widzeliście chińczyka !!!! ????
Moderator: Albert_N
widzeliście chińczyka !!!! ????
http://www.anwb.nl/published/anwbcms/co ... d-.nl.html
mam nadzieje że nasze ISUZU tak się nie składa. w końcu ten chińczyk na wzór RODEO robiony.

Żabiszon
Nie żebym bronił chinoli ale jaką mamy pewność że za tymi testami nie stoją ludzie z europejskich i japońskich firm samochodowych gotowych zrobić wszystko żeby zatrzymać zalew tanich samochodów co spowodowało by albo koniecznośc ustawienia cen na poziomie taniej konkurencji albo zamknięcie produkcji . a przy okazji jak to możliwe że samochód wyprodukowany w europie jest do dostania w stanach za taką cene że opłaca się go do polski sprowadzić ( w tvn turbo pokazywali Subaru Impreze sprowadzoną ze stanów i to z lepszym wypasem niż u nas a na dodatek z silnikiem o większej pojemności w cenie takiej że po opłaceniu frachtu ,cła,vat i innych takich zostało jeszcze kilkadziesiąt tys. zł) , nie sądze że tam pozwalają sobie sprzedawać poniżej kosztów , poprostu łoją nam europejskie dupska w imie zasady jak jest jeleń to trzeba go kroić .
Więc moim zdaniem nie ma co się podniecać tymi testami wykonanymi niewiadomo gdzie i przez kogo , a nawet jak wykonują go jakieś tam niby oficjalne niemieckie firmy do tego powołane to jaką mamy pewność że w imię dobra narodu ktoś czegoś nie spreparował ( a wystarczy niewiele np. wykonać test przy prędkości 100 km/h zamiast 60 )
Więc moim zdaniem nie ma co się podniecać tymi testami wykonanymi niewiadomo gdzie i przez kogo , a nawet jak wykonują go jakieś tam niby oficjalne niemieckie firmy do tego powołane to jaką mamy pewność że w imię dobra narodu ktoś czegoś nie spreparował ( a wystarczy niewiele np. wykonać test przy prędkości 100 km/h zamiast 60 )
Ostatnio zmieniony śr wrz 06, 2006 5:57 am przez mazur73, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chodzi mi o to czy ktoś się boi zalewu tanich samochodów z Chin i jest tendencyjny - chodzi mi o to że ten wynalazek jest podobno zrobiony z Opla a jak wiadomo opel jest zrobiony z Isuzu więc Isuzu też tak się złoży?? oby nie. Proponuje obejzeć te filmiki na dole stronki oby nasze Isuzu tak się nie składało.
P.S. odnośnie tendencyjności to ja może nie jestem fachowcem w dziedzinie motoryzacji ale jak pamiętam większość testów zderzeniowych jest robiona przy 50km/h a nie przy 64km/h.niby niewiele różnicy ale przy spotkaniu z betonową ścianą .......
P.S. odnośnie tendencyjności to ja może nie jestem fachowcem w dziedzinie motoryzacji ale jak pamiętam większość testów zderzeniowych jest robiona przy 50km/h a nie przy 64km/h.niby niewiele różnicy ale przy spotkaniu z betonową ścianą .......
Żabiszon
Poskłada się jeszcze bardziej bo je lekko ząb czasu nadwyrężyłzabiszon pisze:Nie chodzi mi o to czy ktoś się boi zalewu tanich samochodów z Chin i jest tendencyjny - chodzi mi o to że ten wynalazek jest podobno zrobiony z Opla a jak wiadomo opel jest zrobiony z Isuzu więc Isuzu też tak się złoży?? oby nie. Proponuje obejzeć te filmiki na dole stronki oby nasze Isuzu tak się nie składało.
.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Mazur ale wez pod uwage, że auta na rynek USA sa dużo gorzej zrobione, gorsze materiały i precyzja, krąży plotka ze auta w wersji na rynek USA kupuje sie tylko raz, pierwszy i ostatni. A akurat Impreza jest lepsza w wersji europejskiej. To, że ma wiekszy silnik nic jescze nie znaczy.( w tvn turbo pokazywali Subaru Impreze sprowadzoną ze stanów i to z lepszym wypasem niż u nas a na dodatek z silnikiem o większej pojemności w cenie takiej że po opłaceniu frachtu ,cła,vat i innych takich zostało jeszcze kilkadziesiąt tys. zł)
Pozdrawiam!
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Następna do jasnej cholery propaganda.purti pisze:Mazur ale wez pod uwage, że auta na rynek USA sa dużo gorzej zrobione, gorsze materiały i precyzja, krąży plotka ze auta w wersji na rynek USA kupuje sie tylko raz, pierwszy i ostatni. A akurat Impreza jest lepsza w wersji europejskiej. To, że ma wiekszy silnik nic jescze nie znaczy.( w tvn turbo pokazywali Subaru Impreze sprowadzoną ze stanów i to z lepszym wypasem niż u nas a na dodatek z silnikiem o większej pojemności w cenie takiej że po opłaceniu frachtu ,cła,vat i innych takich zostało jeszcze kilkadziesiąt tys. zł)
Pozdrawiam!
Gorzej zrobione

