2,3B campo silnik przerywa, krztusi się przy obciążeniu
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
2,3B campo silnik przerywa, krztusi się przy obciążeniu
Witam dwa lata temu kupiłem mojego campo był cały zgnity pospawałem ramę i budę została jeszcze skrzynia ładunkowa, silnik ładnie odpalił na postoju bez problemu w kręcą się na obroty(chociaż prycha na pełnym gazie), podczas jazdy dusi się i przerywa wymieniłem cewkę zapłonowa (dałem z matiza) zmieniałem moduł w aparacie zapłonowym na jakiś zamiennik i na tym zamienniku to na postoju nawet nie w kręcą się w ogóle na obroty. Nawet założyłem gaźnik z fiata, czy na gazie czy na benzynie jest tak samo, teraz myślę czy może zaślepić ten egr chociaż wszystkie podciśnienia odłączyłem, poza aparatem zapłonowym. Koledzy co z tym robić w co włożyć ręce bo mi skończyły się pomysły. Myślałem jeszcze o przerobieniu aparatu zapłonowego na hallotron i moduł z poloneza, proszę o podpowiedzi za co się zabrać.
Ostatnio zmieniony czw lip 10, 2014 11:36 am przez sqadak-campo, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: 2,3B campo silnik przerywa, krztusi się przy obciążeniu
zmierzyć ciśnienie paliwa.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
-
- jestem tu nowy...
Na gazie jest tak samo jak na benzynie a ile powinno wynosić ciśnienie chyba do 2 atm
-
- jestem tu nowy...
Dzisiaj zaślepiłem EGR wywaliłem pompę powietrza, została jeszcze rura z kolektora wylotowego do ssącego, no i ten akumulator spalin nad kolektorem wydechowym, ale wywaliłem i zaślepiłem to ustrojstwo podciśnieniowe co daje spaliny do kolektora ssącego, może ktoś ma sprawny aparat zapłonowy żeby zobaczyć czy to on psuje robotę, mogę do kogoś wysłać swój żeby zobaczył czy u niego funga. Czy aparat zapłonowy z 2,6 jest taki sam albo podobny do 2,3?
Zmierzyłem ciśnienie na cylindrach, ma po 12 atm na każdy gar.
Zmierzyłem ciśnienie na cylindrach, ma po 12 atm na każdy gar.