Isuzu VX (vehicross) - informacje, manuale, instrukcje
Moderator: Albert_N
Re: Isuzu VX (vehicross) - informacje, manuale, instrukcje
Dzięki za linka.
Sprawdzałem już VIN za 30 zeta w autoDNA.pl i... To był mój błąd. Poza faktem, że niby w 13 krajach nie ma zgłoszenia o kradzieży, to niczego się nie dowiedziałem. No oczywiście poza całą specyfikacją.
Zależałoby mi na sprawdzeniu:
- przebiegu (spisywanego pewnie przy przeglądach)
- historii wypadków (nie zależy mi, aby był bezwypadkowy, ale chciałbym mieć pewność, że nie był przeznaczony do kasacji).
Czy ktoś ma pomysł, gdzie takie informacje uzyskam. Albo ktoś mi może pomóc? A może serwis Opla? Będą mieli dostęp do baz Isuzu?
Sprawdzałem już VIN za 30 zeta w autoDNA.pl i... To był mój błąd. Poza faktem, że niby w 13 krajach nie ma zgłoszenia o kradzieży, to niczego się nie dowiedziałem. No oczywiście poza całą specyfikacją.
Zależałoby mi na sprawdzeniu:
- przebiegu (spisywanego pewnie przy przeglądach)
- historii wypadków (nie zależy mi, aby był bezwypadkowy, ale chciałbym mieć pewność, że nie był przeznaczony do kasacji).
Czy ktoś ma pomysł, gdzie takie informacje uzyskam. Albo ktoś mi może pomóc? A może serwis Opla? Będą mieli dostęp do baz Isuzu?
- Xshyshtoff
-
- Kontaktowanie:
hhhmm...
mnie sprawdza kolega z ubezpieczalni.. ale tylko europejskie..
sprawdzę u kolegów z za oceanu..
A autko .. FAJNE
kolerek extra wybrałeś.. 
mnie sprawdza kolega z ubezpieczalni.. ale tylko europejskie..
sprawdzę u kolegów z za oceanu..
A autko .. FAJNE

Vehicross był ale się zbył
Mitzcek Monterrro-lubi podróże duże i nie duże
GOT Gekon Offroad Team
GOT Gekon Offroad Team
Przesłać Ci VIN na priva?Xshyshtoff pisze: sprawdzę u kolegów z za oceanu..
Kolorku nie wybierałem. Doskonale wiesz, że w przypadku vehi bierze się to, co pojawia się na rynku. Bo jest tego tyle, co kot napłakał. Obecnie nawet w Niemczech jest dosłownie jedna sztuka.Xshyshtoff pisze: A autko .. FAJNEkolerek extra wybrałeś..
![]()
I jeszcze jedna sprawa. Gdybym miał już kupować i chciałbym sprawdzić stan ramy (głównie), napędów, silnika i reszty to u kogo mogę to zrobić w okolicach Wrocławia. Bo tam pewnie będę autko oglądał. Znacie jakiegoś fachurę?
Jeszcze jedno, jeżeli chcesz zadziałać z VIN-em na vehicross.info, to już tam pytam. Na razie jednak bez większego odzewu.
- Xshyshtoff
-
- Kontaktowanie:
aahhhaaa???!!!
to znalazłeś samochód w polszcze? czyli to jest krajówka przez kogoś odnowiona? a dawno temu przywieziona?
hhmm.. bo na mobile.de było kilka.. w Białymstoku czarny.. litwini mieli dwa..
Damian sprzedawał/sprzedał/sprzedaje.. ciekawe który Ci się trafił
delta. Ale należy uważać bo tani nie jest. Prawdę powie, wszystko zrobi , rachunek wystawi.. robi TODy i Troopy 3.0, Axiomy przerabia z 2wd na 4wd.. Vehi naprwiał kilka.. Może się okazać że jeśli ten ma polską historię /czyli mogło coś nie robić w nim/ to duuuże prawdopodobieństwo że auto było u niego..
odnośnie ramy, napędów to powiem tak: nie znam nikogo kto traktował by vehiego gorzej niż ja
. I gdybyś zaglądnął do mojego auta to nie dasz rady ocenić stanu zużycia. Tzn. jeśli w czasie jazdy próbnej nic nie turkoce, szarpie, skrzeczy, kopci i normalnie TOD świeci to jest git. Moja rama traktowana na bierząco wodą i błotem nie wykazuje oznak rdzawego zużycia. A mówiąc szczerze lekko nie miała.. Bo po imprezie auto stało przez dwa-trzy tygodnie do następnego rajdu bez mycia..
Ale fakt jest taki - p. Andrzej prawdę Ci powie.. nr do niego: 501151719
o vin-ie też do niego
to znalazłeś samochód w polszcze? czyli to jest krajówka przez kogoś odnowiona? a dawno temu przywieziona?
hhmm.. bo na mobile.de było kilka.. w Białymstoku czarny.. litwini mieli dwa..
Damian sprzedawał/sprzedał/sprzedaje.. ciekawe który Ci się trafił

