części Gaz69(A), nieużywane- z magazynu, Rosja, moze warto ?
Moderator: Student
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
części Gaz69(A), nieużywane- z magazynu, Rosja, moze warto ?
Koledzy, jakie części są w kompletnym deficycie w kraju?
Trafiłem, na magazyn, właściciele sprzedają jego zawartość. Części nieużywane, z przechowania.
Co prawda części szybko "znikają" mimo okrągłych cen, ale może warto coś przygarnąć.
Są miedzy innymi:
- Wszystkie lampy, wszystkich typów
- elementy nadwozi- maski, podnóżki, grille, błotniki
- plandeki gaz 69 i gaz 69a .. ? stary oryginał ?
- stelaż
- skrzynie biegów, skrzynie rozdzielcze, wały, mosty
- zbiorniki paliwa, zderzaki
- wszystko części silnika (bloki, wały, świece, gaźniki K124D, K22D)
- aparaty zapłonowe, pompy oleju, paliwa
- tłoki, pierścienie, panewki,
- sprzędła, kosze sprzęgłowe
- opony 6,50R16 (Ya101, Ya248)
- ukłądy kierownicze
- okablowanie elektr.
- wskaźniki, i inne
- Rozuszniki
- przyczepa Gaz-704
Są nowe części na ГАЗ-51,ГАЗ-63, ГАЗ-21 , ПОБЕДА М-20 (Pobeda M-20)
Czekam na komentarze.
Trafiłem, na magazyn, właściciele sprzedają jego zawartość. Części nieużywane, z przechowania.
Co prawda części szybko "znikają" mimo okrągłych cen, ale może warto coś przygarnąć.
Są miedzy innymi:
- Wszystkie lampy, wszystkich typów
- elementy nadwozi- maski, podnóżki, grille, błotniki
- stelaż
- skrzynie biegów, skrzynie rozdzielcze, wały, mosty
- zbiorniki paliwa, zderzaki
- aparaty zapłonowe, pompy oleju, paliwa
- tłoki, pierścienie, panewki,
- ukłądy kierownicze
- okablowanie elektr.
- wskaźniki, i inne
- Rozuszniki
- przyczepa Gaz-704
Są nowe części na ГАЗ-51,ГАЗ-63, ГАЗ-21 , ПОБЕДА М-20 (Pobeda M-20)
Czekam na komentarze.
Jeżdżę na felgach kutych SLIK i dziur się nie boję. Offroadu też nie. Polecam.
Re: części Gaz69(A), nieużywane- z magazynu, Rosja, moze war
bloki wały silnika- to juz niedostepne nowe w polsce, stare plandeki / jak sa w bdb stanie/
ramki szyby przod, klapy tył kompletne, pokrywy akumulatorow, paski stelazy plandeki, oryginalne fotele
ramki szyby przod, klapy tył kompletne, pokrywy akumulatorow, paski stelazy plandeki, oryginalne fotele
jesli masz wolny kapital to bierz wszystko - GAZy sa bardzo pozadane tez na zachodzie a nawet w USA, a im dalej od braci tym trudniej o czesci. Za pare lat bedzie to na wage zlota.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Wszystko zejdzie, najwyżej trochę później.
Mi się wydaję, że najszybciej poszłoby:
- stelaż
- skrzynie rozdzielcze, wały,
- okablowanie elektr.
- wskaźniki, i inne
- Rozuszniki
Mi się wydaję, że najszybciej poszłoby:
- stelaż

