Gdzie macie CB w Trooperze?
Moderator: Albert_N
Gdzie macie CB w Trooperze?
Miałem to umieścić w dziale dotyczącym tylko CB, ale z doświadczenia wiem, że nie wszyscy "trooperowcy" tam zaglądają. Tak więc krótkie pytanie: gdzie macie zamocowane CB?
Niby dużo miejsca w samochodzie ale jakoś mało jest odpowiednich zakamarków. Na początku myślałem pod radiem, ale mało miejsca i drążek od biegów trochę przeszkadza. Potem pomiędzy drążkiem a zegarem pomiędzy siedzeniami - ciasno. Na desce nad zagarami olej/paliwo/temp - mam przechyłomierz... Czyżby więc pod sufitem?
Chętnie obejrzę jakieś zdjęcia z Waszymi rozwiązaniami.
Niby dużo miejsca w samochodzie ale jakoś mało jest odpowiednich zakamarków. Na początku myślałem pod radiem, ale mało miejsca i drążek od biegów trochę przeszkadza. Potem pomiędzy drążkiem a zegarem pomiędzy siedzeniami - ciasno. Na desce nad zagarami olej/paliwo/temp - mam przechyłomierz... Czyżby więc pod sufitem?
Chętnie obejrzę jakieś zdjęcia z Waszymi rozwiązaniami.
Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Ja mam stare i wielkie radio więc problem był większy ale ostatecznie radio jest między fotelami na konsoli środkowej w miejscu popielniczki za schowkiem - wiem że za bardzo do tyłu ale tak naprawdę to radio ustawiasz na 19 kanale i tylko robi się głośniej/ciszej jak niemasz ambicji DX-owych a radio tylko jako antyradar to jest dobre miejsce .
- fourup

- Kontaktowanie:
Stara Onwa - dokładnie tak samo jak PowerMac (kilka innych zaprzyjaźnionych troopków też tam wozipowermac pisze:Ja mialem w starym Trooperze pod sufitem na kawalku blachy ryflowanej mocowanej pod lusterkiem i swiatlem. Nie przeszkasza i nie widac.
Antena (Lemm, ok. 200cm) na tylnich drzwiach - mocowanie za kołem zapasowym.
~fourup/zupka
Troopek był
Opuzu Frontper się już nie buduje...
GG:7509837
GSM:660264573
Troopek był
mam zamontowane jak przedmówcy tylko nie dawałem żadnej blachy a uchwyt przykręciłem do podtrzymki podsufitki (takie jakby dwa druty fi4mm zespawane ze sobą-wkręt wkręcony miedzy nie) i sie trzyma od 2 lat....radio: alan 78 antena lemm 89cm z tyłu na dachu na stałe.
Pathfinder hula po szosach i bezszosach.... 
Ja mam radio DNT Carat... Takie jak na linku poniżej:
http://photos.allegro.pl/photos/orygina ... /139498385
Też myślałem montować nad głową, ale mam szyberdach wstawiony i trochę mi to miejsca zabrało... Tak czy inaczej będę kombinował dalej.
http://photos.allegro.pl/photos/orygina ... /139498385
Też myślałem montować nad głową, ale mam szyberdach wstawiony i trochę mi to miejsca zabrało... Tak czy inaczej będę kombinował dalej.
Silvestr
- fourup

- Kontaktowanie:
Hej, Pawełku! No przecież nie pisałem, że to mój patentPI_PAOLO pisze:foroup powiedz czyj jest to patent
~fourup/zupka
Troopek był
Troopek był
Ja mam dwa cb w dwoch trooperach
W jednym jest zamontowany pod wskaznikami paliwa, pod radiem, lekko z prawej strony, blizej pasazera. Jest to kiepskie jednak miejsce bo trzeba sie zginac zeby siegnac do cb. Grucha ma mocowanie w okolicach zegarka.
W drugim, gdzie rozwiazanie jest o niebo lepsze, cb jest skierowane "twarza" w moja strone na schowku miedzy fotelami - miedzy schowkiem, a drazkiem skrzyni biegow, grucha wkladana w "ucho" pomiedzy fotelem pasazera a schowkiem. Bardzo dobre rozwiazanie, dobrze slychac cb, blisko do niego i widac je za kazdym rzutem oka. Jedyny problem zalezy od wysokosci radia by go nie zawadzac dzwignia zmiany biegow - ja mam wysokie radio i jak gwaltownie zmieniam bieg to lekko pukam w cb.
W jednym jest zamontowany pod wskaznikami paliwa, pod radiem, lekko z prawej strony, blizej pasazera. Jest to kiepskie jednak miejsce bo trzeba sie zginac zeby siegnac do cb. Grucha ma mocowanie w okolicach zegarka.
W drugim, gdzie rozwiazanie jest o niebo lepsze, cb jest skierowane "twarza" w moja strone na schowku miedzy fotelami - miedzy schowkiem, a drazkiem skrzyni biegow, grucha wkladana w "ucho" pomiedzy fotelem pasazera a schowkiem. Bardzo dobre rozwiazanie, dobrze slychac cb, blisko do niego i widac je za kazdym rzutem oka. Jedyny problem zalezy od wysokosci radia by go nie zawadzac dzwignia zmiany biegow - ja mam wysokie radio i jak gwaltownie zmieniam bieg to lekko pukam w cb.