Przedni napęd Trooper 2,6i
Moderator: Albert_N
Przedni napęd Trooper 2,6i
Witam
Mam pytanie gdzie mogę dostać i jak zadawać pytanie np. w sklepie internetowym jeśli potrzebuję sprzęgiełka automaty do Isuzu Troopera 2,6i (załączające przedni napęd).
Mam pytanie gdzie mogę dostać i jak zadawać pytanie np. w sklepie internetowym jeśli potrzebuję sprzęgiełka automaty do Isuzu Troopera 2,6i (załączające przedni napęd).
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Dorosły 1988 rok tylko że właściwie to teraz moja żonka nim śmiga a automat jest prostszy w obsłudze a ja kupiłem UAZ-a może kupię Troopera ale w wersji krótkiej oczywiście jak skończę z Uazem dopiero zaczynam w terenie. To rozumiem że mam uderzać Chermola.
A czy to prawda że opony muszą być jednakowe ze względu na napędy
?
A czy to prawda że opony muszą być jednakowe ze względu na napędy

Średnica opon musi być taka sama. Szerokość od biedy moze sie róznić nieznacznie między przodem a tyłem ale najrozsądniejsze wyjście to komplet 4 kół/opon o takich samych rozmiarach. NIestety nie ma w trooperze między osiowego mechanizmu różnicowego 

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

Prostsze w obsłudze sa sprzegięłka manualne.Wymagają tylko "wysiąścia"z fury i przekręcenia w jedną,albo drugą stronę.cleaning pisze: a automat jest prostszy w obsłudze
Sprzegiełka automatyczne niby zasprzeglają same,ale żeby wysprzęglić trzeba cofać.I wysprzegli,albo nie i wtedy warczy.Na ogół są to urzadzenia "zajechane" i w używanym samochodzie przeważnie niesprawne,doprowadzające kierowcę do białej goraczki.Zdecydowanie manuale!
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl