problem z silnikiem
Moderator: Albert_N
problem z silnikiem
witam mam problem z silnikiem 2.8TD 92 rok. nieraz jest dobrze a nieraz gasnie na wolnych obrotach i nie jedzie tak jak ma jechac. co mu sie moze dziac?
Gdyby na gównie szło zarobic, biedni rodzili by sie bez dupy
Re: problem z silnikiem
zacznij od filtrów
wymienione filtry rozrzad kompletny olej.moze pompa nie daje wlasciwego cisnienia?
a czy te problemy nie powstały po wymianie tych wszystkich rzeczy 

Pozdr,
Swiebod
Troopek 2,6Mpi 1990r
Swiebod
Troopek 2,6Mpi 1990r

nie. po wymianie zrobilem okolo 2 tys km juz i dopiero teraz zaczelo sie dziac takie cos
wszystkie wężyki podciśnienia sprawdź
-
- jestem tu nowy...
Witam ,prawdopodobnie powietrze w paliwie ,może filtr paliwa trzeba dokręcić lub na dole ten czujnik od wody wraz z drenażem ,no i przewody paliwowe powymieniać na nowe ,pozdrawiam
juz zlokalizowalem problem. w pompie wtryskowej jest cos jakby elektromagnes lub jest to jakis regulator cisnienia (nie wiem dokladnie) dostal plusa z aku na ostro i wszystko pali i jest ok. ale musze teraz to zrobic tak jak ma byc. chyba sie zawiesza, bylem w sklepie pytalem sie o ten regulator i nie ma takich rzeczy...
-
- jestem tu nowy...
Kolego a może chodzici o wyłącznik elektromagnetyczny który odcina paliwo w celu zgaszenia silnika. Jeśli podajesz plusa "na ostro" to znaczy, że instalacja od stacyjki gdzieś walnięta.
Trooper 2.8 TDI
no chyba o to mi chodzi. czyli po zaplonie on ma miec plusa caly czas i wtedy puszcza paliwo? dobrze rozumie? i chodzi normalnie? ale jak ma plusa na ostro to normalnie gasze stacyjka wiec troche nielogiczne