- skrzynie rozdzielcze, wały,
- okablowanie elektr.
- wskaźniki, i inne
- Rozuszniki
GAZ-69M: R-125M / RD-115 będzie...
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
wolny kapitał to można znaleźć, może nie na wszystko a,e na część, o której piszecie.Albert_N pisze:jesli masz wolny kapital to bierz wszystko - GAZy sa bardzo pozadane tez na zachodzie a nawet w USA, a im dalej od braci tym trudniej o czesci. Za pare lat bedzie to na wage zlota.
gorzej, że jest to wszystko bez dokumentów.. eksportować nie ma jak, prywatnie nie przewieziesz.. trochę taka pułapka.
A sprzedawać z Rosji i wysyłać bezpośrednio klientom np. w Polsce? Też nie przejdzie?
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
Nie.Dziku2 pisze:A sprzedawać z Rosji i wysyłać bezpośrednio klientom np. w Polsce? Też nie przejdzie?
Waga max. paczki na poczcie 31 kg.
Wyślesz 4-5 paczek w miesiącu z częściami i pada podejrzenie i działalność komercyjną ..
To nie takie proste.
Potem w kraju docelowym, miejscowy urząd celny dowali cło i vat i już odbiorcy uśmiech zniknie. .. a cenę mogą sobie przyjąć nie tą jaka deklarujesz (bo już kilka paczek przyszło od danego człowieka) a taką z analogicznych części i deklaracji jakie maja w bazie.
Przykład: Jak wysłałem 3 plandeki do kraju (3 paczki) to do 3 sztuki dodali vat..
Najprościej eksport w Rosji .. import w Polsce.
tutaj jest realna granica, celna, polityczna.. ideowa.
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
Panowie.
Napiszcie mi proszę ceny jakie spotykaliście w Polsce do tych części.
Chce się zorientować czy i porównać z cenami sprzedawcy.
Już teraz ceny nie sa małe, Moskwa - najdroższe miasto w europie, chyba...
Jeśli znacie jakieś realne ceny, za nieużywane graty - piszcie.
Dziękuję.
Chce się zorientować czy i porównać z cenami sprzedawcy.
Już teraz ceny nie sa małe, Moskwa - najdroższe miasto w europie, chyba...
Dziękuję.
Witam.
Ja to napewno w tym roku to na zapas strategiczny sobie wezme nowa skrzynie biegów i rozdzielcza...choc to nie jest dla mnie produkt pierwszej potrzeby....ale napewno bede bral
.
Co do cen..to moge pare Ci podrzucic..taki odnosnik allegrowy....z pewna doza tolerancji...bo wiadomo..co oferta to cena moze byc troche inna.
- skrzynia biegów - 1200zl
- skrzynia rozdzielcza - 1200 - 1500zl
- gaznik K-22D - z 500zl...K-124D..raz widzialem na allegro..ale gosc nie wiedzial co sprzedaje...to za jakies 350zl poszedl...ale moim zdaniem powinien kosztowac tyle co K-22D jak nie wiecej. Wyzsze ceny mozna by za gazniki rarytasy...K-22P i K-124P..nowych na allegro nawet nie widzialem...ja za swój nowy K-124P z Rosji to z przesylka 500zl musialem dac - bo to zadkie gazniki.
- plandeki to jak wiadomo 1000zl - 1300zl w zaleznosci od brezentu...tyle za repliki...a za niesmigany orginal..napewno nie mniej
- aparaty zaplonowe...to 250 - 300zl to tez zalezy czy do standardowego silnika czy tez do tego 2430cm3
- pompa paliwa - 120- 150zl
- pompy oleju na allegro nie widzialem
- rozrusznik jak taki jak byc powinien...nie te gówno co na alegro sprzedaja to spokojnie 350zl do 400zl
- orginalne stacyjki do GAZ69...a nie do UAZ-a mysle ze spokojnie po 100zl by szly....a na zachodzie to i moze 100zl razy dwa lub trzy - trudno znalezc bardzo.
- tablica ze wskaznikami 300 -350zl
- opony YA-248 - na allegro ktos chce 500zl za sztuke...ale jakos nie widac by szly...choc pewnie nie jeden by kupil...tylko cena troche wygórowana..choc transport z rosji..waga itp...to i cena wysoka...mysle ze jak by zrobic po 400zl..szly by odrazu
...ja z miejsca bym komplet 5-ciu kupil
- przednia ramka szyby (ta z haczykami) - stan idealny 400zl- 500zl
- lusterko wewnetrzne kierowcy - tu cena od stanu zalezy od 120zl..do...
- tloki to na zachodzie ceny od 100 euro, pierscienie ok 60 euro...zalezy od rozmiaru.
- daszki przeciwsloneczne.repliki chodza po 300-350zl...orginaly nowe...za 400zl pewnie by zeszly po paru minutach
- boczne lawki ok 500zl.za uzywane..nowe...
- siedzenia przednie komplet 2 sztuki... z ok 300 euro
- poszukiwane sa napewno: lutlampy, oliwiarki i uchwyty na nie, pompki, podnosniki, apteczka, torby na narzedzia jak i same narzedzia, gasnice i uchwyty na nie..ogólnie caly osprzet do GAZ-a
- blok silnika z tlokami 250 - 400 euro..w zaleznosci czy 2100 czy 2400cm3
- stalaz...na zachodzie to niby pod 300euro podchodzi...w Polsce napewno mniej..ale tani to napewno on nie jest
.
To tak tyle orietacyjnych cen....bez sciemniania
i bez kosztów wysylki...
Sam bym z tego wiele chetnie przygarnol
Ja to napewno w tym roku to na zapas strategiczny sobie wezme nowa skrzynie biegów i rozdzielcza...choc to nie jest dla mnie produkt pierwszej potrzeby....ale napewno bede bral

