Trooper 1987 2.2 D
Moderator: Albert_N
Trooper 1987 2.2 D
Witam szacowne grono!
Nabywam właśnie w/w ustrojstwo i chciałbym się przed finalizacją zorientować co to za cudo.
Nie macie przypadkiem jakiejś instrukcji fabrycznej czy czegoś podobnego, niestety w sieci nic nie znalazłem, szczegulnie że w szukaniu wybitnie przeszkadza mi moja cecha nabyta "że języki obce są mi w zasadzie obce"
Pozdrawiam - FUKS
Nabywam właśnie w/w ustrojstwo i chciałbym się przed finalizacją zorientować co to za cudo.
Nie macie przypadkiem jakiejś instrukcji fabrycznej czy czegoś podobnego, niestety w sieci nic nie znalazłem, szczegulnie że w szukaniu wybitnie przeszkadza mi moja cecha nabyta "że języki obce są mi w zasadzie obce"
Pozdrawiam - FUKS
silnik i serwisówka
Silnik zdrowo mruczy, w dizelkach mam trochę doświadczenia, natomiast co do serwisówki to w żaden sposób nie mogę tam wejść mam komunikat że serwer niedostępny.
Samochód będzie uzywany do pracy - 75% asfalt reszta to pole, las - tam gdzie ciągnik rolniczy daje sobie radę.
Na razie jeżdzi tam C-15, ale za często traktor musi mu pomagać.
Z szybkości już wyrosłem 30 lat za kółkiem robi swoje - obecnie wolę wolno acz dostojnie to i ten motorek starczy.
FUKS.
Samochód będzie uzywany do pracy - 75% asfalt reszta to pole, las - tam gdzie ciągnik rolniczy daje sobie radę.
Na razie jeżdzi tam C-15, ale za często traktor musi mu pomagać.
Z szybkości już wyrosłem 30 lat za kółkiem robi swoje - obecnie wolę wolno acz dostojnie to i ten motorek starczy.
FUKS.
http://www.megaupload.com/?d=6FGEK8DC
Prosze bardzo wyzej link..mozesz miec problemy ze sciagnieciem teraz, ale proboj moze sie uda
Prosze bardzo wyzej link..mozesz miec problemy ze sciagnieciem teraz, ale proboj moze sie uda
Bubaru outback na A/T
DR 750s
DR 750s
bezjęzykowiec
Niestety sciągnięcie tego przekracza moje zdolności - nie mają przypadkiem Koledzy tego manuala w pliku do przesłania ?
Dozgonnie wdzięczny FUKS
Dozgonnie wdzięczny FUKS
Serwisówka
Niestety nie mam obecnie gg, moja maszyna padła a nie chcę nic instalować n pożyczonym komp. od dobrych ludzi.
Poczekam na Twój serwer.
Ponadto może masz jakieś - nawet ogólne- dane o tym silniku.
Wiem tylko że 2200ccm, diesel, 1987 r.
Podejrzewam że wolnosący, nie przepadam za turbawką, wychodzę z założenia że w aucie nie psuje się tylko to czego tam wytwórca niezamontował.
Przykładem jest moja cytryna C-15, mimo usilnych starań tego diselka nie udaje się zarżnąc - przebieg 190 000 i ani grama oleju od zmiany do zmiany, - 25C zapala na "drugi" dotyk.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam - FUKS
Poczekam na Twój serwer.
Ponadto może masz jakieś - nawet ogólne- dane o tym silniku.
Wiem tylko że 2200ccm, diesel, 1987 r.
Podejrzewam że wolnosący, nie przepadam za turbawką, wychodzę z założenia że w aucie nie psuje się tylko to czego tam wytwórca niezamontował.
Przykładem jest moja cytryna C-15, mimo usilnych starań tego diselka nie udaje się zarżnąc - przebieg 190 000 i ani grama oleju od zmiany do zmiany, - 25C zapala na "drugi" dotyk.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam - FUKS
Racja serwisowka tylko o benzyniakach, zapomnialem o tym wspomniec, ale ogolem o samochodzie czegos tam sie dowie..o 2,2 D to nic nie wiem ale jak nie uturbiony to bedzie muł niesamowity..nie wiem jak ty jezdzic..Gdyby honker np niemial turba w tym 2,5 silniku to juz wogule by nie jezdzil tak jak z silnikiem poldka
Bubaru outback na A/T
DR 750s
DR 750s
2.2
Jest 2.2 TD, według usilnie znalezionych danych:
2238 ccm, 72 Km/4000 obr-min, 154 Nm/2500 obr-min.
Dla moich potrzeb aż nadto - moment maxymalny mógłby być niżej ale turbawka ma swoje prawa.
Najbardziej się jej boję bo to awaryjne ustrojstwo.
Dla moich potrzeb aż nadto - moment maxymalny mógłby być niżej ale turbawka ma swoje prawa.
-
boris.blank

Re: 2.2
Różnie mówią-znam takiego co mimo bąblowania spod uszczelki jeżdzi non stop.Ale kopyto bokiem wystawione też widziałemFuks pisze:Jest 2.2 TD, według usilnie znalezionych danych:
Generalnie słabawy jest...
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
Podziękowania !!
Wielkie dzięki PURTI za ten link do manuala, po 21.30 zadziałał.
Jak poczytam (dobrze że dużo obrazków - hi,hi,) to zmądrzeję.
Pozdrowienia dla wszystkich - FUKS
Jak poczytam (dobrze że dużo obrazków - hi,hi,) to zmądrzeję.
Pozdrowienia dla wszystkich - FUKS
-
aniremis
- jestem tu nowy...

Re: Trooper 1987 2.2 D
Mam ten sam silnik w ty samym samochodzie i jestem zadowolony spalanie ok 8 litrowFuks pisze:Witam szacowne grono!
Pozdrawiam - FUKS
Isuzu Trooper 2,2 D 4x4
W 210 E 320 "okular" (320 PS
)
W 210 E 320 "okular" (320 PS