Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max
Moderator: Albert_N
-
Troopek
-

autor: Troopek » sob lut 17, 2007 8:28 pm
Pozdro
Troopek
### Trooper 2,6i LPG Blos powered ###
### Sportek małżowiny

###
-
woszi

Mi tam frotki amigo czy inne rondle nie będą przeszkadzać absolutnie a może wręcz uda się zrobić coś takiego jak mała rywalizacja w terenie pomiędzy modelami

Troopek '89 dłuuuuugi
wspomnienie (SIĘ DOIGRAŁ)
-
Irek
-

Z tą Kijanką to może być cienko, bo zaproponowałem wszystkie marki sprzedające samochody produkowane przez Isuzu a KIA tu się raczej nie łapie.

Chyba że się mylę, a to jest też możliwe, bo przy tej ilości firm można dostać kręćka.
-
Troopek
-

autor: Troopek » ndz lut 18, 2007 11:26 am
No pewnie ze sie nie lapie.Ja po prostu mam w tym swoj prywatny

interes.
Pozdro
Troopek
### Sportek małżowiny

###
-
mazur73

autor: mazur73 » ndz lut 18, 2007 6:08 pm
osobiście jestem za dopuszczeniem wszystkich marek terenowych i nie terenowych. ja tolerancyjny jestem i ułomności innym wypominał nie będę

a tak na serio to liczy się integracja ludzi nie samochodów ale oczywiście w tym względzie ostatnie zdanie ma organizator jako że to on ponosi największy trud i on ma najwięcej do powiedzenia a tym co jako największy wkład wnoszą swoją obecnosć pozostaje sie zastosować do wymogów organizatora.
-
fourup

-
Kontaktowanie:
A według mnie - jeśli jest zlot ISUZU TROOPERa (i pochodnych) to powinno być zgodnie z nazwą. Oczywiście, jak ktoś przyjedzie Uazem, Gelą czy Kią - nie powinien być eksmitowany za to czym przyjechał, ale powinien mieć świadomość, że jedzie na zlot ISUZU i że to jest właśnie dominująca marka na imprezie.
A imprez wielomarkowych jest całkiem sporo. Może nawet zlot majowy strony 2006 uda się Chermolowi w tym roku zorganizować...
~fourup/zupka
Troopek był

Opuzu Frontper się już nie buduje...
GG:7509837
GSM:660264573
-
Mavv
fajnie jak bedzie duzo tropow

ale najwazniejsza jest zabawa i integracj

. Pytanko : jesli mam 5 osob w auci to co dalej

chodzi o wpisowe cieple posilki itd
-
Irek
-

Jako załogę zazwyczaj traktujemy obsadę samochodu do 4 osób, ale to nie jest jakiś wielki problem. Zawsze jedna osoba może się odchudzać
Tak na poważnie z tymi markami samochodów to oczywiście chciałbym trzymać się zasady: Isuzu i pochodne. Zlotów dla wszystkich terenówek jest do wyboru do...
-
Maciej_20
-

-
Kontaktowanie:
autor: Maciej_20 » wt lut 20, 2007 9:25 pm
Uwazam ze jak zlot troopkow to zlot troopkow a nie innych wynalazkow , więc pierwsza idea Irka byla ok , czyli troopki i ich pochodne pod innymi markami (tylko bez sciemy).
Jak przyjdą inne marki to nie bedzie zlot troopkow tylko impreza jak kazda inna i mozna przeniesć tamat na forum w inne miejsce a nie w dziale isuzu

-
mazur73

Moje zdanie jest takie że integracja jest ponad wszystko , niestety isuzu nie jest marką bardzo popularną i może się okazać że w okolicy jest jeden trooper poza twoim albo wcale i co z tego że raz na 5 lat wpadniesz na taki zamknięty zlot gdy przez następne lata ambitny sąsiad w innym aucie nie bedzie cię znał bo sam stworzyłeś podział ? Oczywiście widzę taki zlot jako bardzo dobry pomysł ale nie zamykał bym się na innych , można ograniczyć ich udział do samej obecności nie dopuszczać innych marek do pewnych konkurencji ,nie uwzględniać ich wyników w klasyfikacji itp ale nie powinno tworzyć się podziałów tam gdzie tak naprawde ich niema . Mieszkam w gdańsku a nieznam osobiście nikogo kto ma troopera (nie mówie że niema innych) natomiast mam znajomych z błota w innych markach i jak do tej pory nikt mi jeszcze nie powiedział "spadaj z trupem bo my sie z takimi nie bawimy ".
-
Mavv
trzeba sie skupic na tym zeby doszlo do zlotu

termin jest , miejsce jest i potrzebne sa auta 4x4 . najpierw uporajmy sie z organizacją

koniecznie

a potem robmy podziały ( ktore nie sa potrzebne , Mazur ma racje) . moze byc tak ze przyjadą 3 tropy i nici z integracji .
-
Maciej_20
-

-
Kontaktowanie:
autor: Maciej_20 » śr lut 21, 2007 11:04 pm
-
maskonur
- jestem tu nowy...

