d-max
Moderator: Albert_N
Re: d-max
Jeździłem raz
z automatem nawet przyśpieszał, komfort jak w pickupie - szału nima, szału nima
zdecydowanie nie podoba mi się przednie zawieszenie na drążku skrętnym 

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

Trzy takie katują młodzi gniewni geodeci w gdańskim "WBGiTR" Auta jeszcze żyją
Robione to to jest na Filipinach m.in. Niewiem skąd do nas trafiają ale stawiam, że właśnie z tamtąd z racji kiery po lewej a na pewno z tamtąd trafiają do USA razem z Alterrą. Ponoć silniki w nich montowane są przyzwoite i 2.5 i 3.0 w dyszlu. (Byl moment przez który myślałem że ten 3.0 to ta sama padaka co w Trooperze ale okazało się, że to całkiem inny i normllany silnik.
Autko jak każdy pickup w tej chwili wersje i wyposazenie, zawieszenie... bo ja wiem czy ten przód jest taki "zły"? Pracuje, radę daje na dziurach więc chyba nie ma co mu specjalnie zarzucić.
Przy cenie i gwarancji jaką daja warty zastanowienia.
Gdybym miał kupowac (tfu!) pickupa to pewnie kupiłbym D-maxa właśnie
Ale raczej przez sentyment do marki niż z pobudek racjonalnych. Prawda jest, że to autko w zasadzie zbierało zawsze same pochwały od momentu kiedy weszło na rynek.

Robione to to jest na Filipinach m.in. Niewiem skąd do nas trafiają ale stawiam, że właśnie z tamtąd z racji kiery po lewej a na pewno z tamtąd trafiają do USA razem z Alterrą. Ponoć silniki w nich montowane są przyzwoite i 2.5 i 3.0 w dyszlu. (Byl moment przez który myślałem że ten 3.0 to ta sama padaka co w Trooperze ale okazało się, że to całkiem inny i normllany silnik.
Autko jak każdy pickup w tej chwili wersje i wyposazenie, zawieszenie... bo ja wiem czy ten przód jest taki "zły"? Pracuje, radę daje na dziurach więc chyba nie ma co mu specjalnie zarzucić.
Przy cenie i gwarancji jaką daja warty zastanowienia.
Gdybym miał kupowac (tfu!) pickupa to pewnie kupiłbym D-maxa właśnie

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Robilismy kilka szt. , nuffki szt od dealera, pod zamowienie do jednego z parkow narodowych. Mialem wiec okazje deko poogladac.Mroczny pisze:tak sobie dumam
dobre to to? robione w japonii czy gdzieś indziej? coraz więcej tego jeździ, z wyglądu przytomne, cena i gwarancja na poważny plus..
ma ktoś? zdania nie mam zupełnie, nie siedziałem nawet
Chyba najsensowniej zrobiony pickup z nowych. Piekna rama, duza, mocna, przyjemne wykonanie i dosc poprawnie spasowane. Nie tylko blachy ale i plastiki. Silniczki zwawe, choc jedynie z manualami mielismy. 3,0 chyba jedyne z nielicznych w dieslu 3,0 ktore robi i chyba nie wybucha.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

To dość nowe silniki te 3.0 więc może jeszcze nie nadszedł czas "wybuchu"
Ale fakt, że auta sprawują się OK i wyglądają fajnie.

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

Witam, Isuzu D-max mam z 2004r. od 2007r. kupione z przebiegiem 40000km.(skrzynia automat). W tej chwili przebieg 200000km. wymieniane tylko klocki i oleje, jak na razie bez awarii. W chwili obecnej z serwisem nie ma problemu (pierwsza wymiana klocków hamulcowych - zakup w Niemczech) Zamontowane osłony podwozia, snorkel i zawieszenie Ironman, opona wchodzi 265/75/16 i nie obciera. Jazda po twardym ok, w terenie radzi sobie jak na swoje gabaryty całkiem dobrze.
Isuzu D-Max 3.0D
BFG MT II 245/75/16
Iron Man 2"
BFG MT II 245/75/16
Iron Man 2"
witam:)
Dawno nic nie pisalem ale moze dzisiaj po prostu mam powod.
Kupilem D-maxa 3.0.
http://www.finn.no/finn/car/used/object ... 947629.jpg
Fajnie sie tym jezdzi ale myslalem , ze wiekszego ma kopa.
Poki co nie mam stresa bo gwarancji jest u nas 5 lat.
Gdyby ktos miel jakies rady dot eksploatacji to chetnie poslucham.
P.S Starego mi szkoda sprzedac. CHyba go bede dopieszczal w wolnych chwilach.
Dawno nic nie pisalem ale moze dzisiaj po prostu mam powod.
Kupilem D-maxa 3.0.
http://www.finn.no/finn/car/used/object ... 947629.jpg
Fajnie sie tym jezdzi ale myslalem , ze wiekszego ma kopa.
Poki co nie mam stresa bo gwarancji jest u nas 5 lat.
Gdyby ktos miel jakies rady dot eksploatacji to chetnie poslucham.
P.S Starego mi szkoda sprzedac. CHyba go bede dopieszczal w wolnych chwilach.
BMW X5 3.0 D rocznik 2002
Starego bede piescil w wolnych chwilach, juz niedlugo nabierze wartosci muzealnej. Pozatym w krotkiej budzie wyjatkowo fajny do jazdy po miescie w zimie. Nie ma wiec zmartwienia, ze pojdzie na zyletki. A ha... do kosciola mam na piechote heheh.
- apede
-
- Kontaktowanie:
A macie tam w ogóle parafie rzymskokatolickie?
loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Czy na pewnozagaj1 pisze:Jeździłem razz automatem nawet przyśpieszał, komfort jak w pickupie - szału nima, szału nima
zdecydowanie nie podoba mi się przednie zawieszenie na drążku skrętnym

