auto hub sprzęgiełko

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

andszu
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

auto hub sprzęgiełko

Post autor: andszu » sob wrz 15, 2007 7:27 pm

wprawdzie na temat sprzęgiełek już wiele napisano, ale mam jedno techniczne pytanie. na wianuszek przykręcany trzema śrubkami do docisku łożyska przychodzi część, która ma trójkątne zęby skierowane wzdłuż osi koła. Część ta wyposażona jest na obwodzie w dwa wypusty, które mieszczą się w wycięciach (ok 1,5 cm) zakładanego w dalszej kolejności zespołu.
Moje pytanie brzmi - w którym miejscu wycięcia powinien znaleźć się wypust - w środku, czy na którymś z końców wycięcia. Pytam o to, gdyż rozbierając oba sprzęgiełka w moim Trupku wypusty te były zlokalizowane w innych miejscach. Z górydzięki za pomoc. Andrzej

andszu
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: andszu » śr wrz 19, 2007 8:59 am

wprawdzie się podpowiedzi nie doczekałem, ale jak widzę odwiedzin mojego pytania było trochę. Rozebrałem jeszcze raz sprzegiełka i wyczyściłem je dokładnie ze smaru. Okazało się, że pierścień z wycięciami, o który pytałem obraca sie dookoła i nie jest istotne w którym miejscu wycięcie nachodzi na wypusty. Wlasne doświadczenia są jednak najcenniejsze.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Awatar użytkownika
MTB21
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: MTB21 » czw wrz 20, 2007 7:20 pm

U mnie ten wypust jest na środku tej przestrzeni 1,5cm.Pozdrawiam
Trooper 2.8TDI po lekkich modyfikacjach silnika

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”