Gdybym miał już kupować i chciałbym sprawdzić stan ramy (głównie), napędów, silnika i reszty to u kogo mogę to zrobić w okolicach Wrocławia. Bo tam pewnie będę autko oglądał. Znacie jakiegoś fachurę

odnośnie ramy, napędów to powiem tak: nie znam nikogo kto traktował by vehiego gorzej niż ja

Ale fakt jest taki - p. Andrzej prawdę Ci powie.. nr do niego: 501151719
o vin-ie też do niego
GOT Gekon Offroad Team
GOT Gekon Offroad Team
Trochę w Polsce, trochę w Niemczech, bo gość mieszka i tu i tu. Ale auto na polskich blachach.
Link do ogłoszenia:
http://olx.pl/oferta/isuzu-vehicross-CI ... 36303445ff
No, a zdjęcia z odnowy, jak podsyłałem wyżej. Samochód ma numer seryjny 0410, więc jest dość z początku produkcji.
Aha, rozmawiałem z P. Andrzejem z Delty (dzięki za namiar). Przyznał, że nie ma problemu i auto mi sprawdzi, a jak będzie trzeba to wszystko w nim naprawi. Super, bo w Isuzu Polska (też dzwoniłem) usłyszałem, że nie ma szans na jakiekolwiek części do tego samochodu.
Jest jeszcze jakiś człowiek w Krakowie, który serwisował auto Damiana (chyba sprzedał w końcu - kiedyś z nim mailowałem). Miałbym bliżej, bo mieszkam między Krakowem, a Katowicami.
Link do ogłoszenia:
http://olx.pl/oferta/isuzu-vehicross-CI ... 36303445ff
No, a zdjęcia z odnowy, jak podsyłałem wyżej. Samochód ma numer seryjny 0410, więc jest dość z początku produkcji.
Aha, rozmawiałem z P. Andrzejem z Delty (dzięki za namiar). Przyznał, że nie ma problemu i auto mi sprawdzi, a jak będzie trzeba to wszystko w nim naprawi. Super, bo w Isuzu Polska (też dzwoniłem) usłyszałem, że nie ma szans na jakiekolwiek części do tego samochodu.
Jest jeszcze jakiś człowiek w Krakowie, który serwisował auto Damiana (chyba sprzedał w końcu - kiedyś z nim mailowałem). Miałbym bliżej, bo mieszkam między Krakowem, a Katowicami.
Koledzy z USA/Kanady już działają.
Na razie dowiedziałem się, że auto:
- nie było kradzione,
- nie miało szkody całkowitej.
A to już bardzo dużo.
Na razie dowiedziałem się, że auto:
- nie było kradzione,
- nie miało szkody całkowitej.
A to już bardzo dużo.
- Xshyshtoff
-
- Kontaktowanie:
tzn żeś ziom.
w Kraku działa maher pt.LOLEK. jest lepszy od delty.
tu masz namiar: 604823830
i proś kogoś w kogo wierzysz, żeby LOLEK jeszcze robił vehi...
tanio..
patrząc na ogłoszenie domniemywam że Kolo kupił vehi w stanach lekko uszkodzony, zrobił blachę i skórę /w wilgotnych nasłonecznionych stanach pękają skóry/ i tera Ci sprzedaje. cena jest lekko wysoka ale... to kwestia do negocjacji... w rzeczy samej autko warte ceny jeśli wszystko działa jak należy. Jednak osobiście za taką kase w Białymstoku bym wolał kupić.. Przynajmniej nie malowany i bez problemów.. Ale zgubiłemm gdzieś numer.. poszukam.
jeśli massz 10k euro looknij na mobile de. ładny był w Berlinie ....
przez ułamek sekundy
pomyślałem że zaproponuję Ci mojego. Ale to minęło równie szybko jak się pojawiło
masz mój nr?
w Kraku działa maher pt.LOLEK. jest lepszy od delty.
tu masz namiar: 604823830
i proś kogoś w kogo wierzysz, żeby LOLEK jeszcze robił vehi...
tanio..

patrząc na ogłoszenie domniemywam że Kolo kupił vehi w stanach lekko uszkodzony, zrobił blachę i skórę /w wilgotnych nasłonecznionych stanach pękają skóry/ i tera Ci sprzedaje. cena jest lekko wysoka ale... to kwestia do negocjacji... w rzeczy samej autko warte ceny jeśli wszystko działa jak należy. Jednak osobiście za taką kase w Białymstoku bym wolał kupić.. Przynajmniej nie malowany i bez problemów.. Ale zgubiłemm gdzieś numer.. poszukam.
jeśli massz 10k euro looknij na mobile de. ładny był w Berlinie ....
przez ułamek sekundy

masz mój nr?
GOT Gekon Offroad Team
GOT Gekon Offroad Team
Xshyshtoff,
tak, tak, ziom
Po kolei. Auto sprowadzone do Niemiec przez Amerykanina i tam odkupione przez Polaka. To tak w kwestii historii. Tak - uszkodzony był lekko z prawej strony. Czy wszystko działa? Gość deklaruje, że mi podstawi auto do sprawdzenia, gdzie tylko sobie życzę (Wrocław, Kraków). Więc nie omieszkam skorzystać.
Zadzwonię do Lolka. Daniel też go chwalił.
W Białymstoku chyba już poszedł jakiś czas temu.
W Berlinie jest nadal i ze zdjęć ładny, ale... Kurna jak pomyślę o tym, ile trzeba jeszcze włożyć siły w kupno tam, przejestrowanie, akcyzy, itd. To ani finansowo, ani czasowo mi się nie opłaca.
A Twój? Jak Ci przeszło przez chwilę, to może znów się pojawi?
Odezwij się plizzz na maila: m.bobakowski@gmail.com. Prześlij telefon, zadzwonię, pogadamy, może się spotkamy.
Z góry dzięki.
tak, tak, ziom

Po kolei. Auto sprowadzone do Niemiec przez Amerykanina i tam odkupione przez Polaka. To tak w kwestii historii. Tak - uszkodzony był lekko z prawej strony. Czy wszystko działa? Gość deklaruje, że mi podstawi auto do sprawdzenia, gdzie tylko sobie życzę (Wrocław, Kraków). Więc nie omieszkam skorzystać.
Zadzwonię do Lolka. Daniel też go chwalił.
W Białymstoku chyba już poszedł jakiś czas temu.
W Berlinie jest nadal i ze zdjęć ładny, ale... Kurna jak pomyślę o tym, ile trzeba jeszcze włożyć siły w kupno tam, przejestrowanie, akcyzy, itd. To ani finansowo, ani czasowo mi się nie opłaca.
A Twój? Jak Ci przeszło przez chwilę, to może znów się pojawi?

Odezwij się plizzz na maila: m.bobakowski@gmail.com. Prześlij telefon, zadzwonię, pogadamy, może się spotkamy.
Z góry dzięki.
- Xshyshtoff
-
- Kontaktowanie:
z natury jestem choleryk. szybko sie wnerwiam i szybko mi przechodzi. vehi teraz mnie nie wnerwia
Robię mu silnik. Wszystkie uszczelnienie, pierścienie, głowice, zawory, łożyska rozrząd, pompa - generalnie wygląda to na remont ale nie dlatego że coś było nie tak. po prostu stwierdziłem że by móc załozyć sprężarkę najpierw go doprężę i sprawdzę stan. ale jak zdjąłem głowice to zauważyłem że łożysko na kompresorze od klimy turkoce, że pompa wody hałasuje, że nie pamiętam kiedy był robiony rozrząd itak poleciało
a ponieważ nie jeżdżę w terenie to kupiłem motor
i mi się podoba
a Ty mówisz że szukasz vehiego... hhmm... mój ma wgniotkę przy klamce i prostowaną maskę.. bo drzewko się nie usunęło na czas z drogi..
potrzebne mu będzie takie coś jak temu z niemiec- wygładzenie i nowy lakier.. Mam to w planach. Ale.. Może Ty to mu zrobisz?
będę myślał przez weekend..

