Opony - ciekawostka i prośba o opinie
Moderator: Albert_N
- vobo
-
- Kontaktowanie:
Opony - ciekawostka i prośba o opinie
Rozmawiałem wczoraj z Panem Jackiem, właścicielem serwisu w Otrębusach i zapytałem o opony (wiem, że jeździ w rajdach jeepem i ma 3 troopery):
pytałem konkretnie o Mamuty z Janpolu w rozmiarze 31x10,5 R15 MT - stwierdził, że do mojej jazdy będą lepsze BF Goodrich 235x80 R16 AT - ponoć lepiej robią w błocie - bo tam, gdzie MTek orze koleinę to ATek się jakby wetnie i może jechać z boku.
Twierdzi też, że jak z Janpolu, to w teren lepsze są URANAGO niż Mamuty - kolega Jarek4x4 mówił co innego.
co o tym sądzicie (chodzi o opinię tych co jeżdżą w cięższym terenie)
sam jeżdżę 50% czarne, 50% błota, nieraz głębokie
w sumie nie chciałbym wydać zbyt wiele, skoro nie widać różnicy :]
(uranago 290zł, mamut 350zł, BF Goodrich 535zł,
a felgi 15-stki już mam)
pozdrawiam,
Maciek
pytałem konkretnie o Mamuty z Janpolu w rozmiarze 31x10,5 R15 MT - stwierdził, że do mojej jazdy będą lepsze BF Goodrich 235x80 R16 AT - ponoć lepiej robią w błocie - bo tam, gdzie MTek orze koleinę to ATek się jakby wetnie i może jechać z boku.
Twierdzi też, że jak z Janpolu, to w teren lepsze są URANAGO niż Mamuty - kolega Jarek4x4 mówił co innego.
co o tym sądzicie (chodzi o opinię tych co jeżdżą w cięższym terenie)
sam jeżdżę 50% czarne, 50% błota, nieraz głębokie
w sumie nie chciałbym wydać zbyt wiele, skoro nie widać różnicy :]
(uranago 290zł, mamut 350zł, BF Goodrich 535zł,
a felgi 15-stki już mam)
pozdrawiam,
Maciek
Samiec 1.9TD rodem z Hiszpanii
Czegoś mocnego.....Adamo pisze:ciekawe czego się gość najarał
![]()
Mamut robi w błocie zajebiście. BFG AT to mam w jeepie do jazdy po czarnym i ewentualnie polnej drodze.
ATek w średnimm czy cięższym aucie sie w teren poważniejszy nie bardzo nadaje. Co innego w lekkim samuraju. Nie słuchaj gościa, bierz mtki
kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT
Nie sluchaj dziwnie gada. Uragano robi bardzo kiepsko w błocie, szybko sie zakleja a bardzo słabo i wolno sie oczyszcza, jest strasznie sliska., ciezko sie np zaprzec wyciagajac kolege wyciagarka. Generalnie nie polecam. Mamut za to jak najbardziej, choć chyba lepiej szukac nalewki o nazwie Puma nie z Janpolu(najwieksze odstepy od klocków):)2
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
-
- vobo
-
- Kontaktowanie:
jeszcze pytanko o takie opony:
Fedima Extreme evolution
http://www.opony-4x4.pl/
są w tej samej cenie co Mamuty,
a wyglądają troszke lepiej, jednak szukam opinii jak się sprawują w błocie i na asfalcie
pozdrawiam,
Maciek
Fedima Extreme evolution
http://www.opony-4x4.pl/
są w tej samej cenie co Mamuty,
a wyglądają troszke lepiej, jednak szukam opinii jak się sprawują w błocie i na asfalcie
pozdrawiam,
Maciek
Samiec 1.9TD rodem z Hiszpanii
-