ISUZU AMIGO V6 3.1 czy warto kupić!!!!!
Moderator: Albert_N
ISUZU AMIGO V6 3.1 czy warto kupić!!!!!
Witam mam pytanie zamierzam kupić ISUZU AMIGO i chciałbym się dowiedzieć ile pali i czy wogóle warto go kupić. Jakie są ogólne koszty eksploatacji - czy jest drogi w utrzymaniu.
to ten silniczek 120KM? Miałem coś takiego w Chevim Lumina sedan i nawet nieźle posuwał 
sam silnik to klasyczny, amerykański, niewysilony aparat. I nawet mechanicy znają ten silnik.
Czy warto? Zależy od ceny i stanu technicznego. Jeśli to stary grzmot, to szukanie nietypowych części typu alternator, czy jakaś inna pompa może być mocno upierdliwe.
Zużycie paliwa? W Luminie spalał mi mniej paliwka niż w Mitsu Galant 2.4, więc tragedii nie ma
Na polskie wychodziło to 8-10l/100km przy cruisingu highwayem z przepisowymi prędkościamy (czyli do 110kph).

sam silnik to klasyczny, amerykański, niewysilony aparat. I nawet mechanicy znają ten silnik.
Czy warto? Zależy od ceny i stanu technicznego. Jeśli to stary grzmot, to szukanie nietypowych części typu alternator, czy jakaś inna pompa może być mocno upierdliwe.
Zużycie paliwa? W Luminie spalał mi mniej paliwka niż w Mitsu Galant 2.4, więc tragedii nie ma

Jeep Grand Cherokee 4,7 Quadra Drive
no mi wychodzi że to V6 to 125KW więc prawie 170KMNazhir pisze:to ten silniczek 120KM? Miałem coś takiego w Chevim Lumina sedan i nawet nieźle posuwał
Zużycie paliwa? W Luminie spalał mi mniej paliwka niż w Mitsu Galant 2.4, więc tragedii nie maNa polskie wychodziło to 8-10l/100km przy cruisingu highwayem z przepisowymi prędkościamy (czyli do 110kph).
od luminy i reszty hamerykanckich szitów różni go osprzęt.
chodzi całkiem przyzwoicie co do znajomości przez mechaników to bym się sprzeczał jakoś nie bardzo się kwapią zaglądać do tego klamota ale jego prostota zbliżona jest do cepa więc sam sobie z nim radze.
mi spalanie w rodeo oscyluje w okolicach 15l ale na trasie schodzi niżej jeśli w polsce są jakieś trasy