a ponieważ nie jeżdżę w terenie to kupiłem motor

a Ty mówisz że szukasz vehiego... hhmm... mój ma wgniotkę przy klamce i prostowaną maskę.. bo drzewko się nie usunęło na czas z drogi..

potrzebne mu będzie takie coś jak temu z niemiec- wygładzenie i nowy lakier.. Mam to w planach. Ale.. Może Ty to mu zrobisz?
będę myślał przez weekend..

GOT Gekon Offroad Team
GOT Gekon Offroad Team
Ok,
myśl
Jak coś to namiary na mnie masz.
Miłego weekendu.
PS
Odświeżenia lakieru, napraw się nie boję. Lolek by się tym zajął
Oczywiście wtedy kwestia ceny za taki egzemplarz. Ale to już temat na późniejszy etap negocjacji.
myśl

Jak coś to namiary na mnie masz.
Miłego weekendu.
PS
Odświeżenia lakieru, napraw się nie boję. Lolek by się tym zajął

Fajne są te auta... ale fajne głównie dla tego, że ich nie ma prawie wcale...
...ale ludzie... 41000zł za skrzyżowanie Troopera z Fronterą B....
logiki w tym nie ma ale i tak chcącego kupić trochę rozumiem
...ale ludzie... 41000zł za skrzyżowanie Troopera z Fronterą B....

logiki w tym nie ma ale i tak chcącego kupić trochę rozumiem

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Trochę skrzyżowanie, a trochę nie...
Jak to usłyszałem od gościa, który trochę się VX najeździł - to auto genialne zarówno w terenie, jak i na czarnym. No, a wygląd! Warto dać nawet więcej niż 40 tys.
Jak to usłyszałem od gościa, który trochę się VX najeździł - to auto genialne zarówno w terenie, jak i na czarnym. No, a wygląd! Warto dać nawet więcej niż 40 tys.
MarekBob pisze:Trochę skrzyżowanie, a trochę nie...
Skrzyżowanie jak nic.
Ale auto fajne

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
- Xshyshtoff
-
- Kontaktowanie:
skrzyżowanie?
hhmm..
przecież mówisz o rodzicach i dzieciiach
trooper to rodzic vx-a
frotka to rodeo,amigo więc też dziecko isuzu
ale nie możesz porównywać frotki i vx-a. no chyba że gabarytami. bo konstrukcyjnie to trooper. sorki. kupowałem człowiekowi który mieszka pod Andrychowem w gór/k/ach frotkę. inaczzej się siedzi, inaczej jeździ, nawet ten sam silnik inaczej napędza to auto. no i inna rama, napędy.. to nie to samo.. co vx. kupiliśmy troopera długiego..
najważniejsze co ludzi kręci. nietuzinkowość, ilość wyprodukowanych sztuk, innowacyjność konstrukcji.. wiele rzeczy których przaśni posiadacze samochodu nie rozumieją . rocznik, spalanie, ilość koni i "opinia kolegów" dla większości warunkuje zakup samochodu. ja kupiłem bo mi się podobał i ma tego "cosia" . tak jak renault avantime, jak citroen cx, xm /wymieniłem tylko te które miałem../. a teraz jak TDM-ka. moje pierwsze turystyczne enduro z 1991 roku. tylko teraz moja jest z 2011
. vx trzyma cenę i za chwilę może mieć notowania jak de lorean mogłem go mieć w tej samej cenie co vehi. teraz de loreana trudno kupić poniżej 100tyś. A też nie jest to samochód który ma jaieś wypasione silniki i super prowadzenie...
hhmm..
przecież mówisz o rodzicach i dzieciiach