autor: maskonur » czw lut 22, 2007 10:04 am
to i ja sie dolacze do dyskusji
Stanowczo - jesli ma to byc zlot Isuzu to nalezy sie ograniczyc do tej marki. A zeby bylo wiecej samochodow to trzeba sie zajac reklama.
Poza tym wydaje mi sie ze nawet jak przyjedzie 10 zalog to bedzie calkiem milo - a nawet "integraca" moze okazac sie skuteczniejsza.
Moge porowanc ten typ zlotu ze zlotami motocyklowymi - tam tez sie robi albo ogolne (wszytstkie marki) albo zwiazne z jedna marka (Harley, Moto Guzzi, Junak, ...). Na takich "markowych" zlotach pojawienie sie innego pojazdu jest po prostu nietaktem
pozdrawiam
Pozdrawiam
Maskonur
-

autor: Troopek » czw lut 22, 2007 10:13 am
Panowie,panowie

,nie licytujmy sie ,kto ile imprez zalicza bo to sensu nie ma. Z jednej strony ja nic przeciwko autkom innych marek na zlocie nie mam.Jednak zeby nie robic z tej imprezy typowego rajdu 4x4 to wystarczy zastrzec ,ze ewentualne konkursy,proby spr. itp sa tylko dla trooperow a reszta moze sobie popatrzyc i pokibicowac.
Ewentualnie dla innych marek siakies zaproszenia czy limit samochodow ustalic i basta.Ja jezdze trupem,ale jak mu co odbije to mam tylko kijanke do jezdzenia,wiec na zlot juz nie bede mogl przyjechac? Smutno by mi bylo

Pozdro
Troopek
### Sportek małżowiny

###
-
kenga
- jestem tu nowy...

Problem można rozwiązać stosując odpowiednie nazewnictwo.
Jeśli to będzię
"Zlot użytkowników Isuzu i SYMPATYKóW marki",
to wszyscy się zmieszczą w tej formule. Wszak sympatyk nie musi być posiadaczem.
A o zdominowanie imprezy przez inne marki raczej bym się nie martwił, chętnych nie będzie aż tak wielu. Poza tym można zrobić próby wyłącznie dla markowiczów, tak jak napisał Troopek
No i jeszcze jedno (pewnie wsadzę kij w mrowisko

) - miłość do Troopka to jedno, a realizm to drugie. Jak ktoś utknie w błocie po osie to przyda się jakiś Partrol z blokadami żeby go wyciągnąć.

pozdrawiam
kenga
------------
Suzuki Grand Vitara XL7 V6 2.7
-
maskonur
- jestem tu nowy...

autor: maskonur » pt lut 23, 2007 3:26 pm
kenga
tym patrolem mnie przekonales

niech zyja sympatycy

Pozdrawiam
Maskonur
- jestem tu nowy...

autor: pablo1981 » ndz lut 25, 2007 7:25 pm
Szczecinek też będzie sztuk 1
pozdro.
SJ
-
Irek
-

No to wracam do konkretów!
Spotkanie:
Sieroczyn koło Człuchowa - Firma Canpol - Odejewski
Najładniejsza stacja paliw w Polsce w/g czytelników Truckera (kierowców ciężarówek) i jednocześnie Dealer koncernu GM.
http://www.odejewski.pl/
Baza Zlotu:
Ostrzyce - Pensjonat "U Stolema"
Miejsce doskonale znane uczestnikom imprez organizowanych przeze mnie, przyjazdna atmosfera i dogodne warunki dla zorganizowania bezpiecznej konkurencji dla terenówek. Zaplecze gastronomiczne i baza noclegowa na miejscu.
http://stolem2.webpark.pl/pensjonat.html
-
Maciej_20
-

-
Kontaktowanie:
autor: Maciej_20 » pn lut 26, 2007 11:24 pm
a czemu te 2 miejcowosci sa 100 km od siebie

-
Irek
-

Bo tak miało być w założeniach: impreza turystyczna, z trasą o długości 130 - 160 km z pominięcięm, w miare możliwości, asfaltów.
Cofnij się do moich wcześniejszych postów to znajdziesz.
-
Maciej_20
-

-
Kontaktowanie:
autor: Maciej_20 » pn lut 26, 2007 11:38 pm
Jesli asafalty beda w wiekszym stopniu pominiete to bedzie naprawde fajna imprezka

-
Irek
-

Jeśli mamy robić imprezę, to tylko fajną

-
Padre
- jestem tu nowy...

Irek, kiedy przewidujesz rozpoczęcie zapisów? Myślę, że im prędzej tym lepiej. Nawet wstępna lista uczestników zachęci niezdecydowanych no i będziemy mieli już jakiś obraz co do skali tego przedsięwzięcia. Podałeś wcześniej trochę szczegółów ale gdybyś mógł zebrać wszystko razem (terminy, opis tras, opłaty etc), nawet jako zarys ale w jednym miejscu, to byłby to dobry materiał do dyskusji. Boję się gdy tak na forum będziemy skakać od tematu do tematu, nastanie koniec kwietnia i ... (pukam w niemalowane).
Pozdrawiam,
Padre
(Trooper 2.6 + Vitara 1.6) * LPG
-
Irek
-

W sobotę mamy "Kaszuby Nocą" i zaraz po weekendzie otwieramy listę zgłoszeń.
-
Padre
- jestem tu nowy...

Właśnie dowiedziałem się, że tam gdzie ma być baza zlotu czyli w Ostrzycach jest super knajpka "u edzia" gdzie serwują mega dobre pstrągi.
(Trooper 2.6 + Vitara 1.6) * LPG