Na poczatku moze sie przedstawie, Sebastian, jestem tu nowy.
Historia z off-roadem zaczela sie u mnie juz dawno, od amatorskiego rajdu Toyota motor Poland, Landcruiserem 90 Prado mojego ojca. Do tego stopnia mnie to wciagnelo, ze pozniej zaczalem jezdzic ze znajomymi, parchem najczesciej:) Niestety parchy sa dosc drogie, wydaje mi sie, ze najciekawszym rozwiazaniem jest kupic trupka. Wyglad zadowalajacy, o wiele wiekszy np od pajero, o co mi wlasnie chodzi.
Teraz jezeli mozecie, napiszcie cos o Trupkach, na co zwracac uwage przy zakupie, jaki silnik itd. Szczerze mowiac najbardziej pasowalby mi 2.8 TD, lubie ten mily pomruk diesla, poza tym benzyna w teren nie bardzo pasuje, silniki chyba sa troche slabsze konstrukcyjnie, zreszta... polecacie jakis? Co z silnikiem benzynowym? ile to wogole pali, jakie przebiegi osiaga, czy gaz w takim aucie to dobry pomysl? z doswiadczenia wiem, ze gaz lubi sie dlawic, co na teren nie jest zbyt dobre.
Szukalem na forum, znalazlem pare ciekawych rzeczy, ale chcialbym zebrac w jednym miejscu informacje, ktore sa mi potrzebne. Zdecydowalem sie na zakup i nie odpuszcze:) to auto, w ktorym mozna sie zakochac

pozdrawiam
Seba