Wybacz juz nie mogę

Frontera 2.2 DTI
Samurai Santana 1.3
Samurai Santana 1.3
Gorzej zrobione
To teraz żeś mnie chłopie załamał
Zawsze wydawało mi się że auto na rynek amerykański ma to wszystko w standardzie za co musisz grubą kase wydać w europie, jedyne co wiem to że zawieszenia są strojone zdecydowanie z nastawieniem na komfort co mi osobiście bardziej się podoba podobnie jak nie lubię deskowato twardych foteli z niemieckich aut .

To teraz żeś mnie chłopie załamał

Zawsze wydawało mi się że auto na rynek amerykański ma to wszystko w standardzie za co musisz grubą kase wydać w europie, jedyne co wiem to że zawieszenia są strojone zdecydowanie z nastawieniem na komfort co mi osobiście bardziej się podoba podobnie jak nie lubię deskowato twardych foteli z niemieckich aut .
I myślisz że ktoś w te brednie uwierzypurti pisze: Mazur ale wez pod uwage, że auta na rynek USA sa dużo gorzej zrobione, gorsze materiały i precyzja, krąży plotka ze auta w wersji na rynek USA kupuje sie tylko raz, pierwszy i ostatni. !

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
- caterpillar
No cóż panowie. Miałem w swoim motoryzacyjnym życiu kilka "amerykanów". Prawda jest taka, że im starsze tym lepsze. Ostatnio naprawdę jest coraz większa "kicha". Raczej kiepskie jakościowo wykończenie wnętrz, żle spasowane elementy, mnóstwo kiepskiego plastiku i często nawalająca elektronika. Natomiast samochody z "dawnych czasów" to prawdziwe perełki, Europa jest daleko w tyle
Uaz and GR Y61
- caterpillar
Ale ja tutaj przeciez nie mowie ze amerykanskie auta sa najleprze na swiecie ! Mam rodzine od lat mieszkajaca w stanach. Mowia mi ze w zyciu nie kupia amerykanskiego auta. Jak przyjechli kiedys to polski i zobaczyli ceny nowych aut szczegulnie tych bardziej wypasionych to nie mogli uwiezyci ze takie drogie, a jesli chodzi o np. wypozazenie to co tam jest w standarcie to u nas nie jest dostepne w ogule lub trzeba za to slono placic. Mowa tutaj o autach produkcji japniskiej (czyli najleprzych
) ale slyszalem ze nie ktore modele Mercedesa (chyba montowane w USA) sa tansze niz w europie

A juz myslalem ze nikt nie potwierdzi;)No cóż panowie. Miałem w swoim motoryzacyjnym życiu kilka "amerykanów". Prawda jest taka, że im starsze tym lepsze. Ostatnio naprawdę jest coraz większa "kicha". Raczej kiepskie jakościowo wykończenie wnętrz, żle spasowane elementy, mnóstwo kiepskiego plastiku i często nawalająca elektronika. Natomiast samochody z "dawnych czasów" to prawdziwe perełki, Europa jest daleko w tyle
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
- Marek Wójcik
-
Ja miałem 2 plaskacze tego samego modelu - Toyota Camry. Pierwszą mialem europejską i byłem bardzo zadowolony (ale padła skrzynia automatyczna przy ok. 200 tys km), druga kanadyjska jężdzę od 7 lat i nic (samochód ma 12 lat i 240 tys km). Jedyne co mogę stwierdzić na niekorzyść amrykańca to, że ma miękkie zawieszenie i deska skrzypi. Poza tym nic złego. 

Marek Wójcik vel Magnus
Toyota Land Cruiser HZJ 73
tlc.org.pl
Toyota Land Cruiser HZJ 73
tlc.org.pl
- Marek Wójcik
-