Co do cen..to moge pare Ci podrzucic..taki odnosnik allegrowy....z pewna doza tolerancji...bo wiadomo..co oferta to cena moze byc troche inna.
- skrzynia biegów - 1200zl
- skrzynia rozdzielcza - 1200 - 1500zl
- gaznik K-22D - z 500zl...K-124D..raz widzialem na allegro..ale gosc nie wiedzial co sprzedaje...to za jakies 350zl poszedl...ale moim zdaniem powinien kosztowac tyle co K-22D jak nie wiecej. Wyzsze ceny mozna by za gazniki rarytasy...K-22P i K-124P..nowych na allegro nawet nie widzialem...ja za swój nowy K-124P z Rosji to z przesylka 500zl musialem dac - bo to zadkie gazniki.
- plandeki to jak wiadomo 1000zl - 1300zl w zaleznosci od brezentu...tyle za repliki...a za niesmigany orginal..napewno nie mniej

- aparaty zaplonowe...to 250 - 300zl to tez zalezy czy do standardowego silnika czy tez do tego 2430cm3
- pompa paliwa - 120- 150zl
- pompy oleju na allegro nie widzialem

- rozrusznik jak taki jak byc powinien...nie te gówno co na alegro sprzedaja to spokojnie 350zl do 400zl
- orginalne stacyjki do GAZ69...a nie do UAZ-a mysle ze spokojnie po 100zl by szly....a na zachodzie to i moze 100zl razy dwa lub trzy - trudno znalezc bardzo.
- tablica ze wskaznikami 300 -350zl
- opony YA-248 - na allegro ktos chce 500zl za sztuke...ale jakos nie widac by szly...choc pewnie nie jeden by kupil...tylko cena troche wygórowana..choc transport z rosji..waga itp...to i cena wysoka...mysle ze jak by zrobic po 400zl..szly by odrazu

- przednia ramka szyby (ta z haczykami) - stan idealny 400zl- 500zl
- tloki to na zachodzie ceny od 100 euro, pierscienie ok 60 euro...zalezy od rozmiaru.
- daszki przeciwsloneczne.repliki chodza po 300-350zl...orginaly nowe...za 400zl pewnie by zeszly po paru minutach

- boczne lawki ok 500zl.za uzywane..nowe...

- poszukiwane sa napewno: lutlampy, oliwiarki i uchwyty na nie, pompki, podnosniki, apteczka, torby na narzedzia jak i same narzedzia, gasnice i uchwyty na nie..ogólnie caly osprzet do GAZ-a
- blok silnika z tlokami 250 - 400 euro..w zaleznosci czy 2100 czy 2400cm3
- stalaz...na zachodzie to niby pod 300euro podchodzi...w Polsce napewno mniej..ale tani to napewno on nie jest

To tak tyle orietacyjnych cen....bez sciemniania

Sam bym z tego wiele chetnie przygarnol

- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
krys80
Dziękuje za obszerną odp.
co do tych czesci to wszystko pod gaza czyli i blok ii aparaty 2,1
Dziękuje za obszerną odp.
co do tych czesci to wszystko pod gaza czyli i blok ii aparaty 2,1
Krys, momentami to Cię chyba poniosło.
Widziałeś kiedyś skrzynię żeby zeszła za 1200zł? itp itd. - no chyba że ktoś kasiasty potrzebował na teraz, ale w takiej cenie nie będziesz miał zbytu napewno
Walnąłeś kupę cen wywoławczych jakie się pojawiają, ale cena towaru to jest tyle ile klient da.
kb-autostyle jak weźmiesz z tymi cenami, to zostaniesz z towarem na lata
Tak na szybko z głowy (co ja kupiłem):
-pompa paliwa 25zł
-aparat zapłonowy 50zł
-rozrusznik 100zł
-lusterko wewnętrzne 10zł
To też jest bez ściemniania, tyle że nie brałem od ręki, tylko jak się trafiła okazja.
To były jednak szczęśliwe trafy. Pomnóż ceny od krysa x0.5 albo x0.75 to jest szansa, że zejdzie w miarę szybko.
PS: Dla GAZika "M" to właśnie silnik 2.4 jest standardowy. 2.1 jest też jest standardowy tyle że dla wersji bez litery "M" w oznaczeniu
Widziałeś kiedyś skrzynię żeby zeszła za 1200zł? itp itd. - no chyba że ktoś kasiasty potrzebował na teraz, ale w takiej cenie nie będziesz miał zbytu napewno

