widzeliście chińczyka !!!! ????

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
zabiszon
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

widzeliście chińczyka !!!! ????

Post autor: zabiszon » wt wrz 05, 2006 4:22 pm

http://www.anwb.nl/published/anwbcms/co ... d-.nl.html

:oops: mam nadzieje że nasze ISUZU tak się nie składa. w końcu ten chińczyk na wzór RODEO robiony.
Żabiszon

Awatar użytkownika
sla66

Post autor: sla66 » wt wrz 05, 2006 4:32 pm

Na onecie czytałem , że chcą Chińczycy chcą sprzedawać swoje samochody z pominięciem załatwiania homologacji. Homologację ma sobie załatwiać klient.
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August

Awatar użytkownika
mazur73

Post autor: mazur73 » wt wrz 05, 2006 5:44 pm

Nie żebym bronił chinoli ale jaką mamy pewność że za tymi testami nie stoją ludzie z europejskich i japońskich firm samochodowych gotowych zrobić wszystko żeby zatrzymać zalew tanich samochodów co spowodowało by albo koniecznośc ustawienia cen na poziomie taniej konkurencji albo zamknięcie produkcji . a przy okazji jak to możliwe że samochód wyprodukowany w europie jest do dostania w stanach za taką cene że opłaca się go do polski sprowadzić ( w tvn turbo pokazywali Subaru Impreze sprowadzoną ze stanów i to z lepszym wypasem niż u nas a na dodatek z silnikiem o większej pojemności w cenie takiej że po opłaceniu frachtu ,cła,vat i innych takich zostało jeszcze kilkadziesiąt tys. zł) , nie sądze że tam pozwalają sobie sprzedawać poniżej kosztów , poprostu łoją nam europejskie dupska w imie zasady jak jest jeleń to trzeba go kroić .
Więc moim zdaniem nie ma co się podniecać tymi testami wykonanymi niewiadomo gdzie i przez kogo , a nawet jak wykonują go jakieś tam niby oficjalne niemieckie firmy do tego powołane to jaką mamy pewność że w imię dobra narodu ktoś czegoś nie spreparował ( a wystarczy niewiele np. wykonać test przy prędkości 100 km/h zamiast 60 )
Ostatnio zmieniony śr wrz 06, 2006 5:57 am przez mazur73, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.mazur73.pl/
Trooper 2,8td 88 r long
Cadillac Seville 4,6l , 306 KM

Awatar użytkownika
zabiszon
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: zabiszon » wt wrz 05, 2006 9:54 pm

Nie chodzi mi o to czy ktoś się boi zalewu tanich samochodów z Chin i jest tendencyjny - chodzi mi o to że ten wynalazek jest podobno zrobiony z Opla a jak wiadomo opel jest zrobiony z Isuzu więc Isuzu też tak się złoży?? oby nie. Proponuje obejzeć te filmiki na dole stronki oby nasze Isuzu tak się nie składało.

P.S. odnośnie tendencyjności to ja może nie jestem fachowcem w dziedzinie motoryzacji ale jak pamiętam większość testów zderzeniowych jest robiona przy 50km/h a nie przy 64km/h.niby niewiele różnicy ale przy spotkaniu z betonową ścianą .......
Żabiszon

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt wrz 05, 2006 10:29 pm

zabiszon pisze:Nie chodzi mi o to czy ktoś się boi zalewu tanich samochodów z Chin i jest tendencyjny - chodzi mi o to że ten wynalazek jest podobno zrobiony z Opla a jak wiadomo opel jest zrobiony z Isuzu więc Isuzu też tak się złoży?? oby nie. Proponuje obejzeć te filmiki na dole stronki oby nasze Isuzu tak się nie składało.
.
Poskłada się jeszcze bardziej bo je lekko ząb czasu nadwyrężył :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
purti