trooper to rodzic vx-a
frotka to rodeo,amigo więc też dziecko isuzu
ale nie możesz porównywać frotki i vx-a. no chyba że gabarytami. bo konstrukcyjnie to trooper. sorki. kupowałem człowiekowi który mieszka pod Andrychowem w gór/k/ach frotkę. inaczzej się siedzi, inaczej jeździ, nawet ten sam silnik inaczej napędza to auto. no i inna rama, napędy.. to nie to samo.. co vx. kupiliśmy troopera długiego..
najważniejsze co ludzi kręci. nietuzinkowość, ilość wyprodukowanych sztuk, innowacyjność konstrukcji.. wiele rzeczy których przaśni posiadacze samochodu nie rozumieją . rocznik, spalanie, ilość koni i "opinia kolegów" dla większości warunkuje zakup samochodu. ja kupiłem bo mi się podobał i ma tego "cosia" . tak jak renault avantime, jak citroen cx, xm /wymieniłem tylko te które miałem../. a teraz jak TDM-ka. moje pierwsze turystyczne enduro z 1991 roku. tylko teraz moja jest z 2011

GOT Gekon Offroad Team
GOT Gekon Offroad Team
Boszzzzzz , Krzysiu to ty żyjesz ....
? Jak tam Vehik ? Jeździ jeszcze .....
?

Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
Plecak wyprawowy
- Xshyshtoff
-
- Kontaktowanie:
łoo dżizas!! Blublu!! ja sie leczę i leczę mojego vehiego. jemu poprawiam silnik do stanu fabrycznego a sobie ..
hhhmm... też do stanu "nic mi nie dolega"
Połamałem sie troszkę swego czasu i robie reha nadgarstka.. a vehi na warsztacie ze zdjętymi głowicami.
bawiliście się w niedzielę na pogorii?

bawiliście się w niedzielę na pogorii?
GOT Gekon Offroad Team
GOT Gekon Offroad Team
na pogorie jeżdżę tylko tyłek moczyć , nie jeżdżę już tam odkąd spierdzieliłem sprzęgło i przeguby od piachu 

Plecak wyprawowy
Plecak wyprawowy
- Xshyshtoff
-
- Kontaktowanie:
twoje przeguby słyszałem juz z 3km i od 2lat
szykujesz wyjazd na wakacje? znowu czarnogóra?

GOT Gekon Offroad Team
GOT Gekon Offroad Team
Lolka polecam w 100% - najlepszy spec od Isuzu
!
Daniel sprzedawal swojego vehi przez ... rok - a tu takie nagle zainteresowanie
Co do wygladu - to ... zawsze jak nim jedzilem to wszyscy sie gapili i zawsze na stacji benzynowej pytali "z ktorego roku to auto" -?! - Z przyszlosci !

Daniel sprzedawal swojego vehi przez ... rok - a tu takie nagle zainteresowanie

Co do wygladu - to ... zawsze jak nim jedzilem to wszyscy sie gapili i zawsze na stacji benzynowej pytali "z ktorego roku to auto" -?! - Z przyszlosci !

LC GRJ120
http://www.tlc.org.pl
http://www.tlc.org.pl
W tym roku Rumunia , z kolegą Grzegorzem z postu kilka pięter wyżej . A moje przeguby po prostu miały taki technologiczny dźwięk wtedyXshyshtoff pisze:twoje przeguby słyszałem juz z 3km i od 2lat![]()
![]()
![]()

Plecak wyprawowy
Plecak wyprawowy
Jakiś czas temu pod łódzkim Makro widziałem Vehi na zgierskich tablicach.
XJ 2,1 TD '93
zabudowy, kratki bezpieczeństwa, zderzaki, bagażniki...
zabudowy, kratki bezpieczeństwa, zderzaki, bagażniki...
- Xshyshtoff
-
- Kontaktowanie:
kiedyś.... kiedyś.. ze 4 lata temu, w łodzi był bordowy...Gregor887 pisze:Jakiś czas temu pod łódzkim Makro widziałem Vehi na zgierskich tablicach.
sprzedał się na miejscu. W sensie w łódzkim się sprzedał..

GOT Gekon Offroad Team
GOT Gekon Offroad Team
Panowie tak apropos.
Widziałem wczoraj ładnego vehi w KRK. Kolor niefabryczny jasno zielony.
Auto na krakowskich blachach.
Widziałem wczoraj ładnego vehi w KRK. Kolor niefabryczny jasno zielony.
Auto na krakowskich blachach.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć