Witam, motam przeszczep wskaznikow(wysokosciomierz, przechylomierz,termometr) z isuzu do innego autka.
Gdzie szukac czujnikow temperatury zewnetrznej i wewnetrznej, gdzie sa umieszczone w samochodzie?, bo zestaw byl juz wymontowany, ale te czujniki zostaly i nie moge ich znalaezc - a autko idzie za pare dni pod prase(jak to na zlomie bywa).
Trooper-zestaw wskaznikow dodatkowych
Moderator: Albert_N
- fourup

- Kontaktowanie:
przechylomierz i wysokosciomierz na pewno nie sa standardowym wyposazeniem troopka (chyba, ze jakas dziwna wersja typu full wypas na zamowke) i (o ile znam sie na polityce) to powinny dzialac bez zadnych czujnikow zewnetrznych. jesli chodzi o termometr to wewnetrzny powinien byc zamontowany wewnatrz obudowy tego ustrojstwa (bo domyslam sie, ze to jest "dostawiany" zestaw), a zewnetrzny - najlepsza metoda jest isc za kablami (jakies na pewno wystają, albo gonia luzno pod deska lub tapicerka).
powinienes tez sprawdzic ile wystaje z tego pudelka kabelkow (ja obstawiam 3-4 przewody) z tego dwa na pewno ida do zasilania
jesli nie uda Ci sie znalezc czujnika temp zewnetrznej - trzeba bedzie dobrac jakis zamienny w sklepie z czesciami elektronicznymi i zarobic (koszt od kilkudziesieciu groszy do kilku zlotych)...
uff..
powinienes tez sprawdzic ile wystaje z tego pudelka kabelkow (ja obstawiam 3-4 przewody) z tego dwa na pewno ida do zasilania
jesli nie uda Ci sie znalezc czujnika temp zewnetrznej - trzeba bedzie dobrac jakis zamienny w sklepie z czesciami elektronicznymi i zarobic (koszt od kilkudziesieciu groszy do kilku zlotych)...
uff..
~fourup/zupka
Troopek był
Opuzu Frontper się już nie buduje...
GG:7509837
GSM:660264573
Troopek był
Opuzu Frontper się już nie buduje...
GG:7509837
GSM:660264573
koledzy ajak zmotac kostki?
koledzy. chcialbym zmotac kostki ale mi nie wychodzi jak ciagne z jednej strony to mi sie rusza i pewnie zgubilem ten maly perscionek co tam ma byc w srodku i co jak go nie ma to sie przedni nie zalacza przy jezdzie na wstecznym pod gorke pod woda.... kurde ktos ma jakiegos pomysla?
BMW X5 3.0 D rocznik 2002