Akumulator i bak w komandorce

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Sangraal
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Akumulator i bak w komandorce

Post autor: Sangraal » pt paź 29, 2004 9:00 am

Witam. Od pewnego czasu jestem posiadaczem komandorki z silnikem 2,4 diesla od Mercedesa. Jaki akumulator muszę kupić żeby dawał się odpalić w miarę bezproblemowo zimą i czy zmieści się on do skrzynki pod siedzeniem? Jak w oryginale były przyłączone przewody paliwowe do baku? W mojej są podłączone od dołu w lewym przednim rogu. Jest to dość niewygodne bo gdy jest mniej niż 1/3 baku to na podjazdach pociąga powietrze i zapowietrza pompę.
Nie miałem kłopotów, kupiłem Gazika.

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » pt paź 29, 2004 9:47 am

mam dokłądnie tak samo przewodyu paliwowe z tym że powrót zrobiłem w miejsce gdzie był bagnet do mierzenia poziomu paliwa, na podjazdach mi nie zasysa powietrza nawet jak mam w zbiormiku tylko 15 l. Akumulator to mam 92AH i 540 A i w zimie kręci bez problemu a do skrzynki to czy się mieści tego nie wim bo ja tą skrzynke powiększałem w latach kryzysu akumulatorowego na taki wielki akumulator staroski.
Ale obecnie te akumulatory są nie za duże gabarytowo więc myśle że wejdzie. A ja mam też merca silnik z tym że 2.2.
Gazy 69

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » pt paź 29, 2004 10:23 am

Dodam że durzy wpływ a odpalanie diesla w zimie ma jakość oleju :-?

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » pt paź 29, 2004 11:18 am

ja mam zalenego olejem TURDUS co jest stosowany do maszyn budowlanch pracujących w bardzo trudnych warunkach
Gazy 69

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”