak własnie powinno być, ale jeszcze lepiej kupić kawał rurki, skombinwoać do tego trójnik i podłączyć do obydwu podłużnic ramy(warto chyba wtedy zatkać jej przód np.pianka). Wtedy cały ten olej znajdzie się w środu ramy zabezpieczjąć ją przed utlenianiem![]()
.

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
- SebastianS
-
Ja się w ogóle nie spotkałem z zamkniętą odmą... Zamknięty układ to miał dolniak.RudeBoy pisze:T co mowisz nie jest do konca prawda bo byly dwie wersje żukiety S-21
jedna z zamknietym ukladm przewietrzania skrzyni korbowej a druga z otwartym.
I kolega pewnikiem ma taka z otwartym.
Tam odma ma wisiec. Wazna rzecz. Korek wlewu oleju musi byc z dziurami.
Wracając do pytania - jeśli rzyga za bardzo olejem, to po prostu trzeba należy pomyśleć o likwidacji przyczyny - czyli - w wersji optymistycznej - przynajmniej wymianie pierścieni.
Ja mam z zamkniętym, to zanczy w filtrze powietrza jest krucieć do którego jest podłaczona odma, ale tak czy siak olejem mi nie wali
Choroba Gaz69.
- SebastianS
-
Nie wali, bo swego czasu ta rurka była odłączona i nie waliłoSebastianS pisze:Wali... Ino tam i z powrotem

Choroba Gaz69.
A ja przerobiłem kilka żuczków i nigdy z tylnego wuszczelnienia mi nic nie leciało. Rzygało z innych miejsc, ale z tamtąd nigdy.
He he, średnia wykańczania silników s21 w moim przypadku wynosiła CZTERY na jeden sezon. Curwa, nawet ten wiercony od Żaby wystrzelił tłokami
Ale wypiard miał konkret. A tera zobaczymy, ford chyba powinien być trwalszy 

Nooo obuwie to mam spox - jeżdżę ostrożnie lub agresywnie, w zależności od sytuacji
A silniorek wsadziłem w stanie dobrym, więc nie powinno być dramatów - przypominam, że zanim ten motor znalazł się w gaziku, siedział w fordzie, którym bardzo aktywnie jeździłem, więc żadnych kotów w worku tu nie było 

- SebastianS
-
Bo żeby zaczęło lecieć z wału, to trzeba z 15-20 kkm przejechać... Tobie po prostu nie zdażyło się rozciec nigdy...Student pisze:A ja przerobiłem kilka żuczków i nigdy z tylnego wuszczelnienia mi nic nie leciało [...] średnia wykańczania silników s21 w moim przypadku wynosiła CZTERY na jeden sezon
Swoją drogą - kiepawo musiały być zrobione te silniki, skoro tak szybko padały... Żukieta to oczywiście nie jest szczyt trwałości, ale cztery na sezon? Chyba nakrętki sypałeś do kolektora!