Walnąłeś kupę cen wywoławczych jakie się pojawiają, ale cena towaru to jest tyle ile klient da.
kb-autostyle jak weźmiesz z tymi cenami, to zostaniesz z towarem na lata

-pompa paliwa 25zł
-aparat zapłonowy 50zł
-rozrusznik 100zł
To też jest bez ściemniania, tyle że nie brałem od ręki, tylko jak się trafiła okazja.
To były jednak szczęśliwe trafy. Pomnóż ceny od krysa x0.5 albo x0.75 to jest szansa, że zejdzie w miarę szybko.
PS: Dla GAZika "M" to właśnie silnik 2.4 jest standardowy. 2.1 jest też jest standardowy tyle że dla wersji bez litery "M" w oznaczeniu

K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
Dzięki za odp.
ty brałeś używki.. to są nieużywane, to chyba tez różnica.
Dzięki za uwagę.
Gdzie Ty w Polsce znajdziesz skrzynie nieużywana ?
Jeśli odnosić się do tych cen:
http://russianspares.com/shop/index.php to może i jest sens.
ale wówczas klienci z zachodniej europy, a to mnie nie interesuje. .nie jestem nacjonalistą ale nie lubię niemców
Niech sobie sami swoje gazy naprawiają
ty brałeś używki.. to są nieużywane, to chyba tez różnica.
Dzięki za uwagę.
Gdzie Ty w Polsce znajdziesz skrzynie nieużywana ?
Jeśli odnosić się do tych cen:
http://russianspares.com/shop/index.php to może i jest sens.
ale wówczas klienci z zachodniej europy, a to mnie nie interesuje. .nie jestem nacjonalistą ale nie lubię niemców

Niech sobie sami swoje gazy naprawiają

Nie pisałem, że brałem używki
...może jedno piwko w sobotę...
To co kupiłem to były nówki, tylko jak pisałem to były okazje.
Możesz walnąć ceny europejskie a'la krys, tylko ja osobiście wątpię żeby wtedy szybko zeszło. Wiadomo, że w ciągu najbliższych 5 lat komuś się sypnie skrzynia i pewnie kupi, ale nie każdy jest kasiasty jak krys i nie pakuje tyle kasy w GAZika.
Ostatnimi czasy ktoś sprzedawał nówkę przedni most - chyba za ~1500zł - i nie wydaje mi się żeby poszedł, a miał nawet papierowe metki.
Poza tym czy te nóweczki nadają się do założenia?
Ja bym nie wsadził od razu 40-letniego leżaka magazynowego do auta. To i tak trzeba rozebrać, przeczyścić i np łożyska nowe wsadzić.
Z takimi gadżetami jak stelaż itp. będzie łatwiej, ale skrzynie, wały, mosty i tak trzeba przed zamontowaniem poprzeglądać.

To co kupiłem to były nówki, tylko jak pisałem to były okazje.

Możesz walnąć ceny europejskie a'la krys, tylko ja osobiście wątpię żeby wtedy szybko zeszło. Wiadomo, że w ciągu najbliższych 5 lat komuś się sypnie skrzynia i pewnie kupi, ale nie każdy jest kasiasty jak krys i nie pakuje tyle kasy w GAZika.
Ostatnimi czasy ktoś sprzedawał nówkę przedni most - chyba za ~1500zł - i nie wydaje mi się żeby poszedł, a miał nawet papierowe metki.
Ja bym nie wsadził od razu 40-letniego leżaka magazynowego do auta. To i tak trzeba rozebrać, przeczyścić i np łożyska nowe wsadzić.
Z takimi gadżetami jak stelaż itp. będzie łatwiej, ale skrzynie, wały, mosty i tak trzeba przed zamontowaniem poprzeglądać.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 01, 2012 9:01 pm przez grobas, łącznie zmieniany 1 raz.
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
rozumiem.grobas pisze:Nie pisałem, że brałem używki...może jedno piwko w sobotę...
To co kupiłem to były nówki, tylko jak pisałem to były okazje.![]()
Ja bym nie wsadził 40-letniego leżaka magazynowego do auta. To i tak trzeba rozebrać, przeczyścić i np łożyska nowe wsadzić.
w większości zgadzam się , logicznie piszesz.
To było przy założeniu, że weźmiesz hurtowe ilości.kb-autostyle pisze:rozumiem.
w większości zgadzam się , logicznie piszesz.
Jak weźmiesz pojedyncze sztuki, to można wyśrubować ceny.
Wszyscy chyba pamiętają silnik+skrzynia biegów z ZN'ów który poszedł za ~8000zł na przetargu w AMW.
Sam wiesz ile tego możesz ściągnąć i ile kasy na jaki czas możesz utopić w towar.
Jeszcze odnośnie cen, to ostatnio kupiłem wał posredni za 260zł - rzeczywiście nówka - tylko wymienić smar i do założenia. Nie widziałem jakiegoś super-zainteresowania przy tej cenie. Ja kupiłem bo musiałem.
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
Ja nie kwestionuje umiejetnosci szanownego kolegi do znajdowania okazji...jesli udalo Ci sie te czesci kupic za tyle ile Piszesz...a nie mam powodów twierdzic ze bylo inaczej..to GRATULUJEgrobas pisze:Krys, momentami to Cię chyba poniosło.
Widziałeś kiedyś skrzynię żeby zeszła za 1200zł? itp itd. - no chyba że ktoś kasiasty potrzebował na teraz, ale w takiej cenie nie będziesz miał zbytu napewno![]()
kb-autostyle jak weźmiesz z tymi cenami, to zostaniesz z towarem na lata![]()
-pompa paliwa 25zł
-aparat zapłonowy 50zł
-rozrusznik 100zł

Krys odrzuć Platona i sypnij przykładami zakończonych transakcji.
Kolega chce robić interes a nie filozować o kultowości i innych pierdołach.
Pokaż, że te części schodzą za tyle, a ja odszczekam każdą literkę a kolega na tygodniach uszczęśliwi nas może nie tanim ale pierwsza klasa towarem.
Przykłady, przykłady....nie słowa i opinie...
kb-autostyle - wystaw na licytację i ludziska sami wycenią ten towar. Tylko rzuć linka na forum, bo nie każdy pilnuje nowości cały czas. A cenę minimalną ustaw, tak żeby się zwróciło sprowadzenie.
Pokaż, że te części schodzą za tyle, a ja odszczekam każdą literkę a kolega na tygodniach uszczęśliwi nas może nie tanim ale pierwsza klasa towarem.

kb-autostyle - wystaw na licytację i ludziska sami wycenią ten towar. Tylko rzuć linka na forum, bo nie każdy pilnuje nowości cały czas. A cenę minimalną ustaw, tak żeby się zwróciło sprowadzenie.
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
Szanowny Kolego...ale moim celem nie jest Bys cokolwiek mial odszczekiwacgrobas pisze:Krys odrzuć Platona i sypnij przykładami zakończonych transakcji.

http://allegro.pl/gaz-69m-pokrywa-akumu ... 99040.html
Tak jeszcze dodam...ze niektóre czesci sa juz dosc drogie nawet w Rosji...i pomalu konczy sie mit..o tanich czesciach do GAZ-69....mozna sprawdzic..np...nowy gaznik K-22D...to po przeliczeniu ok 300zl kosztuje..w Rosji...ja podalem cene 500zl na allegro itp..co po uwzglednieniu kosztów przewozu/wysylki...ominieca cla...daje taka cene...albo inaczej..powoduje ze sprzedawcy taka cene chca.
Bo kupujac nawet taki gaznik w Rosji za te ok 300zl..doliczajac koszta wysylki, cla itp..to na koncu sie okaze ze tak czy siak...ok 500zl wyjdzie. Sprzedajacy zarabia w tym przypadku po prostu na tym ze sobie pojechal....i taki gaznik przemycil bez cla do Polski.
Oczywiscie mówimy tu o cenach czesci ,,nowych''....okazje sie zdarzaja...ale nie az tak czesto. Ja tez chce kupowac czesci jak najtansze....i takich szukam....ale czasem po prostu ile by sie nie szukalo..dana czesc nie kosztuje mniej niz iles tam...i wtedy..albo kupuje i godze sie z cena..albo trzeba czekac na okazje.
Bo kupujac nawet taki gaznik w Rosji za te ok 300zl..doliczajac koszta wysylki, cla itp..to na koncu sie okaze ze tak czy siak...ok 500zl wyjdzie. Sprzedajacy zarabia w tym przypadku po prostu na tym ze sobie pojechal....i taki gaznik przemycil bez cla do Polski.
Oczywiscie mówimy tu o cenach czesci ,,nowych''....okazje sie zdarzaja...ale nie az tak czesto. Ja tez chce kupowac czesci jak najtansze....i takich szukam....ale czasem po prostu ile by sie nie szukalo..dana czesc nie kosztuje mniej niz iles tam...i wtedy..albo kupuje i godze sie z cena..albo trzeba czekac na okazje.
Proste pytaniekb-autostyle pisze:Panowie.
Dziękuję.