Post autor: purti » pt wrz 08, 2006 12:51 pm

( w tvn turbo pokazywali Subaru Impreze sprowadzoną ze stanów i to z lepszym wypasem niż u nas a na dodatek z silnikiem o większej pojemności w cenie takiej że po opłaceniu frachtu ,cła,vat i innych takich zostało jeszcze kilkadziesiąt tys. zł)
Mazur ale wez pod uwage, że auta na rynek USA sa dużo gorzej zrobione, gorsze materiały i precyzja, krąży plotka ze auta w wersji na rynek USA kupuje sie tylko raz, pierwszy i ostatni. A akurat Impreza jest lepsza w wersji europejskiej. To, że ma wiekszy silnik nic jescze nie znaczy.
Pozdrawiam!
Bubaru outback na A/T :)21
DR 750s

Awatar użytkownika
margabr

Post autor: margabr » pt wrz 08, 2006 1:05 pm

purti pisze:
( w tvn turbo pokazywali Subaru Impreze sprowadzoną ze stanów i to z lepszym wypasem niż u nas a na dodatek z silnikiem o większej pojemności w cenie takiej że po opłaceniu frachtu ,cła,vat i innych takich zostało jeszcze kilkadziesiąt tys. zł)
Mazur ale wez pod uwage, że auta na rynek USA sa dużo gorzej zrobione, gorsze materiały i precyzja, krąży plotka ze auta w wersji na rynek USA kupuje sie tylko raz, pierwszy i ostatni. A akurat Impreza jest lepsza w wersji europejskiej. To, że ma wiekszy silnik nic jescze nie znaczy.
Pozdrawiam!
Następna do jasnej cholery propaganda.
Gorzej zrobione :o
Wybacz juz nie mogę :P :cry:
Frontera 2.2 DTI
Samurai Santana 1.3

Awatar użytkownika
mazur73

Post autor: mazur73 » pt wrz 08, 2006 8:50 pm

Gorzej zrobione :o :o :o
To teraz żeś mnie chłopie załamał :(
Zawsze wydawało mi się że auto na rynek amerykański ma to wszystko w standardzie za co musisz grubą kase wydać w europie, jedyne co wiem to że zawieszenia są strojone zdecydowanie z nastawieniem na komfort co mi osobiście bardziej się podoba podobnie jak nie lubię deskowato twardych foteli z niemieckich aut .
http://www.mazur73.pl/
Trooper 2,8td 88 r long
Cadillac Seville 4,6l , 306 KM

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt wrz 08, 2006 8:59 pm

purti pisze: Mazur ale wez pod uwage, że auta na rynek USA sa dużo gorzej zrobione, gorsze materiały i precyzja, krąży plotka ze auta w wersji na rynek USA kupuje sie tylko raz, pierwszy i ostatni. !
I myślisz że ktoś w te brednie uwierzy :o
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
purti

Post autor: purti » pt wrz 08, 2006 10:56 pm

Bo jest gorzej zrobione !! Zwróćcie uwage na materialy zastosowane przy produkcji auta na USA i ich spasowanie , a auta na rynek EU..Nie twierdze ze jest gorzej wyposazone, bo fakt ze amerykanie w standardzie musza miec mega wypas.
DR 750s

Awatar użytkownika
woszi

Post autor: woszi » sob wrz 09, 2006 1:23 am

toś @purti przesadził, zaliczyłem w swojej historii 2 "amerykańce" i jakoś na jakość wykonania nie mogę nic a nic się żalić
Troopek '89 dłuuuuugi
wspomnienie (SIĘ DOIGRAŁ)

boris.blank

Post autor: boris.blank » sob wrz 09, 2006 7:29 am

Purti - bredzisz... Rynek amerykański jest najbardziej wymagającym na świecie choćby dlatego, że jest tam wolna konkurencja a nie socjalizm jak w Europie.