Tu jest jakis amor ze sprezyna ale nie bardzo to wiarygodne chyba:
http://www.sonirodban.com/dmax.html
Czy D-Max (jesli ma drążki) to nie jest Frota B technicznie i karoseryjnie

- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Pewien jestes?alfik pisze:Trzeba dokładnie czytać: 4x2 ma sprężyny śrubowe a 4x4 drążki skretne.

http://www.flickr.com/photos/45239832@N08/5692130984/
Rdza....
Dla wszystkich wlascicieli D-max informacja na temat rdzy.
Wlasnie zatwierdzili mi lakierowanie wszystkich 4 drzwi z powodu wychodzacej rdzy spod dolnych listew okiennych.
Na wiosne lakierowana byla klapa tylna z powodu rdzy na styku z platikowa wkladka na pace.
NIe byl lekko ale D-max ma dosc solidna gwarancje na nadwozie i tylko trzeba pilnowac aby serwis dokonal inspekcji podczas serwisowania. Ja nie serwisuje samochodu w serwisie firmowym ale na inspekcje rdzy podjechalem we wlasciwym czasie i wbilem do ksiazeczki.
Z pozostalych usterek to wlasnie dostalem wezwanie na zamontowanie jakiegos podgrzewanego elementu w ukladzie wentylacji silnika.
Mam nadzieje ze dzieki temu silnik przestanie przerazliwie piszczec przez pierwsze kilka minut jazdy w zimie....
Poza tym ostatnio wymienilem podnosnik szyby w drzwiach kierowcy bo chrupal.
A poza tym to wlasnie wchodzi do sprzedazy najnowszy D-max z biturbo. Do tego troche wiekszy i ma kontrole trakcji.
Jutro ide na jazde probna:)
Dla wszystkich wlascicieli D-max informacja na temat rdzy.
Wlasnie zatwierdzili mi lakierowanie wszystkich 4 drzwi z powodu wychodzacej rdzy spod dolnych listew okiennych.
Na wiosne lakierowana byla klapa tylna z powodu rdzy na styku z platikowa wkladka na pace.
NIe byl lekko ale D-max ma dosc solidna gwarancje na nadwozie i tylko trzeba pilnowac aby serwis dokonal inspekcji podczas serwisowania. Ja nie serwisuje samochodu w serwisie firmowym ale na inspekcje rdzy podjechalem we wlasciwym czasie i wbilem do ksiazeczki.
Z pozostalych usterek to wlasnie dostalem wezwanie na zamontowanie jakiegos podgrzewanego elementu w ukladzie wentylacji silnika.
Mam nadzieje ze dzieki temu silnik przestanie przerazliwie piszczec przez pierwsze kilka minut jazdy w zimie....
Poza tym ostatnio wymienilem podnosnik szyby w drzwiach kierowcy bo chrupal.
A poza tym to wlasnie wchodzi do sprzedazy najnowszy D-max z biturbo. Do tego troche wiekszy i ma kontrole trakcji.
Jutro ide na jazde probna:)
Na zdjeciu jest zawieszenie przednie bez polosi napedowej z drazkiem skretnym a wedle linka zamieszczonego powyzej samochody z napedem na jedna os powinny miec sprezyny.
Juz po jezdzie probnej najnowszym D-maxem:)
Z przodu sa sprezyny z tylu po staremu piora.
Silnik 2,5 twinturbo dynamika nie ustepuje 3.0 ze starego.
Bardzo dobrze przyspiesza i nie chalasuje bardziej niz wypada.
Jest wiekszy i wyzszy niz stary D-max,
Automatyczna 5 stopniowa skrzynia biegow z opcja zmiany sekwencyjnej. Rewelacyjna.
Juz po jezdzie probnej najnowszym D-maxem:)
Automatyczna 5 stopniowa skrzynia biegow z opcja zmiany sekwencyjnej. Rewelacyjna.
Też wczoraj jeździłem i to jet pierwszy pickup który mi się podoba. W jeździe jest przepaść w porównaniu do konkurencjih5n1 pisze: Juz po jezdzie probnej najnowszym D-maxem:)

Tak mi się spodobał, że sobie kupię

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Też jeździłem, szybko, cicho, wygodnie, cena rozsądna, ale.... w teren tym nowym to by mi było szkoda się pchać
Stary jakoś bardziej użytkowy chyba.

To ma być dupowóz, który w zimie dowiezie mnie tam gdzie nie mogę dojechać osobówką, przewiezie rowery, narty itp. + turystyka poza drogami utwardzonymiMisiek Bielsko pisze:Też jeździłem, szybko, cicho, wygodnie, cena rozsądna, ale.... w teren tym nowym to by mi było szkoda się pchać![]()

W teren mam inne auta