zacisk hamulca tył

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
zabiszon
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

zacisk hamulca tył

Post autor: zabiszon » wt sie 17, 2010 9:01 am

Witam
mam pytanko. Czy zacisk hamulca tylny w trupku 2.6 (1988r) jest taki sam jak w Oplu Frontera ?? bo ostatnio miałem problem z wachaczem i wziąłem ze szrotu od opla i niby taki sam a nie pasował. Jakieś inne mocowania itd. choć wizualnie zdawały sie identyczne. Potrzebuję cały tylny zacisk i mam do kupienia od opla i nie wiem czy szukać czegoś na allegro czy ryzykować
Żabiszon

Awatar użytkownika
Nahen

Re: zacisk hamulca tył

Post autor: Nahen » wt sie 17, 2010 10:49 pm

Nie widziałem tego od Opla na oczy ale stawiam, że nie ma ręcznego w zacisku co raczej dyskwalifikuje go jako zamiennik. Szukałem ostatnio tylnych zacisków i wychodzi na to, że tylko od Troopera sa OK a wszystko inne jest tylko podobne. Skolei ceny na allegro są dość "kontrowersyjne" delikatnie mówiąc, i jakos nei uśmiechało mi się zapłacić za jeden zacisk 400-500 PLNów skoro za około 1000 mozna kupić cały tylny most z zaciskami... Ale cóż życie...
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo ;) )

mariojura
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mariojura » pt sie 20, 2010 9:04 am

K***a a w stanach taki zacisk 50-60 dolców :evil:. U mnie posypały się te małe zębatki od samoregulatorów w obu zaciskach. W trakcie normalnej eksploatacji nie ma problemów ale co jakiś czas muszę ręcznie podstawiać hamulce (jak w starej ciężarówce :D ) bo ręczny podupada.
Trooper 2.8 TDI

Awatar użytkownika
mazur73

Post autor: mazur73 » pt sie 20, 2010 2:16 pm

u mnie w prawym tylnym też padł ręczny i też mam zamiar kupić nowy , poszukaj uważnie bo ja znalazłem za 470 zł
http://www.mazur73.pl/
Trooper 2,8td 88 r long
Cadillac Seville 4,6l , 306 KM

Awatar użytkownika
Nahen

Post autor: Nahen » pt sie 20, 2010 4:47 pm

Za 400 PLNów normalnie na wllegro chodzą. Ja mam w czterech literach ręczny i jak na razie od kilku lat diagności tez nie zwracają uwagi (chyba nie łapią gdzie jest wajha ;) )
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo ;) )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”