Awatar użytkownika
purti

Post autor: purti » sob wrz 09, 2006 8:33 am

Dobrze niech wam będzie..widać ja trafilem na ten procent aut , które są gorzej wykonane.
Pozdrawiam!
DR 750s

Awatar użytkownika
caterpillar

Post autor: caterpillar » sob wrz 09, 2006 9:19 am

[quote="boris.blank"][/quote]
Zgadza sie !!! I dla tego ceny wszystkiego za znacznie nizsze niz w europie. Doskonale to widac na przykladzie elektroniki i samochodow (ktore czasem oplaca sie sprowadzic placac clo)

Awatar użytkownika
trawers

Post autor: trawers » sob wrz 09, 2006 9:50 am

No cóż panowie. Miałem w swoim motoryzacyjnym życiu kilka "amerykanów". Prawda jest taka, że im starsze tym lepsze. Ostatnio naprawdę jest coraz większa "kicha". Raczej kiepskie jakościowo wykończenie wnętrz, żle spasowane elementy, mnóstwo kiepskiego plastiku i często nawalająca elektronika. Natomiast samochody z "dawnych czasów" to prawdziwe perełki, Europa jest daleko w tyle
Uaz and GR Y61

Awatar użytkownika
caterpillar

Post autor: caterpillar » sob wrz 09, 2006 1:33 pm

Ale ja tutaj przeciez nie mowie ze amerykanskie auta sa najleprze na swiecie ! Mam rodzine od lat mieszkajaca w stanach. Mowia mi ze w zyciu nie kupia amerykanskiego auta. Jak przyjechli kiedys to polski i zobaczyli ceny nowych aut szczegulnie tych bardziej wypasionych to nie mogli uwiezyci ze takie drogie, a jesli chodzi o np. wypozazenie to co tam jest w standarcie to u nas nie jest dostepne w ogule lub trzeba za to slono placic. Mowa tutaj o autach produkcji japniskiej (czyli najleprzych :D ) ale slyszalem ze nie ktore modele Mercedesa (chyba montowane w USA) sa tansze niz w europie

Awatar użytkownika
purti

Post autor: purti » sob wrz 09, 2006 6:27 pm

No cóż panowie. Miałem w swoim motoryzacyjnym życiu kilka "amerykanów". Prawda jest taka, że im starsze tym lepsze. Ostatnio naprawdę jest coraz większa "kicha". Raczej kiepskie jakościowo wykończenie wnętrz, żle spasowane elementy, mnóstwo kiepskiego plastiku i często nawalająca elektronika. Natomiast samochody z "dawnych czasów" to prawdziwe perełki, Europa jest daleko w tyle
A juz myslalem ze nikt nie potwierdzi;)
DR 750s

Awatar użytkownika
Marek Wójcik

Post autor: Marek Wójcik » sob wrz 09, 2006 10:06 pm

Ja miałem 2 plaskacze tego samego modelu - Toyota Camry. Pierwszą mialem europejską i byłem bardzo zadowolony (ale padła skrzynia automatyczna przy ok. 200 tys km), druga kanadyjska jężdzę od 7 lat i nic (samochód ma 12 lat i 240 tys km). Jedyne co mogę stwierdzić na niekorzyść amrykańca to, że ma miękkie zawieszenie i deska skrzypi. Poza tym nic złego. :)2
Marek Wójcik vel Magnus
Toyota Land Cruiser HZJ 73
tlc.org.pl

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » sob wrz 09, 2006 10:10 pm

Marek Wójcik pisze: Jedyne co mogę stwierdzić na niekorzyść amrykańca to, że ma miękkie zawieszenie . :)2
Bo tam drogi są proste a nie jak w europie że na niektórych wąż kręgosłup by sobie połamał :)21

Awatar użytkownika
Marek Wójcik

Post autor: Marek Wójcik » sob wrz 09, 2006 10:40 pm

eeea tam... da się wytrzmać (kanadyjczyka mam jeszcze). Fakt faktem, europejczyk miał super zawieszenie - kompromis sportu i komfortu.
Marek Wójcik vel Magnus
Toyota Land Cruiser HZJ 73
tlc.org.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”