K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
...i jak to czesto bywa...na proste pytania...nie ma prostych odpowiedzi
jak i tylko jednej wlasciwej...

- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
Widząc Wasze argumenty, można stwierdzić, że obaj macie rację.
Po prostu różny cel.
Po prostu różny cel.
- frater-lukas
- Kontaktowanie:
http://allegro.pl/pompa-olejowa-warszaw ... 23304.htmlkrys80 pisze:Witam.
- pompy oleju na allegro nie widzialem![]()
- opony YA-248 - na allegro ktos chce 500zl za sztuke...ale jakos nie widac by szly...choc pewnie nie jeden by kupil...tylko cena troche wygórowana..choc transport z rosji..waga itp...to i cena wysoka...mysle ze jak by zrobic po 400zl..szly by odrazu...ja z miejsca bym komplet 5-ciu kupil
![]()
http://allegro.pl/pompa-olejowa-warszaw ... 23278.html
http://allegro.pl/kola-zuk-6-5-x-16-2-s ... 62391.html
trzeba szukać kół/opon do żuka, mi się udało kupić prawie nówki za niecałe 100 zł za sztukę z przesyłką, tłoki nówki 88,5 jeszcze w oryginalnym pudełku kupiłem ostatnio za 180 zł z przesyłką, w zeszłym roku na motobazarze w Łodzi widziałem przednie siedzenie za ok 150 zł (można było zamówić u jednego Ukraińca), lusterko wewnętrzne kupiłem za ok 12 zł, swego czasu na allegro chodziły za ok 60 zł, apteczki i lutlampy też były.
Gaz 69M/71
http://www.mojalbum.com.pl/Album=VYVHBYJR
http://www.mojalbum.com.pl/Album=VYVHBYJR
frater-lukas dzięki 
Tu akurat jest to proste - patrz wyżej - nazwa części i cena, czyli da się.
O to właśnie było pytanie, a nie o to ile coś mogłoby kosztować, albo ile kosztuje za granicą, albo, albo, albo...ja tam filologii nie kończyłem i nie posiadłem umiejętności krążenia wokół tematu bez jego dotknięcia
Może już wystarczy tego off-topa i zostawimy miejsce dla kolegów, którzy coś kupowali i znają odpwoiedź na pytanie

Tylko że trzeba rozróżnić brak prostej odpowiedzi od nieumiejętności jej udzieleniakrys80 pisze:...i jak to czesto bywa...na proste pytania...nie ma prostych odpowiedzijak i tylko jednej wlasciwej...

Tu akurat jest to proste - patrz wyżej - nazwa części i cena, czyli da się.
O to właśnie było pytanie, a nie o to ile coś mogłoby kosztować, albo ile kosztuje za granicą, albo, albo, albo...ja tam filologii nie kończyłem i nie posiadłem umiejętności krążenia wokół tematu bez jego dotknięcia

Może już wystarczy tego off-topa i zostawimy miejsce dla kolegów, którzy coś kupowali i znają odpwoiedź na pytanie
kb-autostyle pisze:Panowie.
Jeśli znacie jakieś realne ceny, za nieużywane graty
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
http://allegro.pl/stacyjka-gaz-i2232574738.html
Stacyjka - leżak magazynowy, do wyczyszczenia i zamontowania - 10zł
Stacyjka - leżak magazynowy, do wyczyszczenia i zamontowania - 10zł