Gdzie macie CB w Trooperze?

Trooper, Amigo, Rodeo, WFR, Bighorn, D-Max

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Silvestr

Gdzie macie CB w Trooperze?

Post autor: Silvestr » sob lis 11, 2006 9:14 pm

Miałem to umieścić w dziale dotyczącym tylko CB, ale z doświadczenia wiem, że nie wszyscy "trooperowcy" tam zaglądają. Tak więc krótkie pytanie: gdzie macie zamocowane CB?
Niby dużo miejsca w samochodzie ale jakoś mało jest odpowiednich zakamarków. Na początku myślałem pod radiem, ale mało miejsca i drążek od biegów trochę przeszkadza. Potem pomiędzy drążkiem a zegarem pomiędzy siedzeniami - ciasno. Na desce nad zagarami olej/paliwo/temp - mam przechyłomierz... Czyżby więc pod sufitem?
Chętnie obejrzę jakieś zdjęcia z Waszymi rozwiązaniami.
Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8

Awatar użytkownika
mazur73

Post autor: mazur73 » ndz lis 12, 2006 10:40 am

Ja mam stare i wielkie radio więc problem był większy ale ostatecznie radio jest między fotelami na konsoli środkowej w miejscu popielniczki za schowkiem - wiem że za bardzo do tyłu ale tak naprawdę to radio ustawiasz na 19 kanale i tylko robi się głośniej/ciszej jak niemasz ambicji DX-owych a radio tylko jako antyradar to jest dobre miejsce .
http://www.mazur73.pl/
Trooper 2,8td 88 r long
Cadillac Seville 4,6l , 306 KM

Gonzo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Gonzo » ndz lis 12, 2006 11:27 am

No właśnie to zależy jakie masz radyjko. Ja mam Unidena 510 i pięknie się wpasowało pod radjem troszkę z prawej strony...nie pszeszkadza pasarzerowi, ani przy zmianie biegów. :)2

Awatar użytkownika
powermac

Post autor: powermac » ndz lis 12, 2006 11:59 am

Ja mialem w starym Trooperze pod sufitem na kawalku blachy ryflowanej mocowanej pod lusterkiem i swiatlem. Nie przeszkasza i nie widac. :)2
Trooper 3.1 TDI
Toyota KDJ95

Awatar użytkownika
fourup
Kontaktowanie:

Post autor: fourup » ndz lis 12, 2006 9:20 pm

powermac pisze:Ja mialem w starym Trooperze pod sufitem na kawalku blachy ryflowanej mocowanej pod lusterkiem i swiatlem. Nie przeszkasza i nie widac. :)2
Stara Onwa - dokładnie tak samo jak PowerMac (kilka innych zaprzyjaźnionych troopków też tam wozi :)2 Ryfla (szer. 16cm) motowane 3-ema śrubami pod lusterkiem z jednej strony, i pod lampką z drugiego końca. Jedynym problemem tego rozwiązania jest konieczność spasowania wszystkich otworów (zwłaszcza pod lampką) i konieczność wymiany śrub mocujących lusterko na dłuższe...

Antena (Lemm, ok. 200cm) na tylnich drzwiach - mocowanie za kołem zapasowym.
~fourup/zupka
Troopek był :(
Opuzu Frontper się już nie buduje... :)15

GG:7509837
GSM:660264573

pyton

Post autor: pyton » ndz lis 12, 2006 9:32 pm

mam zamontowane jak przedmówcy tylko nie dawałem żadnej blachy a uchwyt przykręciłem do podtrzymki podsufitki (takie jakby dwa druty fi4mm zespawane ze sobą-wkręt wkręcony miedzy nie) i sie trzyma od 2 lat....radio: alan 78 antena lemm 89cm z tyłu na dachu na stałe.
Pathfinder hula po szosach i bezszosach.... :-)

Awatar użytkownika
Silvestr

Post autor: Silvestr » ndz lis 12, 2006 9:57 pm

Ja mam radio DNT Carat... Takie jak na linku poniżej:
http://photos.allegro.pl/photos/orygina ... /139498385

Też myślałem montować nad głową, ale mam szyberdach wstawiony i trochę mi to miejsca zabrało... Tak czy inaczej będę kombinował dalej.
Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8

PI_PAOLO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: PI_PAOLO » pn lis 13, 2006 7:14 pm

foroup powiedz czyj jest to patent

Awatar użytkownika
fourup
Kontaktowanie:

Post autor: fourup » pn lis 13, 2006 8:59 pm

PI_PAOLO pisze:foroup powiedz czyj jest to patent
Hej, Pawełku! No przecież nie pisałem, że to mój patent ;) - ja go tylko rozwinąłem z Twojego pomysła... i z tego ryfla, co jak go chwyciłem zębami, to już wyrwać se nie dałem... :)21...
~fourup/zupka
Troopek był :(
Opuzu Frontper się już nie buduje... :)15

GG:7509837
GSM:660264573

Awatar użytkownika
Maciej_20

Kontaktowanie:

Post autor: Maciej_20 » pn sty 01, 2007 7:54 pm

Ja mam onwe i antene magnesik z powodu takiego ze czesto je przkładam z troopka do osobówki idelnie w super szybki sposob miesci sie miedzy przednim fotelem pasazera a schowkiem na srodku miedzy fotelami. Pasuje tam dosłownie jak do uchwytu szybko mucujacego nigdy jescze nawet nie probowalo wypasc.

Kalreg
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kalreg » ndz sty 14, 2007 12:58 pm

Ja mam dwa cb w dwoch trooperach

W jednym jest zamontowany pod wskaznikami paliwa, pod radiem, lekko z prawej strony, blizej pasazera. Jest to kiepskie jednak miejsce bo trzeba sie zginac zeby siegnac do cb. Grucha ma mocowanie w okolicach zegarka.

W drugim, gdzie rozwiazanie jest o niebo lepsze, cb jest skierowane "twarza" w moja strone na schowku miedzy fotelami - miedzy schowkiem, a drazkiem skrzyni biegow, grucha wkladana w "ucho" pomiedzy fotelem pasazera a schowkiem. Bardzo dobre rozwiazanie, dobrze slychac cb, blisko do niego i widac je za kazdym rzutem oka. Jedyny problem zalezy od wysokosci radia by go nie zawadzac dzwignia zmiany biegow - ja mam wysokie radio i jak gwaltownie zmieniam bieg to lekko pukam w cb.

kandiru

Post autor: kandiru » pn sty 22, 2007 9:03 pm

ja mialem w Troopku ('86) zamontowane pod radiem. mocowanie od CB zalozylem na srube mocujaca plastikowa obudowe do radia. trzymalo sie swietnie i bylo pod reka
Jeep Liberty 3.7 kiedyś: Suzuki Jimny 1.3, Suzuki SJ413, Patrol K-260 i Trooper 2.3

ODPOWIEDZ

Wróć do „Isuzu”